Sininen ryhmä

Kansainvälistä huippua tavoittelevat urheilijat kuuluvat Sinisen ryhmän nimellä kutsuttuun seuran huippuryhmään. Sinne hyväksytään aikuisten tai nuorten ryhmän urheilijoita, jotka ovat tavoittaneet nuorten maajoukkuetason tai aikuisten maajoukkuetason tai ovat lähellä sitä.

Ryhmässä yhteistä kansainvälistä menestystä tavoitellaan harjoittelemalla yhdessä tulevien arvokisojen maastoissa, jakamalla tietoa maastojen vaatimuksista ja rakentamalla yhteistä käsitystä siitä, mitä voittaminen maailman huipulla vaatii. 

2021 Napapiiri-Jukolan 3. sija joukkueella Arttu Syrjäläinen, Veli Kangas, Topi Syrjäläinen, Miika Suominen, Tuomas Heikkilä, Einari Heinaro ja Olli Ojanaho. Kuva Raino Lampinen

Vuoden 2020 Suunnistusliiton maajoukkueryhmissä sinisistä urheilijoista ovat mukana Olli Ojanaho (maajoukkue), Tuomas Heikkilä (Team2025), Otto Kaario (Team 2025) ja Topi Syrjäläinen (Team 2025). Vuonna 2019 Suomea MM-kisoissa edusti Topi Syrjäläinen. Maailmancupissa Topin lisäksi Suomea edustivat Olli Ojanaho, Tuomas Heikkilä ja Otto Kaario. Vuonna 2017 MM-kisoissa Suomea edustivat Olli Ojanaho ja Einari Heinaro, ja vuoden 2016 ja 2015 MM-kisoissa Topi Raitanen.

Ryhmän jäsenet kuuluvat myös omiin normaaleihin valmennusryhmiinsä (nuoret, naiset tai miehet)

Urheilijat

Valmennus

Ryhmän valmennuksesta vastaavat seuran sinisen jaoston valmentajat. Jaosto

  • järjestää kansainvälisiin edustustehtäviin tähtääviä leirejä ja harjoituksia,
  • tukee kulttuuria, jossa mahdollisemman monella seuran urheilijalla olisi (realistisena) tavoitetasona A- tai B-maajoukkuetaso sekä 
  • huolehtii että seuralla on hyvät verkostot SSLn valmennustoimintaan ja suomalaisen huippu-urheilun valmennusjärjestelmään.

Sinisen ryhmän vastuuvalmentajana ja jaoston puheenjohtajana toimii Henrik Tala. Urheilijoita kansainväliselle huipulle sparraavat tähtiseuravalmentajat Jani Lakanen ja Elina Lammi. Tulevia kisamaastoja ja kansainvälisen suunnistuksen haasteita skouttaavat Kalle Rantala ja Atte Lahtinen. Varusteista huolehtii Pekka Väisänen.