Suunta Huipulle -yhteistyö

Yhteistyössä on voimaa!

Helsingin Suunnistajat on mukana Suunta Huipulle -seuraohjelmassa. Suunnistusliiton Suunta Huipulle -seuraverkosto tarjoaa avointa leiri-, harjoitus- ja testaustoimintaa erityisesti 15-20 -vuotiaille suunnistajille. Tavoitteena on nuorten urheilijoiden kehityksen tukeminen yli seura- tai aluerajojen.

Yhteistyöseuroja Uudenmaan alueella ovat Espoon Suunta, Lynx ja OK Trian. Yhteistyö lähiseurojen kanssa muodostuu yhteisistä harjoituksista, testeistä, leiripäivistä ja kesälle 2023 suunnitellusta kesäleiristä. 

Suunta Huipulle -seuraohjelman tavoitteena on lisätä seurojen välistä yhteistyötä ja kehittää tätä kautta harjoittelun laatua ja harjoitusmaastojen monipuolisuutta. Yhteistyö myös vähentää yksittäisen seuran työtaakkaa vastuun jakautuessa laajemmalle porukalle.

HS:n urheilijoilla on mahdollisuus hyödyntää myös muiden Suunta Huipulle -seuraverkostoon kuuluvien seurojen harjoituksia ja leirejä eri puolilla Suomea. Yhteistyöseurat ja linkit heidän SuHu -toimintaansa löytyvät Suunnistusliiton sivuilta

Viikkoharjoitukset:

Viikkoharjoitukset toteutetaan osana Urhea -akatemiatoimintaa, jossa on mukana muutkin Uudenmaan alueen seurat. Viikkoharjoituksia on tarjolla vuoden ympäri. Seurojen yhteisharjoituksista sovitaan tapauskohtaisesti, mutta pääasiassa seurat käytännön syistä harjoittelevat oman aikataulunsa mukaan ja harjoitusyhteistyö toimii harjoituspankki -periaatteella.  

Testaus:

Seurojen yhteinen ratatesti ja maastotesti järjestetään kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä:

  • Ratatesti 3000 m / 5000 m: Talvi 9.3.2023 Esportilla, syksy akatemian koordinoimana syys-lokakuussa (tai myöhemmin sovittu ajankohta seurojen puolesta)
  • Maastotesti: Kisakalliossa, 14.5.2022 (näyttökisa) ja syksyllä akatemian järjestämänä (tai myöhemmin sovittu ajankohta seurojen puolesta)

Leiripäivät:

Yhteisiä leiripäiviä/-viikonloppuja järjestetään vähintään kolme kertaa vuodessa. Pääpaino on harjoituksissa, joissa iso osallistujajoukko antaa erityistä lisäarvoa (esim. viestiharjoitukset).

Ajankohdat: 2.10.2022 Jukola -leiripäivä / 2.-4.12.2022 Kotileiriviikonloppu / 29.4.2023 leiripäivä Lahdessa rinnesuunnistusteemalla. 

Optio myös muihin tapahtumiin muiden aikataulujen sen mahdollistaessa. 

Suunta Huipulle -leiri:

Suunta Huipulle -leiri on HD 15-21 -vuotiaille suunnattu leiri Joensuussa 19.-13.8.2023. Harjoituksiin haetaan haastavia, raskaita ja uusmaalaisille vieraampia maastotyyppejä sekä valmistaudutaan samalla tulevan syksyn SM-pitkälle. Leirin suunnittelusta ja erityisesti nuorten sarjalaisten valmennuksesta vastaa Kalevan rastin valmentaja ja urheilija Jere Pajunen.