Tule mukaan

Helsingin Suunnistajat toivottaa kaikki alle 14-vuotiaat lapset ja nuoret tervetulleiksi harrastamaan suunnistusta, nauttimaan luonnossa liikkumisesta ja viettämään hauskoja hetkiä kavereiden kanssa. 

Lasten ja nuorten aktiivista ja kivaa toimintaa on ympäri vuoden. Hyppää mukaan iloiseen joukkoomme!

Voit tiedustella toiminnasta lisää lasten ja nuorten taitovalmentaja Anton Salmenkylältä anton.salmenkyla@helsinginsuunnistajat.fi p. 040 561 6563

Näin pääset alkuun

Harjoittelu

Viikkoharjoituksia järjestetään vaihtuvissa paikoissa yleensä tiistaisin ja torstaisin huhtikuusta lokakuulle kesätaukoa lukuun ottamatta. Viikkoharjoituksissa on eri tasoisia ja sopivan kokoisia ryhmiä, jotta harjoittelu olisi mahdollisimman mielekästä. Harjoitukset ovat avoimia myös lasten vanhemmille. Oravat, Ketut ja Sudet -ryhmien harjoitukset järjestetään yleensä samaan aikaan samassa paikassa. Harjoitusten ajat ja paikat julkaistaan jäsenpalvelun kalenterissa.

Ensikertalainen voi tulla kokeilemaan harjoituksiin maksutta viikon ajaksi. Kysele harjoitusten ajoista ja paikoista anton.salmenkyla@helsinginsuunnistajat.fi.

Talvikaudella ryhmille on tarjolla myös sisäliikuntaa. Sunnuntaisin marraskuusta maaliskuun loppuun on Paloheinän koululla klo 18:00 lasten ja nuorten sisätreenit. Tiistaisin Myllyn harjoitukset yli 9-vuotiaille ja lauantaisin taitoa ja vauhtia treenit yhteistyössä naapuriseura EsSun kanssa.

Leirit ja kilpailut

Suunnistuskauden aikana leireilemme yhdessä sekä osallistumme lasten ja nuorten valtakunnallisiin suunnistustapahtumiin, esimerkiksi valtakunnalliselle Leimausleirille kesäkuun alussa. Seuran omia suunnistusleirejä Vierumäellä järjestetään 2–3 kertaa yleensä ainakin marras- ja maaliskuussa.

Kansallisiin ja kansainvälisiin kilpailuihin HS:n lapset ja nuoret osallistuvat pienestä pitäen. Suunnistava Uusimaa organisoi pääkaupunkiseudulla Nuorten sarjakilpailun, viiden osakilpailun sarjan, jossa ei tarvita kilpailulisenssiä. Osallistumme yhdessä myös moniin muihin valtakunnallisiin kansallisiin kilpailuihin, kuten Särkänniemi-suunnistukseen, Oravapolkukilpailuihin ja -viesteihin ja Ungdomens 10milaan Ruotsissa.

Maksut ja lisenssi

Seuran jäsenmaksu on alle 21-vuotiailta 40 euroa. Lasten toiminnassa on jäsenmaksun lisäksi vuosittainen 125 euron ryhmämaksu. Jos liittyy mukaan myöhemmin vuoden aikana, ryhmämaksu on alempi. (toukokuusta alkaen 80 ja elokuusta alkaen 50 euroa).

Liittymällä seuran jäseneksi 14-vuotiaalle ja alle hankitaan seuran puolesta Suunnistusliiton lisenssi. Lisenssillä pääsee osallistumaan kansalliseen kilpailutoimintaan.

Ryhmämaksuun sisältyy:

  • kalenterivuoden harjoitustoiminta sisältäen talvi- ja kesäkaudella kaikki ryhmän harjoitukset.
  • valmennuksen ja ohjaajan palkkion
  • osallistuminen tuettuun hintaan seuran järjestämille leireille ja kilpailumatkoille
  • normaalit osanottomaksut alueen Kompassitapahtumiin, aluemestaruus­ kisoihin, kansallisiin suunnistuskilpailuihin rastiviikkoja lukuun ottamatta sekä joukkueisiin valittujen kohdalla nuorten viestikilpailuihin
  • SuomiSport kilpailu lisenssi (10 euroa) 14-vuotiaille ja alle

Tiedottaminen

Harjoituksista, kilpailumatkoista ja leireistä tiedotetaan seuran jäsenpalvelussa. Tarpeellisin väliajoin lähetetään myös Oravien, Kettujen ja Susien uutiskirje, joka kertoo tulevista tapahtumista. Ryhmillä on myös aktiivisesti toimivat WhatsApp-ryhmät, joihin kannattaa kuulua. Kysy lisää ryhmäsi yhteyshenkilöiltä.

Varusteet

Seuran värit ovat vihreä, sininen ja valkoinen. Näissä väreissä voi hankkia itsellesi suunnistusvarusteita, jotka valmistaa Noname. Varustetilauksista voit lukea lisää jäsenpalvelun tiedotteista ja jäsenyys ja edut -sivulta. Varustetilauksista lähetetään seuralaisille viestiä.

Tietoa huoltajille

Suunnistus on perhelaji, joten tule mukaan toimintaan lapsesi kanssa. Moni seuran aktiivi on tullut mukaan lastensa kautta ja aikuisen suunnistusharrastus on alkanut Iltarasteilla tai aikuisten suunnistuskoulussa. Kaikkia huoltajia pyydetään mahdollisuuksiensa mukaan osallistumaan sekä lasten toiminnan erilaisiin tehtäviin että seuran kuntosuunnistustapahtumien järjestämiseen. Pienikin panos auttaa, sillä seuramme toimii talkootyön varassa.

Lasten harjoitusten toimitsijaksi pääset valitsemalla tehtävän seuran jäsenpalvelusta ja ilmoittautumalla siihen. Tavoitteena on tietenkin se, että harjoituksissa on riittävästi toimitsijoita ja tehtävät jakautuisivat tasaisesti huoltajien kesken.

Huoltajien tulee liittyä seuran jäsenpalveluun. Liittymisen voi tehdä joko seuran jäseneksi jäsenen eduilla ja velvollisuuksilla tai huoltajaksi, jolloin pystyy käyttämään jäsenpalvelua ja tarvittavaa tietoa ilman jäsenmaksuvelvoitetta.

Seuramme tukee kouluttautumista ohjaajatehtäviin, joten halutessasi kysy koulutusmahdollisuuksista.