Tule mukaan

Helsingin Suunnistajat tarjoaa valmennusryhmien urheilijoille laadukasta sekä fyysisen, taidollisen että psyykkisen kehittymisen mahdollistavaa monipuolista toimintaa.

Toiminnalla tuetaan kulttuuria, jossa mahdollisimman monella ryhmän urheilijalla on tavoitteena menestyminen kansallisella ja pidemmällä aikavälillä myös kansainvälisellä tasolla.

Helsingin Suunnistajilla on valmennusryhmät sekä nuorille että aikuisille. Nuorten valmennusryhmä on 14–18-vuotiaille nuorille ja Aikuisten valmennusryhmät  naisille ja miehille. Lisäksi on Huippusuunnistuksen Sininen ryhmä, johon kuuluvat kansainvälistä huippua tavoittelevat urheilijat. 

Kuva Raino Lampinen

Näin pääset alkuun

  • Ota yhteyttä ryhmävalmentajaan. Yhteystiedot-sivulta löydät oikean henkilön.
  • Ilmoittaudu seuran jäseneksi. Saat tunnukset myClub-jäsenpalveluun. Jäsenpalvelusta näet harjoitustarjonnan ja voit myös ilmoittautua harjoituksiin.
  • Luo tunnukset Irmaan ja osta lisenssi Suunnistusliiton ohjeistuksen mukaisesti, jotta voit ilmoittautua kansallisiin suunnistuskilpailuihin. Lisenssi ei ole pakollinen, jos et osallistu kansallisiin kilpailuihin.

Maksut ja urheilijasopimus

Valmennusryhmien vuoden 2023 ryhmämaksu on 200 euroa tai vaihtoehtoisesti 100 euroa.

Tavoitteellisesti harjoittelevien ryhmämaksu 200 euroa sisältää talvi- ja kesäkauden harjoitukset ja suunnistusleirien harjoitukset. Seura maksaa ryhmämaksun maksaneiden osallistumismaksut henkilökohtaisiin ja viestikilpailuihin rastiviikkoja lukuun ottamatta. Lisäksi ryhmämaksu oikeuttaa seuran leireihin ja kilpailumatkoihin kohdistamaan tukeen (leireistä ja matkoista kuitenkin leiri-/matkakohtainen omavastuu) sekä tukeen seuran asuista.

Jokaisen valmennusryhmään kuuluvan ja tavoitteellisesti urheilevan kanssa laaditaan urheilijasopimus eduista ja velvollisuuksista. Urheilijasopimus laaditaan yhdessä ryhmävalmentajan kanssa ennen kauden alkua.

Nuorten valmennusryhmän osalta vaihtoehtoinen ryhmämaksu on 100 euroa. Maksu sisältää talvi- ja kesäkauden harjoitukset, viestiosallistumiset ja suunnistusleirien harjoitukset. Vaihtoehtoiseen ryhmämaksuun ei sisälly henkilökohtaisten kilpailuiden osallistumismaksuja, seuran leiri- ja kilpailumatkoja eikä tukea seuran asuista. Vaihtoehtoiseen maksun suorittaneiden kanssa ei laadita urheilijasopimusta.

Tiedottaminen

Ryhmien toiminnasta, harjoituksista, kilpailumatkoista ja leireistä tiedotetaan myClub-jäsenpalvelussa. Valmennusryhmillä on myös omat WhatsApp-ryhmänsä.

Varusteet

Seuran varustetoimittaja on Noname. Varustetilaukset tehdään vuosittain keskitetysti seuran varustevastaavan toimesta.

Tule valmentajaksi

Tuemme ja kannustamme valmentajia jatkuvaan kouluttautumiseen oman valmennusosaamisensa päivittämiseksi. Toivomme, että seuravalmentajina toimivat hakeutuvat Suunnistusliiton valmentajakoulutusjärjestelmän koulutuksiin. Tuemme ja kannustamme osallistumaan myös liikunnan aluejärjestön (Eslu ry) tarjoamiin valmentaja- ja ohjaaja koulutusmahdollisuuksiin. Koulutuksista sovitaan aina etukäteen ryhmien toiminnasta vastaavien valmentajien kanssa.

HS:n valmentajan polusta on luettavissa lisää Valmennus sivulta, skrollaa sivun loppuun asti