Missio, arvot ja strategia

Missio

Seuran tarkoitus on toimia kilpa- ja harrastesuunnistuksen herättämiseksi, ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi. HS:n säännöt, 2. pykälä.

Arvot

Yhteisöllisyys on voimamme – harrastamme yhdessä toisiamme arvostaen

Yhdessä olemme enemmän. Nautimme osallistumisesta seuran toimintaan. Ymmärrämme, että kaikki olemme vapaaehtoisesti mukana. Toimintaan on helppo tulla mukaan ja haluamme tuntea sekä vanhat että uudet jäsenet. Järjestämme säännöllisesti suunnistustapahtumia, joissa on mahdollisuus tutustua toisiin ja joihin on houkuttelevaa osallistua. 

Pidämme huolta talkooväestä ja osallistujista Iltarasteilla, Firmaliigassa, kilpailujärjestelyissä, kisamatkoilla ja harjoituksissa. Arvostamme ja kiitämme sekä kasvokkain että muulla viestinnällä jokaisen omien kykyjen ja mahdollisuuksien mukaan antamasta panoksesta seuran hyväksi. Pyrimme siihen, että sekä järjestäjille että osallistujille jää virkistynyt olo – tunne, johon haluaa palata ja jota haluaa jakaa muille.

HS:n toiminta ja jäsenet näkyvät ja kuuluvat omissa ja muiden järjestämissä tapahtumissa sekä erilaisissa medioissa. Seuran tunnus on perinteinen ja kaikkien tuntema HS-logo. Käytämme tyylikkäitä ja tunnistettavia seura-asuja ja kannustamme toisiamme. Edustussuunnistajamme näyttävät toiminnallaan esimerkkiä.

Toimimme avoimesti ja kestävästi – tunnemme vastuumme

Toimimme seuran vastuullisuusohjelman mukaisesti.Urheilemme reilusti ja puhtaasti. Teemme aktiivista antidopingtyötä.

Takaamme turvallisen toimintaympäristön, jossa urheileminen tuottaa iloa ja positiivisia kokemuksia. Kaikki ovat tervetulleita mukaan toimintaamme. Edistämme yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa. Emme hyväksy kiusaamista, häirintää tai muuta epäasiallista käytöstä. Huomioimme lasten ja nuorten kasvun vaiheen ja siihen liittyvät erityiskysymykset. 

Toimimme kestävästi ja kunnioitamme luontoa. Tunnistamme oman toimintamme merkittävimmät ympäristövaikutukset ja toimimme niiden vähentämiseksi.

Edistämme hyvää hallintoa toimimalla läpinäkyvästi, avoimesti ja osallistavasti noudattaen sovittuja sääntöjä ja hyviä toimintatapoja. Meillä on selkeä prosessi tilanteisiin, joissa näitä ei noudateta. Päätöksillämme ja linjauksillamme mahdollistamme, että HS on urheilullisesti, taloudellisesti ja organisaation toiminnan kannalta yksi Suomen johtavista suunnistusseuroista myös vuosien päästä.

Toimimme avoimesti  ja laadukkaasti – opimme toisiltamme

Tarjoamme hyvää harrastetoimintaa suunnistajan polun kaikissa vaiheissa. Tavoitteellisesti harjoittelevia suunnistajiamme tuemme löytämään oikeat suunnistajan polut, jotka auttavat ihmisenä ja urheilijana kasvamisessa. Panostamme valmennustoiminnan laatuun ja sitä kautta olemme houkutteleva seura kilpaurheilijoille.  

Meillä on upeat kilpailu- ja harrastuspaikat ja pidämme niistä hyvää huolta kuuntelemalla maanomistajia, kunnioittamalla luontoa ja toimimalla ekologisesti. Meillä on maailman parhaat kuntosuunnistustapahtumat ja järjestämme kilpailumme hyvin. Käytämme korkealaatuisia karttoja. 

HS, Iltarastit ja Firmaliiga ovat tunnistettavia suunnistusbrändejä, joita vahvistamme entisestään suomalaisen suunnistuksen synonyymeinä. Kehitämme tapahtumia ja toimintaa jatkuvasti. Uskallamme myös kokeilla ja tehdä uudistuksia. 

Dokumentoimme ja jaamme hiljaista tietoa toisillemme. Muilta oppiminen ja tiedon jakaminen luovat kehitystä ja jatkuvuutta seuratoimintaan.

Strategia

Seuran strategia on luettavissa dokumentista Reitinvalinnat 2022-2025.