Jäseneksi liittyminen

Seuraan kuuluminen kannattaa. 

Seuran jäseneksi voi liittyä täyttämällä jäsenhakemuksen.

Seuraavassa esiteltyinä seuran jäsenten edut, velvollisuudet ja odotukset jäsenyyteen liittyen

Jukola relay (Hollola, 20180616)

Jäsenyyden edut

Lasten ja nuorten toiminta

Seura järjestää lasten ja nuorten toimintaa 6-vuotiaille ja vanhemmille. Harrastuksen voi aloittaa lapsille ja heidän perheilleen keväisin järjestettävissä lasten suunnistuskouluissa. Tällaiseen osallistumisen jälkeen lasten harrastustoiminta jatkuu HS Junnuissa ja kolmessa eri taitotasoryhmässä, Oravat, Ketut ja Sudet, jotta harjoittelu olisi osallistujille mahdollisimman mielekästä. Kesäkaudella taitotasoryhmien toimintaan kuuluu suunnistusharjoituksia ja talvikaudella salitreeniä sunnuntaisin, lauantaisin ja tiistaisin suunnistus- ja juoksuharjoituksia. Suunnistus on yksilölaji, mutta seurassa ymmärrämme kavereiden ja ryhmän tärkeyden harrastustoiminnassa. Sen tähden lasten toiminnassa leirit ja kilpailumatkat ovat oleellinen osa toimintaa viikoittaisten harjoitusten täydentäjänä. Lue lisää HS Junnujen toiminnasta.   

Valmennus

Nuorten ja aikuisten tavoitteelliseen valmennukseen voi hakeutua, jos haluaa kilpailla HD14–HD21 sarjoissa. Ryhmät ovat nuorten valmennusryhmä (HD14–HD18), naisten valmennusryhmä ja miesten valmennusryhmä. Seuran valmennuksessa tuetaan menestykseen tähtääviä ja motivoituneita urheilijoita heidän kehittymisessään. Nuorten valmennusryhmään voi osallistua myös harrastuksenomaisesti ilman tavoitteita.  Lue lisää nuorten valmennusryhmän toiminnasta ja aikuisten valmennusryhmien toiminnasta.

Kuntosuunnistus

HS:n Harrasteryhmään voi liittyä aikuisikäinen seuran jäsen ja suunnistuksen harrastaja, joka kaipaa mielekkäitä, ohjattuja harjoituksia ja ryhmää ympärilleen. Muita ikä- tai kuntorajoituksia ei ole paitsi aikuisikä ja se, että maastossa selviää tarvittaessa itsenäisesti. Seurassamme toimii aktiivinen aikuisten harrasteryhmä Yhteislähtö Lue lisää harrasteryhmän toiminnasta.

Kaikki HS kuntosuunnistuksen kalenteriin merkityt ja alempana kuvatut tapahtumat ovat jäsenetuina maksuttomia. Jäsentietosi siirtyvät jäsenpalvelusta tapahtumien kävijähallintaan automaattisesti ja jäsenyys tunnistetaan tapahtumien myynnissä emit-kortin leimauksella.

Iltarastit, Firmaliigan kuntosuunnistus ja Stadin Sprintticup

Seuran jäsenet voivat osallistua Iltarasteille, Firmaliigan kuntosuunnistuksiin ja Sprintticupin tapahtumiin maksutta. Iltarasteja järjestetään joka maanantai maaliskuusta syyskuun alkuun ja siitä eteenpäin sunnuntaisin lokakuun loppuun asti. Kaikkiaan Iltarasteja on kauden 2022 aikana 33 kpl ja HS:n järjestämiä Stadin Sprintticup tapahtumia neljä. Lue lisää Iltarastikalenterista

Firmaliiga on yrityksille suunnattu kuuden osakilpailun sarja, jossa on keväisin kolme ja syksyisin kolme osakilpailua. Firmaliigan ohessa järjestetään myös avoin kuntosuunnistusmahdollisuus. Keväisin ennen Iltarastikauden alkua suunnistetaan Stadin Sprintticup, helsinkiläisissä kortteleissa. Lue lisää Firmaliigasta ja Sprintticupista

Nuuksion Huurteinen 

Marraskuussa järjestämme Nuuksion Huurteisen, jonne jäsenet pääsevat maksutta mukaan. Se on kuntoilijoille suunnattu tapahtuma, jonka voi toteuttaa pitkän matkan suunnistuksena tai rogainina yksin tai pienissä joukkueissa. Lue tapahtumasta lisää tästä linkistä.

