Kaasiku Evely

Syntymävuosi: 1993

Asuinpaikka: Leppävaara, Espoo

Ammatti: Markkinointijohtaja

Twitter ja Instagram: molemmat @evelykaasiku

Parhaat tulokset:  MM 16. sija, keskimatka, 2017, EM 20. sija, keskimatka, 2018, EM 5. sija, viesti, 2014

Valmentaja: Paul Poopuu

linkki SSL:n profiiliin, jos sellainen on: IOF athlete profile: https://orienteering.sport/athlete/evely-kaasiku/ 

Kuka olet, mistä tulet? Olen yksi energinen suunnistajatyttö joka otti vahingossa karttaämperistä vähän pitemmän radan kartan ja eksyi Virosta Suomeen. :)Kauanko olet kilpaillut suunnistuksessa ja onko sinulla muuta urheilullista taustaa?

Viron mestaruuskisojen mitaleja aloin jahtaamaan vuonna 2008. Kansainvälisiä tavoitteita on minulla vuodesta 2011 alkaen.Ennen suunnistusta olen kilpaillut myös hiihdossa, pyöräilyssä, juoksussa ja uinnissa. Olen harrastanut myös muita lajia, mutta ne on jäänyt vain treenin tasolle. Hiihto on käynyt kanssani mukana niin pitkään kuin muistan (melkein syntyin jo sukset jalassa :)). Varmaan jos olisi ollut kodin lähellä hiihtotreenejä, olisi minusta tullut hiihtäjä. Uintia treenasin jossain vaiheessa paljon ja olin jo hyvin kehittymässä, mutta sitten huomasi mua suunnistusvalmentaja ja vuodelta 2005 alkaen en ehtinyt enää muihin kisoihin ja pian myös treeneihiin…kun kaikki viikonloput olivat suunnistuskisoja täynnä ja mun valmentaja oli hyvin aktiivinen ottamaan mua aina mukaan.

Suunnistusurasi kohokohta tai parhain suoritus? Minut on valittu 5 vuotta parhaaksi naissuunnistajaksi Virossa. Se on noin puoli suunnistusurastani. Sitä oli yllättävä huomata.Yksittäinen kohokohta on varmaan vuonna 2017 kotimaassa Virossa MM-kisoissa kisaaminen, Viron nuorten naisten kanssa keskimatkalla maaliin tullessa hetkellisesti putkeen top3 sijoilla oleminen ja vielä kirsikkana kakulla terveysolosuhteisiin nähden 16. sijan saavuttaminen. 

Tavoitteesi suunnistuksessa? Oman rajan koskeminen. Haluan vaan tiedä kuinka korkealle pystyn. Uskon, että vielä on pitkä matka mennää.

Lempimaastosi? On monta paikka, jossa tykkään suunnistaa ja on tosi vaikea sanoa yhtä lempimaastoa. Jos on pakko sanoa jotain, sitten kyllä Ponsa on Suomessa makea ja Vitipalu on Virossa erittäin hyvä ja haastavaa.

Peukku- vai levykompassi ja miksi? Peukku. Mä en ole melkein yhtään levykompassilla suunnistanut. Valmentaja antoi jo aika aikaisin mulle peukkukompassin käteen ja en vaan ole ikinä miettinyt, että voisi/pitäisi levyä käyttää. Ehkä pitäisi kokeilla!

Mitä teet, kun pummaaminen alkaa? Pysähdyn ja tarkistan. No ei. Se on tavoite, mutta oikeasti olen jälkikäteen huomannut, että mä usein vaan juoksen sinne suuntaan josta voisi tulla jotain huomattava vastaan. Näin pystyy pummaamaan nopeammin kuin pysähtyessä jossain, missä en kuitenkaan tiedä, missä olen. Vaikka mä nykyään kyllä osaan aika hyvin jo pysähtyä, mulla on silti hyvin kehittämisvaraa tässä.

Mottosi! Vaikka olen aika praktillinen ihminen, mulla on itse asiassa kaksi mottoa jota mä uskon. “A quitter never wins and a winner never quits” ja “kaikki on mahdollista”.

Musiikkimaku? Tosi vaihteleva. Melkein kaikista tyyleistä löytyy jotain sopivaa. Mutta en kyllä jaksa ihan hard metalia kuunnella. Ymmärrän taiten osaa jostain laulusta, mutta se ei ole minulle riittävän nautittava.

Mikä on parasta suunnistuksessa? Vaihtelevuus ja loputon kehittymismahdollisuus.

Mikä on parasta Helsingin Suunnistajissa? Olen vielä oppimassa sitä, mikä on paras, mutta tykkään jo nyt tosi paljon hyvästä ja positiivisesta tiimihengestä. Liityin HS:n kanssa, koska etsin lisää treenimahdollisuuksia pääkaupunkiseudulla ja tukea henkilökohtaisiin kisoihin valmistautumiseen.

Kuva Markku Brummer