Jäseneksi liittyminen

Seuraan kuuluminen kannattaa. 

Seuran jäseneksi voi liittyä täyttämällä jäsenhakemuksen.

Seuraavassa esiteltyinä seuran jäsenten edut ja odotukset jäsenyyteen liittyen

Jukola relay (Hollola, 20180616)

Jäsenyyden edut

Lasten ja nuorten toiminta

Seura järjestää lasten ja nuorten toimintaa 6-vuotiaille ja vanhemmille. Harrastuksen voi aloittaa lapsille ja heidän perheilleen keväisin järjestettävissä lasten suunnistuskouluissa. Tällaiseen osallistumisen jälkeen lasten harrastustoiminta tapahtuu kolmessa eri taitotasoryhmässä, Oravat, Ketut ja Sudet, jotta harjoittelu olisi osallistujille mahdollisimman mielekästä. Kesäkaudella taitotasoryhmien toimintaan kuuluu suunnistusharjoituksia ja talvikaudella korttelisuunnistusta, sählyä ja juoksuharjoituksia. Suunnistus on yksilölaji, mutta seurassa ymmärrämme kavereiden ja ryhmän tärkeyden harrastustoiminnassa. Sen tähden lasten toiminnassa leirit ja kilpailumatkat ovat oleellinen osa toimintaa viikoittaisten harjoitusten täydentäjänä. Lue lisää lasten ja nuorten toiminnasta.   

Valmennus

Nuorten ja aikuisten tavoitteelliseen valmennukseen voi hakeutua, jos haluaa kilpailla HD14–HD21 sarjoissa. Ryhmät ovat nuorten valmennusryhmä (HD14–HD18), naisten valmennusryhmä ja miesten valmennusryhmä. Seuran valmennuksessa tuetaan menestykseen tähtääviä ja motivoituneita urheilijoita heidän kehittymisessään. Nuorten valmennusryhmään voi osallistua myös harrastuksenomaisesti ilman tavoitteita.  Lue lisää valmennuksen toiminnasta

Kuntosuunnistus

Kaikki HS kuntosuunnistuksen kalenteriin merkityt ja alempana kuvatut tapahtumat ovat jäsenetuina maksuttomia. Jäsentietosi siirtyvät jäsenpalvelusta tapahtumien kävijähallintaan automaattisesti ja jäsenyys tunnistetaan tapahtumien myynnissä emit-kortin leimauksella.

Iltarastit, Firmaliigan kuntosuunnistus, Sprintticup ja Lähirastit

Seuran jäsenet voivat osallistua Iltarasteille, Firmaliigan kuntosuunnistuksiin, Sprintticupin tapahtumiin ja Lähirasteille maksutta. Iltarasteja järjestetään joka maanantai maaliskuusta syyskuun alkuun ja siitä eteenpäin sunnuntaisin lokakuun loppuun asti. Kaikkiaan Iltarasteja on kauden 2021 aikana peräti 31 kpl. Lue lisää Iltarastikalenterista

Firmaliiga on yrityksille suunnattu kuuden osakilpailun sarja, jossa on keväisin kolme ja syksyisin kolme osakilpailua. Firmaliigan ohessa järjestetään myös avoin kuntosuunnistusmahdollisuus. Keväisin ennen Iltarastikauden alkua suunnistetaan Sprintticup, helsinkiläisissä kortteleissa ja iltarastikauden jälkeen kuntosuunnistuskautta jatketaan neljänä sunnuntaina Lähirasteilla, joiden radat kulkevat taajamissa helposti juostavilla alueilla.  Lue lisää Firmaliigasta, Sprintticupista ja  Lähirasteista.

Nuuksion Huurteinen 

Marraskuussa järjestämme Nuuksion Huurteisen, jonne jäsenet pääsevat maksutta mukaan. Se on kuntoilijoille suunnattu tapahtuma, jonka voi toteuttaa pitkän matkan suunnistuksena tai rogainina yksin tai pienissä joukkueissa. Lue tapahtumasta lisää tästä linkistä.

Vaellukset, seuran sunnuntaijumppa ja taitoharjoitukset

Muita kaikille jäsenille avoimia ja maksuttomia liikuntamahdollisuuksia ovat muun muassa seuran jumppavuoro ja lihaskuntotreeni, mäki- ja porrastreenit, taitoharjoitukset ja vaellukset. Näitä järjestetään vuodenajan, sään ja aktiivisten tekijöiden saatavuuden mukaan ja näistä tiedoitetaan seuran jäsenpalvelussa.

Kansalliset ja muut kilpailut

Seuran jäsenyys oikeuttaa ostamaan Suomen Suunnistusliiton kilpailulisenssin, joka tarvitaan osallistuttaessa  kansallisiin suunnistuskilpailuihin. Seura maksaa normaalin ilmoittautumisajan osallistumismaksut IRMA-järjestelmän kautta keskitetysti ja laskuttaa ne kauden päätteeksi jäseniltä. 

Suunnistusviestit

Seuran jäsenenä voi osallistua AM- ja SM-viesteihin seuran joukkueissa. Seura maksaa näiden joukkueiden osallistumismaksut.