Vaellukset, seuran sunnuntaijumppa ja taitoharjoitukset

Muita kaikille jäsenille avoimia ja maksuttomia liikuntamahdollisuuksia ovat talvikaudella lauantaiset yhteiset suunnistustreenit, sunnuntain jumppavuoro ja lihaskuntotreeni, torstaiset mäki- ja porrastreenit, taitoharjoitukset ja vaellukset. Näitä järjestetään vuodenajan, sään ja aktiivisten tekijöiden saatavuuden mukaan ja näistä tiedotetaan HS:n jäsenpalvelussa.

Kansalliset ja muut kilpailut

Seuran jäsenyys oikeuttaa ostamaan Suomen Suunnistusliiton kilpailulisenssin, joka tarvitaan osallistuttaessa  kansallisiin suunnistuskilpailuihin. Jäsen maksaa osallistumismaksut IRMA-järjestelmän kautta. Viestiosallistumiset seura laskuttaa kauden päätteeksi jäseniltä. 6 – 14-vuotiaille seura ostaa keskitetysti kilpailulisenssin (ilman vakuutusta).

Suunnistusviestit

Seuran jäsenenä voi osallistua AM- ja SM-viesteihin seuran joukkueissa. Seura maksaa näiden joukkueiden osallistumismaksut. Ilmoita halukkuutesi osallistua viesteihin SSL:n kilpailujärjestelmä Irmaan.

Seuran jäsenet osallistuvat vuosittain myös Jukolan ja Venlojen viestiin, 25manna-viestiin Ruotsissa sekä Halikkoviestiin. Näissä viesteissä jäsen maksaa osallistumisensa itse. Viesteistä tulee tietoa jäsenpalvelun tiedotteisiin. 

Seuran mestaruuskisa

Seuran mestaruuskisat pyritään järjestämään lähes kaikilla SM-matkoilla; keskimatka, sprintti, yösuunnistus ja pitkän matkan kisa. Kolmen kisan yhteistulokset lasketaan ja palkitaan sarjojen voittajat kauden jälkeen. Tavoitteena järjestää hauskoja ja eri vaativuustasoisia kisoja, joissa otetaan itsestään ja toisistaan mittaa eri ikäisille tasapuolistetuilla säännöillä.

Tiedotus ja viestintä

Seuramme ulkoisen viestinnän tiedotuskanavana toimivat verkkosivumme helsinginsuunnistajat.fi. Lisäksi ulkoisen viestinnän sosiaalisen median kanavina toimivat facebook sivu Helsingin Suunnistajat ja Instagram-tili @hsorienteering. 

Sisäisenä viestintäkanavana toimii jäsenpalvelu, joka on toteutettu myClub-järjestelmän kautta. Jäsenpalvelussa on sekä pysyviä julkaisuja ja tiedotteita että eri ryhmille suunnattuja tiedotteita. Näin käytät jäsenpalvelua tiedotteesta voit lukea lisää. Helsingin Suunnistajien sisäiseen Facebook-ryhmään kannattaa myös liittyä.

Lähes joka ryhmällä ovat myös omat WhatsApp ryhmänsä, joissa tietoja jaetaan, joten yhteyshenkilöiltä kannattaa kysyä mihin kannattaa liittyä.

Seura-asut, varusteet ja yhteistyökumppaneiden tarjoamat edut

Seuran jäsenenä voit pari kertaa vuodessa hankkia itsellesi laadukkaita urheilutekstiilejä seurahintaan. Seuravarusteet valmistaa yhteistyökumppanimme Noname.  

