Opi suunnistamaan! -kurssit

Ota karttamerkit haltuun, opi tuntemaan metsäsi paremmin, opi sellaisia suunnistustaitoja, että rohkenet mennä metsään ja poiketa polulta!

Opi suunnistamaan! -kurssilla tutustutaan suunnistukseen lajina ja suunnistuksen ja metsässä liikkumisen perustaitoihin, opetellaan kompassin käyttöä, karttamerkkejä ja kartanlukua niin, että kurssin päätteeksi osallistuja voi omatoimisesti käydä muun muassa kuntorasteilla suunnistamassa ja/tai liikkua turvallisesti metsässä. Osallistuminen ei edellytä aikaisempaa suunnistuskokemusta.

Seuraavat Opi suunnistamaan! -kurssit keväällä 2024!

Kurssiaikataulu

4/2023 Opi suunnistamaan! -kurssi!

Kurssin aikataulu on 21.8. – 5.9.2023  

  • Maanantai 21.08. klo 18.00 – 19.00 välisenä aikana karttojen jako ja IR opastus, Paloheinä, kokoontumispaikka
  • Tiistai 22.08. klo 18.00 – 20.00, I luento ja kurssin aloitus, etänä
  • Keskiviikko 30.08. klo 18.00 – 19.30, lähiopetuskerta ja maastotreeni, Pirkkola (kokoontumispaikka kurssikirjeessä)
  • Tiistai 5.09. klo 18.00 – 19.30, II luento ja kurssin lopetus, etänä

Tähän kurssiin sisältyvät lisäksi kaksi omatoimikäyntiä HS:n Iltarasteilla.

Ilmoittautuminen

Opi suunnistamaan- kurssille ilmoittaudutaan ilmoittautumalla tähän tapahtumaan myClub-tilillä. Sinun tulee perustaa itsellesi tili, ellei sellaista aiemmilta vuosilta jo ole. Tili yhdistyy automaattisesti Helsingin Suunnistajien jäsenpalveluun. Täällä tarkemmat ohjeet myClub-tilin perustamiseen.

Kurssin hinta

Maksu: Kurssin hinta on 60 euroa. Maksu ennakkoon ilmoittautumisen yhteydessä lähtevällä laskulla, MobilePay:llä (52521) tai liikuntaetujen mobiili/verkkomaksuilla

Kuva luennolta 19.4.

Kurssin sisältö

Opi suunnistamaan! -kurssi sisältää kaksi etäluentoa ja yhden ohjatun maastoharjoituksen. Etäluennot ja ohjatut maastoharjoitukset alkavat aina klo 18:00. Kurssilla hyödynnetään Iltarastiratoja, aloittelijoille sopivia Lasten rasteja sekä lähikiintorasteja. Kurssin kesto on noin kolme viikkoa. Aloituspaketti jaetaan etukäteen ilmoitetun Iltarastien yhteydessä tai lähiopetuskerralla. Aloituspaketissa on kartat kurssin kahdelle ensimmäiselle viikolle. Aloituspaketista löytyvät myös karttamerkit ja karttamuovi.

Säännöllinen vuorovaikutus kurssilla tapahtuu yhteisen sisäisen Facebook-ryhmän kautta. Tämän keskustelualustan kautta kurssilainen voi jakaa kokemuksia, esittää kysymyksiä ja keskustella muiden kanssa. Ohjaajat ottavat osaa keskusteluun, antavat vinkkejä, ohjailevat toimintaa ja vastailevat kysymyksiin.

Ohjaajina toimivat kokeneet ja innostavat Helsingin Suunnistajien Pauliina Lankinen, Annamari Vierikko ja Johanna Hulkkonen sekä heidän lisäkseen muita seuran aktiiveja.

Kurssin hinta on 60 euroa, ja se suoritetaan omatoimisesti tilisiirrolla MobilePayn numeroon 52521 (Nordea FI05 1243 3000 1989 69, viitteeksi “Opi suunnistamaan! -kurssi 1, 2 tai 3”) tai liikuntaetujen mobiili-/verkkomaksuilla (Smartum, Edenred, ePassi, Tyky). Maksaessasi liikuntaeduilla, kirjoita lisätietokenttään “Opi suunnistamaan! -kurssi”, mikäli mahdollista. Käyttöpaikka on Helsingin Suunnistajat/Iltarastit.

Jo kurssin käyneille suosittelemme Helsingin Suunnistajien harrasteryhmää, HSYhteislähtöä. Iltarastit jatkuvat marraskuun 2023 alkuun asti. Siellä aloitteleville suunnistajille sopivat radat ovat 2km ja 4km.