Seuran jäsenet osallistuvat vuosittain myös Jukolan ja Venlojen viestiin, 25manna-viestiin Ruotsissa sekä Halikkoviestiin. Näissä viesteissä jäsen maksaa osallistumisensa itse. Viesteistä tulee tietoa jäsenpalvelun tiedotteisiin. Tässä linkki HS Jukolassa 2021 sivulle

Seuran mestaruuskisa

Syksyisin järjestetään seuran mestaruuskisa, jonka toteutukselle mielikuvitus asettaa rajat. Tavoitteena on hauska kisa, jossa otetaan itsestään ja toisistaan mittaa eri ikäisille tasapuolistetuilla säännöillä.

Tiedotus ja viestintä

Seuramme ulkoisen viestinnän tiedotuskanavana toimivat verkkosivumme helsinginsuunnistajat.fi. Lisäksi ulkoisen viestinnän sosiaalisen median kanavina toimivat facebook sivu Helsingin Suunnistajat, Twitter-tili ja Instagram-tili @hsorienteering. 

Sisäisenä viestintäkanavana toimii jäsenpalvelu, joka on toteutettu myClub-järjestelmän kautta. Jäsenpalvelussa on sekä pysyviä julkaisuja ja tiedotteita että eri ryhmille suunnattuja tiedotteita. Jäsenpalvelusta on tilattavissa sähköpostiin viikkotiedote, joka kokoaa asiat yhteen viestiin. Näin käytät jäsenpalvelua tiedotteesta voit lukea lisää. Helsingin Suunnistajien sisäiseen Facebook-ryhmään kannattaa myös liittyä.

Seura-asut, varusteet ja yhteistyökumppaneiden tarjoamat edut

Seuran jäsenenä voit pari kertaa vuodessa hankkia itsellesi laadukkaita urheilutekstiilejä seurahintaan. Seuravarusteet valmistaa yhteistyökumppanimme Noname. Lue lisää seuravarusteista ja niiden hankinnasta.  

Seuralla on monta yhteistyökumppania, jotka järjestävät ajoittain tarjouksia jäsenille. Esimerkkejä tällaisista ovat olleet Lumoniten otsavalaisimet, PekkaSportin kenkätarjoukset, Suunnistajan Kaupan emit-tarjoukset ja TallinkSiljan ryhmämatkaedut. Tarjouksista ilmoitetaan jäsenpalvelussa. 

Seuratoiminta ja talkoot

Osallistumalla aktiivisesti seuratoimintaan ja talkoisiin pääset tutustumaan mukaviin ihmisiin ja voit oppia uusia asioita suunnistuksesta. Samalla olet mukana seuran työssä lasten, nuorten ja valmennuksen urheilijoiden tukemiseksi.

Jäsenyyden velvoitteet ja odotukset

Jäsenmaksu

Vuonna 2022 vuosittainen  jäsenmaksu aikuiselta jäseneltä on 70 €. Opiskelijoilta, alle 21-vuotiailta ja  67–85-vuotiailta jäsenmaksu on 35 €, ja yli 85-vuotiailta jäsenmaksua ei peritä. Jäsenmaksulasku tulee vuoden alussa jokaiselle henkilökohtaisesti jäsenpalvelun kautta.

Uusien jäsenten jäsenmaksu laskutetaan jäsenpalvelun kautta, kun tieto jäseneksi liittymisestä on saapunut. Mikäli uusi jäsen liittyy seuraan lokakuussa tai myöhemmin, jäsenmaksu laskutetaan vasta seuraavan vuoden tammikuussa.

Jäsenasioihin liittyen voi laittaa viestiä osoitteeseen jasenkirjuri@helsinginsuunnistajat.fi.

Iltarastien ja muiden kuntosuunnistustapahtumien järjestelyt

Iltarastien järjestäminen on seuran selkeästi merkittävin vuosittainen voimanponnistus. Seura toivoo kaikkien jäsenten osallistuvan mahdollisuuksiensa mukaan kolme kertaa kauden aikana kuntosuunnistustapahtumien järjestelyihin tai muihin seuran tapahtumien tai toiminnan järjestelyihin.

Kaikki kuntosuunnistustapahtumien talkoomahdollisuudet julkaistaan jäsenpalvelun kalenterissa muodossa Ma 17.8. Iltarastit Paloheinä, toimitsijavuoro. Näistä voi valita omaan aikatauluun sopivat tapahtumat ja viestikenttään kirjata mihin tehtävään voisi osallistua. Toivomme myös, että ottaisit ainakin yhden vuoron myös syyskaudella, jotta tekijöitä riittää kauden loppuun asti. Esteen sattuessa voi muokata osallistumista myöhemminkin. Iltarastipomo opastaa alkuun. Tehtävien esittely (päivitetään parhaillaan)

Kisajärjestelyt

Järjestämme vuosittain Helsinki O-Gamesin viikkoa ennen Jukolan ja Venlojen viestiä. Vuonna 2021 Helsinki O-games järjestetään 12.–13.6. Snettansissa Espoossa. Kisatalkoisiin tarvitaan paljon tekijöitä. Vuosittain saatamme järjestää myös muita tapahtumia ja kilpailuja joihin pyydämme erikseen talkoovoimia. 

Muut järjestelyt

Seura järjestää paljon toimintaa. Esimerkiksi lasten ja nuorten toiminnassa, valmennustoiminnassa sekä harjoitusten järjestelyissä on tarvetta vapaaehtoisille. Olkaa myös itse aktiivisia ja oma-aloitteisia!! 

Yhteystiedot

Pidä huolta, että yhteystietosi ovat ajan tasalla. Ilmoita myös jäsenrekisterivastaavalle, jasenkirjuri@helsinginsuunnistajat.fi  jos päätät luopua seuran jäsenyydestä.