Sininen ryhmä

Kansainvälistä huippua tavoittelevat urheilijat kuuluvat Sinisen ryhmän nimellä kutsuttuun seuran huippuryhmään. Sinne hyväksytään aikuisten tai nuorten ryhmän urheilijoita, jotka ovat tavoittaneet nuorten maajoukkuetason tai aikuisten maajoukkuetason tai ovat lähellä sitä.

Ryhmässä yhteistä kansainvälistä menestystä tavoitellaan harjoittelemalla yhdessä tulevien arvokisojen maastoissa, jakamalla tietoa maastojen vaatimuksista ja rakentamalla yhteistä käsitystä siitä, mitä voittaminen maailman huipulla vaatii. 

2021 Napapiiri-Jukolan 3. sija joukkueella Arttu Syrjäläinen, Veli Kangas, Topi Syrjäläinen, Miika Suominen, Tuomas Heikkilä, Einari Heinaro ja Olli Ojanaho. Kuva Raino Lampinen

Vuoden 2022 Suunnistusliiton maajoukkueryhmissä sinisistä urheilijoista ovat mukana Olli Ojanaho (maajoukkue), Tuomas Heikkilä (B-maajoukkue), Otto Kaario (B-maajoukkue) ja Topi Syrjäläinen (B-maajoukkue). Vuonna 2021 Suomea MM-kisoissa edustivat Tuomas Heikkilä, Olli Ojanaho, ja Topi Syrjäläinen sekä Viron joukkueessa Evely Kaasiku. Sprinttilajien EM-kisoissa Suomen joukkueeseen kuuluivat Tuomas Heikkilä ja Einari Heinaro. Maailmancupin kisoissa Suomea edusti myös Arttu Syrjäläinen. Paras arvokisasijoitus oli Olli Ojanahon 11:s sija MM-kisojen pitkällä matkalla.

Ryhmän jäsenet kuuluvat myös omiin normaaleihin valmennusryhmiinsä (nuoret, naiset tai miehet)

Urheilijat

Valmennus

Ryhmän valmennuksesta vastaavat seuran sinisen jaoston valmentajat. Jaosto

  • järjestää kansainvälisiin edustustehtäviin tähtääviä leirejä ja harjoituksia,
  • tukee kulttuuria, jossa mahdollisemman monella seuran urheilijalla olisi (realistisena) tavoitetasona A- tai B-maajoukkuetaso sekä 
  • huolehtii että seuralla on hyvät verkostot SSLn valmennustoimintaan ja suomalaisen huippu-urheilun valmennusjärjestelmään.

Sinisen ryhmän vastuuvalmentajana ja jaoston puheenjohtajana toimii Henrik Tala. Urheilijoita kansainväliselle huipulle sparraavat tähtiseuravalmentajat Jani Lakanen ja Elina Lammi. Tulevia kisamaastoja ja kansainvälisen suunnistuksen haasteita skouttaavat Kalle Rantala ja Atte Lahtinen. Varusteista huolehtii Pekka Väisänen.