Opi suunnistamaan! -kurssit

Ota karttamerkit haltuun, opi tuntemaan metsäsi paremmin, opi sellaisia suunnistustaitoja, että rohkenet mennä metsään ja poiketa polulta!

Opi suunnistamaan! -kurssilla tutustutaan suunnistukseen lajina ja suunnistuksen ja metsässä liikkumisen perustaitoihin, opetellaan kompassin käyttöä, karttamerkkejä ja kartanlukua niin, että kurssin päätteeksi osallistuja voi omatoimisesti käydä muun muassa kuntorasteilla suunnistamassa ja/tai liikkua turvallisesti metsässä. Osallistuminen ei edellytä aikaisempaa suunnistuskokemusta.

Kevään 2023 kurssiaikataulut!

3. Opi suunnistamaan! -kurssi 3.5.–24.5.2023. Ilmoittautuminen päättynyt, kurssi alkaa 3.5.

Keskiviikko 3.5. I luento (etänä)
Keskiviikko 10.5. ohjattu maastoharjoitus (Pirkkola)
Keskiviikko 24.5. II luento (etänä)

Tähän kurssiin sisältyvät lisäksi omatoimikäynti HS:n Iltarasteilla maanantaina 1.5. (Pirkkola) ja yksi lähikiintorastikartta (päivitetään myöhemmin).

Luennot ja maastoharjoitukset alkavat klo 18:00, kesto 1,5h.

2. Opi suunnistamaan! -kurssi 19.4.–10.5.2023 Kurssi käynnissä.

Keskiviikko 19.4. I luento (etänä)
Keskiviikko 26.4. ohjattu maastoharjoitus (Pirkkola)
Keskiviikko 10.5. II luento (etänä)

Tähän kurssiin sisältyvät lisäksi omatoimikäynti HS:n Iltarasteilla maanantaina 17.4. (Paloheinä) ja yksi lähikiintorastikartta (päivitetään myöhemmin).

Luennot ja maastoharjoitukset alkavat klo 18:00, kesto 1,5h.

1. Opi suunnistamaan! -kurssi 11.4.–2.5.2023. Kurssi päättyy 2.5. Kiitos osallistujille!

Tiistai 11.4. I luento (etänä)
Tiistai 18.4 ohjattu maastoharjoitus (Pirkkola)
Tiistai 2.5. II luento (etänä)

Tähän kurssiin sisältyvät lisäksi omatoimikäynnit HS:n Iltarasteilla maanantaina 10.4. (Kivikko) ja 17.4. (Paloheinä).

Luennot ja maastoharjoitukset alkavat klo 18:00, kesto 1,5h.

Lähiopetuskerralla
Kuva luennolta 19.4.

Kurssin sisältö

Opi suunnistamaan! -kurssi sisältää kaksi etäluentoa ja yhden ohjatun maastoharjoituksen. Etäluennot ja ohjatut maastoharjoitukset alkavat aina klo 18:00. Kurssilla hyödynnetään Iltarastiratoja, aloittelijoille sopivia Lasten rasteja sekä lähikiintorasteja. Kurssin kesto on kolme viikkoa. Kurssi sisältää aloituspaketin kotiin lähetettynä. Aloituspaketissa on kartat kurssin kahdelle ensimmäiselle viikolle. Aloituspaketista löytyvät myös karttamerkit ja karttamuovi.

Säännöllinen vuorovaikutus kurssilla tapahtuu yhteisen sisäisen Facebook-ryhmän kautta. Tämän keskustelualustan kautta kurssilainen voi jakaa kokemuksia, esittää kysymyksiä ja keskustella muiden kanssa. Ohjaajat ottavat osaa keskusteluun, antavat vinkkejä, ohjailevat toimintaa ja vastailevat kysymyksiin.

Ohjaajina toimivat kokeneet ja innostavat Helsingin Suunnistajien Pauliina Lankinen, Annamari Vierikko ja Johanna Hulkkonen sekä heidän lisäkseen muita seuran aktiiveja.

Kurssin hinta on 60 euroa, ja se suoritetaan omatoimisesti tilisiirrolla MobilePayn numeroon 52521 (Nordea FI05 1243 3000 1989 69, viitteeksi “Opi suunnistamaan! -kurssi 1, 2 tai 3”) tai liikuntaetujen mobiili-/verkkomaksuilla (Smartum, Edenred, ePassi, Tyky). Maksaessasi liikuntaeduilla, kirjoita lisätietokenttään “Opi suunnistamaan! -kurssi”, mikäli mahdollista. Käyttöpaikka on Helsingin Suunnistajat/Iltarastit.

Jo kurssin käyneille suosittelemme Helsingin Suunnistajien harrasteryhmää, HSYhteislähtöä. Iltarastit alkavat huhtikuussa 2023. Siellä aloitteleville suunnistajille sopivat radat ovat 2km ja 4km.