Tietoa ja linkkejä jäsenille

Jäsenten tärkein viestintäkanavana on jäsenpalvelu, joka on toteutettu myClub-palvelun avulla. Jäsenpalvelu toimii myös jäsenrekisterinä, joten siellä jäsenten tietojen on hyvä olla oikein; yksi tärkeimmistä tiedoista on toimiva sähköpostiosoite. Jäsenpalvelusta on tilattavissa sähköpostiin viikkotiedote, joka kokoaa asiat yhteen viestiin. Näin käytät jäsenpalvelua tiedotteesta voit lukea lisää.

Facebookissa kannattaa liittyä Helsingin Suunnistajien jäsenet-ryhmään, mikäli käyttää Facebookia.

Seuran ulkoisen viestinnän tiedotuskanavana toimivat verkkosivut helsinginsuunnistajat.fi. Lisäksi ulkoista viestintää tehdään Helsingin Suunnistajat Facebook-sivulla, Twitterissä (@hsorienteering) ja Instagramissa (@hsorienteering)

Seuran toiminnan kuvaus löytyy koko ajan kehittyvästä toimintakäsikirjasta.

Erilaisia linkkejä:

Toimintakäsikirjan sisältö
Luku 1: Seuran perustiedot, seuran säännöt, missio, arvot, visio ja strategia ja vastuullisuusohjelma ja eettiset periaatteet
Luku 2: Organisaatio, kevät- ja syyskokous, hallitus, jaostot ja työntekijätLuku 3: Toiminnan ja talouden suunnittelu
Luku 4: Talous, seuran pankkitilitiedot ja rahaliikenne, tilaukset ja laskut, jäsenten maksettavat maksut, kulu- ja kilometrikorvaukset, rahastot ja varainhankinta
Luku 5: Seuran dokumenttialusta, jäsenpalvelu, jäsenen polku, jäsenten kiittäminen ja palkitseminen sekä toimintaperiaatteet sidosryhmien kanssa.
Luku 6: Viestintä ja tiedotus
Luku 7: Seuratoiminnan arviointi ja kehittäminen
Luku 8: Valmennus, suunnistajan polku, valmentajan polku, valmennuksen organisaatiot ja toiminta sekä valmennustoiminnan järjestelyt
Luku 9: Kuntosuunnistus, Iltarastit, Firmaliiga ja Firmasprintti, muut kuntosuunnistustapahtumat- ja palvelut, aikuisten suunnistuskurssit, aikuisten harrasteryhmä, varasto ja kalusto
Luku 10:Kilpailut ja kartoitus

Jäsenyyden edut

Seura-asut, varusteet ja yhteistyökumppaneiden tarjoamat edut

Seuran jäsenenä voit pari kertaa vuodessa hankkia itsellesi laadukkaita urheilutekstiilejä seurahintaan. Seuravarusteet valmistaa yhteistyökumppanimme Noname. Lue lisää seuravarusteista ja niiden hankinnasta jäsenpalvelusta. Seuran varustekoordionaattori on Synnöve Miettinen. Häneltä voi kysyä varusteista, kun tarvetta ilmenee. 

Seuralla on yhteistyökumppaneita, jotka järjestävät ajoittain tarjouksia jäsenille. Tarjouksista ilmoitetaan kuukausittaisessa seuran uutiskirjeessä, toimarin viestissä.

Seuratoiminta ja talkoot

Osallistumalla aktiivisesti seuratoimintaan ja talkoisiin pääset tutustumaan mukaviin ihmisiin ja voit oppia uusia asioita suunnistuksesta. Samalla olet mukana seuran työssä lasten, nuorten ja valmennuksen urheilijoiden tukemiseksi.

Mahdollisuuksia liikkua ja harjoitella

Seuran jäsenenä voit harrastaa suunnistusta monella tavalla. Ikä- ja taitotasosi mukaan voit osallistua HS Junnujen toimintaan, valmennuksen toimintaan tai harrasteryhmän toimintaan ja kehittyä suunnistajana.

