Lapset ja nuoret

Hyppää Helsingin Suunnistajien polulle

Helsingin Suunnistajien suunnistajan polku alkaa 6-vuotiaasta alkeiskurssilaisesta, jolle suunnistus tuo rastien löytämisen riemua ja mukavan harrastuksen. Alkeiskurssin jälkeen voi lapsi tai nuori tulla säännöllisen toiminnan ja monipuolisen harrastuksen pariin hyvään seuraan, jossa voi harrastaa suunnistusta omaksi ilokseen ja halutessaan jopa huipulle asti.

Helsingin Suunnistajat järjestää lapsille ja nuorille ympärivuotisesti toimintaa, lasten alkeiskurssien lisäksi, monipuolisia ja ikätasoon sopivia harjoituksia, leirejä ja kilpailumatkoja. Myös leikit ja juhlat kuuluvat seuran lasten ja nuorten toimintaan.

Toiminnassamme näkyvät periaatteet

  • Hyvän yhteishengen luominen ja toisten kannustaminen
  • Toiminta on avointa kaikille
  • Liikunnan ja urheilun maailmaan kasvaminen ikätasoon sopivalla tavalla
  • Iloisen ja rennon tunnelman luominen
  • Ystävien saanti harrastuksen kautta 

Noudatamme nuorisotoiminnassa myös Helsingin Suunnistajien yhteisiä eettisiä periaatteita ja arvoja

Tähtiseura

Helsingin Suunnistajat on Olympiakomitean lasten ja nuorten Tähtiseura, Tähtimerkki on lupaus seuratoiminnan laadusta nykyisille ja uusille seuran jäsenille sekä heidän lähipiirilleen ja tukijoille. Tähtimerkki kertoo siitä, että seura luo lapsille ja nuorille turvallisen, kehittävän ja innostavan ympäristön harrastaa ja urheilla. Seura täyttää seuran johtamisen ja lasten urheilun laatutekijät, ja on osa suurempaa seuraverkostoa, joka kehittyy yhdessä ja oppii toisiltaan hyviä käytäntöjä. Tähtiseurassa jokainen saa urheilla omalla tavallaan hyvässä seurassa!