Seuralla on monta yhteistyökumppania, jotka järjestävät ajoittain tarjouksia jäsenille. Esimerkkejä tällaisista ovat olleet Lumoniten otsavalaisimet, PekkaSportin kenkätarjoukset, Suunnistajan Kaupan Emit-tarjoukset ja TallinkSiljan ryhmämatkaedut. Tarjouksista ilmoitetaan jäsenpalvelussa ja toimarin kuukausikirjeessä. 

Seuratoiminta ja talkoot

Osallistumalla aktiivisesti seuratoimintaan ja talkoisiin pääset tutustumaan mukaviin ihmisiin ja voit oppia uusia asioita suunnistuksesta. Samalla olet mukana seuran työssä lasten, nuorten ja valmennuksen urheilijoiden tukemiseksi.

Jäsenyyden velvoitteet ja odotukset

Jäsenmaksu

Vuonna 2024 vuosittainen  jäsenmaksu aikuiselta jäseneltä on 80 €. Täysipäivisesti opiskelevilta ja alle 21-vuotiailta ja 67–85-vuotiailta jäsenmaksu on 40 €, ja yli 85-vuotiailta jäsenmaksua ei peritä. Jäsenmaksulasku tulee vuoden alussa jokaiselle henkilökohtaisesti jäsenpalvelun kautta.

Uusien jäsenten jäsenmaksu laskutetaan jäsenpalvelun kautta, kun tieto jäseneksi liittymisestä on saapunut. Mikäli uusi jäsen liittyy seuraan lokakuussa tai myöhemmin, jäsenmaksu laskutetaan vasta seuraavan vuoden tammikuussa. Jäsenasioihin liittyen voi laittaa viestiä osoitteeseen jasenkirjuri@helsinginsuunnistajat.fi.

Iltarastien ja muiden kuntosuunnistustapahtumien järjestelyt

Iltarastien järjestäminen on seuran selkeästi merkittävin vuosittainen voimanponnistus. Seura toivoo kaikkien jäsenten osallistuvan mahdollisuuksiensa mukaan kolme kertaa kauden aikana kuntosuunnistustapahtumien järjestelyihin tai muihin seuran tapahtumien tai toiminnan järjestelyihin.

Kaikki kuntosuunnistustapahtumien talkoomahdollisuudet julkaistaan jäsenpalvelun kalenterissa muodossa Ma 17.8. Iltarastit Paloheinä, toimitsijavuoro. Näistä voi valita omaan aikatauluun sopivat tapahtumat ja viestikenttään kirjata mihin tehtävään voisi osallistua. Toivomme myös, että ottaisit ainakin yhden vuoron myös syyskaudella, jotta tekijöitä riittää kauden loppuun asti. Esteen sattuessa voi muokata osallistumista myöhemminkin. Iltarastipomo opastaa alkuun. Tehtävien esittely

Kisajärjestelyt

Järjestämme vuosittain Helsinki O-Gamesin (HOG) viikkoa ennen Jukolan ja Venlojen viestiä. Poikkeuksena vuonna 2024 seura järjestää SM-knock-out-sprintin (H/D 21 ja 18-sarjoille) ja avoimen HOG sprintin muille sarjoille Helatorstaina 9.5. Helsingin kaupunkialueella joten perinteistä HOGia ei järjestetä. Kisatalkoisiin tarvitaan paljon tekijöitä. Vuosittain saatamme järjestää myös muita tapahtumia ja kilpailuja joihin pyydämme erikseen talkoovoimia. 

Muut järjestelyt

Seura järjestää paljon toimintaa. Esimerkiksi lasten ja nuorten toiminnassa, valmennustoiminnassa sekä harjoitusten järjestelyissä on tarvetta vapaaehtoisille. Olkaa myös itse aktiivisia ja oma-aloitteisia!! 

Yhteystiedot

Pidä huolta, että yhteystietosi ovat ajan tasalla. Ilmoita myös jäsenrekisterivastaavalle, jasenkirjuri@helsinginsuunnistajat.fi  jos päätät luopua seuran jäsenyydestä.