Aloittelevan lapsen ja nuoren kevät – suunnistuskurssit, Lasten Rastit ja suunnistus videot

Suunnistuksen opettelu on mielenkiintoista ja hauskaa, kun malttaa opetella asioita pikku pala kerrallaan. Perusasiat ovat lopulta yksinkertaisia ja ne oppii, kun intoa riittää. Suunnistuksessa yhdistyy moni kiva asia, metsä, luonto, juokseminen, liikkuminen, yhdessä tekeminen ja aarteen- eli rastin etsintä.

Kevään aikana järjestetään kolme alkeiskurssia. Kurssin tavoitteena on antaa perusvalmiuksia suunnistuksen aloittamiseen. Kurssilla tutustutaan suunnistukseen harrastuksena, karttaan, karttamerkkeihin ja Helsingin Suunnistajiin. Leikitään ja pelataan suunnistusaiheisesti ja saadaan ensikosketus kartan kanssa liikkumiseen. Yhden kurssin kesto on kolmena iltana noin 1,5 h kerrallaan. Kurssikerrat ovat ensimmäisellä kerralla Paloheinässä, toisella Pirkkolassa ja kolmannella Länsi-Pasilassa. Kaikille kursseille on vielä tilaa.

Kevään 2022 alkeiskurssien aikataulut ja ilmoittautumislinkit:

  • Alkeiskurssi 1: 7.4., 12.4. ja 14.4. Ilmoittaudu tästä. Viimeinen ilmoittautumispäivä 3.4.
  • Alkeiskurssi 2: 26.4., 28.4. ja 3.5.  Ilmoittaudu tästä. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 24.4.
  • Alkeiskurssi 3: 10.5., 17.5. ja 19.5. Ilmoittaudu tästä. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 8.5.

Kurssin jälkeen voi halutessaan jatkaa harrastamista taitotason mukaisessa harjoitusryhmässä. Lue myös mitä kaikkea kivaa sisältyy seuran jäsenyyteen ja harrastamiseen seurassa täältä.

Kaikille avoimet Lasten rastit löytyvät jälleen talvikauden jälkeen 28.3. alkaen Pirkkolasta, Laaksosta ja Uutelasta. Ladattavat pdf kartat ilmestyvät sivulle ja rastit maastoon maanantaina 28.3.2022

Muista myös suunnistusope Ellenin ja Minnan suunnistusvideot, jotka löytyvät youtubesta, Iltarastit ja lasten suunnistuskoulut.

Tässä linkki videoon suunnistajan varusteet. Muilla videoilla Ellen ja Minna kertovat, mitkä ovat yleisimmät karttamerkit ja kartan värit, mitä tarkoittaa kartan suuntaaminen ja miten käytetään kompassia. Mukana myös karttamerkkiharjoitus.