Seuran jäsenenä voit hankkia Suomen Suunnistusliiton kilpailulisenssin ja osallistua kansallisiin kilpailuihin. Seuran jäsenenä voi osallistua AM- ja SM-viesteihin seuran joukkueissa. Seura maksaa näiden joukkueiden osallistumismaksut. Seuran jäseniä osallistuu vuosittain Jukolan ja Venlojen viestiin, Halikkoveistiin ja 25manna-viestiin (Ruotsissa). Näissä viesteissä jäsen maksaa osallistumisensa itse. Viesteistä tulee tietoa jäsenpalvelun tiedotteisiin.

Seuran jäsenmaksu oikeuttaa osallistumaan maksutta suureen määrään seuran järjestämiä suunnistus tapahtumia. Näitä ovat Iltarastit, Firmaliigan Firmaliigan kuntosuunnistus ja HS:n järjestämät Sprintticup-tapahtumat sekä Nuuksion Huurteinen. Näiden lisäksi edelleen maksutta voi osallistua vaelluksille, seuran sunnuntain jumppavuorolle ja lihaskuntoharjoituksiin, mäki- ja porrastreeneihin ja taitoharjoituksiin. Näitä järjestetään vuodenajan, sään ja aktiivisten tekijöiden saatavuuden mukaan ja näistä tiedotetaan seuran jäsenpalvelussa.

Seuran tapahtuma ja toimintaa järjestämällä pääset myös mukaan aikaansaavaan porukkaan, jonka kanssa on mukava tehdä asioita yhdessä.

Jäsenyyden velvoitteet ja odotukset 

Jäsenmaksu

Vuonna 2024 vuosittainen  jäsenmaksu aikuiselta jäseneltä on 80 €. Opiskelijoilta, alle 21-vuotiailta ja  67–85-vuotiailta jäsenmaksu on 40 €, ja yli 85-vuotiailta jäsenmaksua ei peritä. Jäsenmaksulasku tulee vuoden alussa jokaiselle henkilökohtaisesti jäsenpalvelun kautta. 

Uusien jäsenten jäsenmaksu laskutetaan jäsenpalvelun kautta, kun tieto jäseneksi liittymisestä on saapunut. Mikäli uusi jäsen liittyy seuraan lokakuussa tai myöhemmin, jäsenmaksu laskutetaan vasta seuraavan vuoden tammikuussa. 

Jäsenasioihin liittyen voi laittaa viestiä osoitteeseen jasenkirjuri(at)helsinginsuunnistajat.fi.

Iltarastien ja muiden kuntosuunnistustapahtumien järjestelyt

Iltarastien järjestäminen on seuran selkeästi merkittävin vuosittainen voimanponnistus. Seura toivoo kaikkien jäsenten osallistuvan mahdollisuuksiensa mukaan kolme kertaa kauden aikana kuntosuunnistustapahtumien järjestelyihin tai muihin seuran tapahtumien tai toiminnan järjestelyihin.

Kaikki kuntosuunnistustapahtumien talkoomahdollisuudet julkaistaan jäsenpalvelun kalenterissa. Näistä voi valita omaan aikatauluun sopivat tapahtumat ja viestikenttään kirjata mihin tehtävään voisi osallistua. Toivomme myös, että ottaisit ainakin yhden vuoron myös syyskaudella, jotta tekijöitä riittää kauden loppuun asti. Esteen sattuessa voi muokata osallistumista myöhemminkin. Tehtävien esittely.

Kisajärjestelyt

Järjestämme vuosittain Helsinki O-Gamesin (HOG:n) viikkoa ennen Jukolan ja Venlojen viestiä. Tosin vuonna 2024 seura järjestää SM-knock-out-sprintin ja avoimen HOG sprintin Helatorstaina 9.5. jolloin perinteistä HOGia ei järjestetä. Kisatalkoisiin tarvitaan paljon tekijöitä. Vuosittain saatamme järjestää myös muita tapahtumia ja kilpailuja joihin pyydämme erikseen talkoovoimia. 

Muut järjestelyt

Seura järjestää paljon toimintaa. Esimerkiksi lasten ja nuorten toiminnassa, valmennustoiminnassa sekä harjoitusten järjestelyissä on tarvetta vapaaehtoisille. Olkaa myös itse aktiivisia ja oma-aloitteisia!! 

Yhteystiedot

Pidä huolta, että yhteystietosi ovat ajan tasalla. Ilmoita myös jäsenrekisterivastaavalle, jasenkirjuri(at)helsinginsuunnistajat.fi, jos päätät luopua seuran jäsenyydestä.