Valmennus

Helsingin Suunnistajat valmentaa, kasvattaa ja tukee urheilevia nuoria ja aikuisia niin urheilijoina kuin ihmisinäkin. Kasvatamme nuoria urheilevaan elämäntapaan ja etsimään omien kykyjensä rajoja ja tuemme huipputason aikuisia tavoittelemaan suunnistuksessa lajin kansainvälistä kärkeä. 

Helsingin Suunnistajat järjestää harjoituksia, leirejä ja kilpailumatkoja ympärivuotisesti, iän ja tason mukaan. Jokainen saa harjoitella kohti omaa tavoitettaan omista lähtökohdistaan, vaikkapa vaativamman harjoitusradan selvittämistä ensimmäistä kertaa, osuuden suorittamista Nuorten Jukolassa tai vaikka maailmanmestaruutta. Tällä hetkellä HS:ssä on useita urheilijoita, joiden haaveena on jonkin noista kolmesta saavuttaminen. HS:n valmennuksen ryhmävalmennusmallin ansiosta seuran valmentajat seuraavat ja tukevat jokaista urheilijaa harjoittelemaan hyvin, kehittymään eteenpäin ja onnistumaan tavoitteidensa saavuttamisessa.

Seuran valmennustoiminnassa noudatetaan seuran yhteisiä eettisiä periaatteita ja arvoja

Tähtiseura

Helsingin Suunnistajat on saanut lasten ja nuorten sekä huippu-urheilun Tähtimerkin, joka on Olympiakomitean ja lajiliiton myöntämä tunnus urheiluseuralle, joka täyttää määritetyt laatutekijät kohderyhmänsä osalta. Tähtiseuraksi voi päästä kasvattaja- tai huippuvaiheen seura, jolla on kansainvälisesti menestyneitä urheilijoita sekä toiminnan suunnittelu ja toteutus laatutekijöiden kuvaamalla tasolla. Nämä laatutekijät näkyvät HS:n toiminnassa.

Tutustu Helsingin Suunnistajien huippu-urheilusuunnitelmaan 2021

Helsingin Suunnistajien suunnistajan polku

Helsingin Suunnistajien suunnistajan polku perustuu Suunnistusliiton Vauhtia, Taitoa, Kanttia (VTK) valmennuslinjaukseen. Linjauksen sisältöjä toteutetaan eri osa-alueilla ikäryhmien osaamis- ja kehitystavoitteiden kautta. Suunnistajan polun tarkoituksena on antaa urheilijoille, vanhemmille ja valmentajille suuntaviivoja siitä, kuinka tulisi harjoitella, mihin pitäisi missäkin ikäluokassa keskittyä ja minkälaisin tavoittein ja käytännöin HS-polkua tukee. Polun seuraamien luo edellytykset huippusuunnistajaksi päätymiselle.