Suunta Huipulle -yhteistyö

Yhteistyössä on voimaa!

Helsingin Suunnistajat on mukana Suunta Huipulle -seuraohjelmassa. Suunnistusliiton Suunta Huipulle -seuraverkosto tarjoaa avointa leiri-, harjoitus- ja testaustoimintaa erityisesti 15-20 -vuotiaille suunnistajille. Tavoitteena on nuorten urheilijoiden kehityksen tukeminen yli seura- tai aluerajojen.

Yhteistyöseuroja Uudenmaan alueella ovat Espoon Akilles, Espoon Suunta, Lynx ja OK Trian. Yhteistyö lähiseurojen kanssa muodostuu yhteisistä harjoituksista, testeistä, leiripäivistä ja kesälle 2024 suunnitellusta kesäleiristä. 

Suunta Huipulle -seuraohjelman tavoitteena on lisätä seurojen välistä yhteistyötä ja kehittää tätä kautta harjoittelun laatua ja harjoitusmaastojen monipuolisuutta. Yhteistyö myös vähentää yksittäisen seuran työtaakkaa vastuun jakautuessa laajemmalle porukalle.

HS:n urheilijoilla on mahdollisuus hyödyntää myös muiden Suunta Huipulle -seuraverkostoon kuuluvien seurojen harjoituksia ja leirejä eri puolilla Suomea. Yhteistyöseurat ja linkit heidän SuHu -toimintaansa löytyvät Suunnistusliiton sivuilta

Viikkoharjoitukset:

Viikkoharjoitukset toteutetaan osana Urhea -akatemiatoimintaa, jossa on mukana muutkin Uudenmaan alueen seurat. Viikkoharjoituksia on tarjolla vuoden ympäri. Seurojen yhteisharjoituksista sovitaan tapauskohtaisesti, mutta pääasiassa seurat käytännön syistä harjoittelevat oman aikataulunsa mukaan ja harjoitusyhteistyö toimii harjoituspankki -periaatteella.  

Testaus:

Seurojen yhteinen ratatesti ja maastotesti järjestetään kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä:

  • Ratatesti 3000 m / 5000 m: Talvi 7.3.2024 Esportilla ja syksy akatemian koordinoimana syys-lokakuussa (tai myöhemmin sovittu ajankohta seurojen puolesta).
  • Maastotesti: Kisakalliossa, huhti-toukokuussa.

Leiripäivät:

Yhteisiä leiripäiviä/-viikonloppuja järjestetään vähintään kolme kertaa vuodessa. Pääpaino on harjoituksissa, joissa iso osallistujajoukko antaa erityistä lisäarvoa (esim. viestiharjoitukset).

Ajankohdat:

  • 25.-26.11.2023 Kotileiriviikonloppu. Janakkala/Riihimäki/Espoo. Teemana epätyypilliset maastotyypit.
  • 5.-7.4.2024 Sprinttileiriviikonloppu. Uusimaa. Ohjelmassa perjantaina sprinttiviesti ja sunnuntaina knock out -päivä.
  • Lisäksi ainakin NuJu- ja Ungi -yhteisharjoitukset kilpailujen lähestyessä. Päivämäärät varmistuvat myöhemmin.

Suunta Huipulle -leiri:

Suunta Huipulle -leiri on HD 15-21 -vuotiaille suunnattu leiri Keski-Suomessa 11.-14.7.2023. Leirin majoitus ja harjoitukset sijaitsevat Jyväskylän pohjoispuolella Hankasalmella ja Rautalammilla. Teemana on valmistautuminen SM -keskimatkaan ja -viestiin. Leirin suunnittelusta ja erityisesti nuorten sarjalaisten valmennuksesta vastaa kilpasuunnistaja ja Suunta Jyväskylän valmentaja Pauli Leinonen.