Tule mukaan

Helsingin Suunnistajat toivottaa kaikki alle 14-vuotiaat lapset ja nuoret tervetulleiksi harrastamaan suunnistusta, nauttimaan luonnossa liikkumisesta ja viettämään hauskoja hetkiä kavereiden kanssa. 

Lasten ja nuorten aktiivista ja kivaa toimintaa on ympäri vuoden. Hyppää mukaan iloiseen joukkoomme!

Talvikauden toiminnasta voit tiedustella lasten ja nuorten taitovalmentaja Anton Salmenkylältä anton.salmenkyla@helsinginsuunnistajat.fi p. 040 561 6563

Näin pääset alkuun

  • Tutustu suunnistukseen Lasten alkeiskurssilla tai osallistu suunnistuskoulun verkkokurssille. Alkeiskursseja järjestetään yleensä keväisin kolme kurssia ja syksyisin yksi kurssi. Verkkokurssin voi käydä huoltajien kanssa omatoimisesti itselle sopivana aikana. Kurssilla käydään läpi perusasioita ja sen suorittamisen jälkeen olet valmis seuraavaan askeleeseen. Seuraavat alkeiskurssit järjestetään keväällä 2022, ilmoittautuminen alkaa helmikuun 2022 alussa.
  • llmoittaudu seuran jäseneksi ja mukaan taitotasoasi vastaavaan lasten ja nuorten ryhmään. Ryhmiä on kolme: Oravat, Ketut ja Sudet. Esittelyvideo kertoo sinulle ryhmistä lisää. Seuran ja ryhmän jäsenenä näet harjoitukset jäsenpalvelu myClubista ja saat niihin liittyviä viestejä. Tutustu jäsenpalvelun käyttöohjeisiin ja ohjevideoon.

Harjoittelu

Viikkoharjoituksia järjestetään vaihtuvissa paikoissa yleensä tiistaisin ja torstaisin huhtikuusta lokakuulle kesätaukoa lukuun ottamatta. Viikkoharjoituksissa on eri tasoisia ja sopivan kokoisia ryhmiä, jotta harjoittelu olisi mahdollisimman mielekästä. Harjoitukset ovat avoimia myös lasten vanhemmille. Oravat, Ketut ja Sudet -ryhmien harjoitukset järjestetään yleensä samaan aikaan samassa paikassa. Vähän isommille on tarjolla 10–15-vuotiaiden VauhtiaTaitoa-ryhmä. Harjoitusten ajat ja paikat julkaistaan jäsenpalvelun kalenterissa.

Talvikaudella ryhmille on tarjolla myös sisäliikuntaa. Sunnuntaisin marraskuusta maaliskuun loppuun on Paloheinän koululla klo 18:00 lasten ja nuorten sisätreenit, maantaisin on Maunulan liikuntahallilla sähly+suunnistus treeni.

Leirit ja kilpailut

Suunnistuskauden aikana leireilemme yhdessä sekä osallistumme lasten ja nuorten valtakunnallisiin suunnistustapahtumiin, esimerkiksi valtakunnalliselle Leimausleirille kesäkuun alussa. Seuran omia suunnistusleirejä Vierumäellä järjestetään 2–3 kertaa yleensä ainakin marras- ja maaliskuussa.

Kansallisiin ja kansainvälisiin kilpailuihin HS:n lapset ja nuoret osallistuvat pienestä pitäen. Suunnistava Uusimaa organisoi pääkaupunkiseudulla Nuorten sarjakilpailun, viiden osakilpailun sarjan, jossa ei tarvita kilpailulisenssiä. Osallistumme yhdessä myös moniin muihin valtakunnallisiin kansallisiin kilpailuihin, kuten Särkänniemi-suunnistukseen, Oravapolkukilpailuihin ja -viesteihin ja Ungdomens 10milaan Ruotsissa.

Maksut

Seuran jäsenmaksu on alle 21-vuotiailta 30 euroa. Lasten toiminnassa on jäsenmaksun lisäksi vuosittainen 90 euron ryhmämaksu. Jos liittyy mukaan myöhemmin vuoden aikana, ryhmämaksu on alempi. (60 / 40 euroa)

Ryhmämaksuun sisältyy:

  • kalenterivuoden harjoitustoiminta sisältäen talvi- ja kesäkaudella kaikki ryhmän harjoitukset.
  • osallistuminen tuettuun hintaan seuran järjestämille leireille ja kilpailumatkoille
  • normaalit osanottomaksut kahteen alueen oravapolkukilpailuun, am­-kisoihin, kansallisiin suunnistuskilpailuihin rastiviikkoja lukuun ottamatta sekä joukkueisiin valittujen kohdalla nuorten viestikilpailuihin

Jos haluaa osallistua kansallisiin kisoihin, täytyy hankkia Suunnistusliiton lisenssi koko vuodeksi tai yhteen kilpailuun. Joihinkin kisoihin, kuten pääkaupunkiseudun sarjasuunnistuksiin, lisenssiä ei tarvita. Lasten ja nuorten ohjaajat auttavat lisenssiin liittyvissä kysymyksissä.

Tiedottaminen

Harjoituksista, kilpailumatkoista ja leireistä tiedotetaan seuran jäsenpalvelussa. Tarpeellisin väliajoin lähetetään myös Oravien, Kettujen ja Susien uutiskirje, joka kertoo tulevista tapahtumista. Ryhmillä on myös aktiivisesti toimivat WhatsApp-ryhmät, joihin kannattaa kuulua. Kysy lisää ryhmäsi yhteyshenkilöiltä.

Varusteet

Seuran värit ovat vihreä, sininen ja valkoinen. Näissä väreissä voi hankkia itsellesi suunnistusvarusteita, jotka valmistaa Noname. Varustetilauksista voit lukea lisää jäsenpalvelun tiedotteista ja jäsenyys ja edut -sivulta.

Tietoa huoltajille

Suunnistus on perhelaji, joten tule mukaan toimintaan lapsesi kanssa. Moni seuran aktiivi on tullut mukaan lastensa kautta ja aikuisen suunnistusharrastus on alkanut Iltarasteilla tai aikuisten suunnistuskoulussa. Kaikkia huoltajia pyydetään mahdollisuuksiensa mukaan osallistumaan sekä lasten toiminnan erilaisiin tehtäviin että seuran kuntosuunnistustapahtumien järjestämiseen. Pienikin panos auttaa, sillä seuramme toimii talkootyön varassa.

Lasten harjoitusten toimitsijaksi pääset valitsemalla tehtävän seuran jäsenpalvelusta ja ilmoittautumalla siihen. Tavoitteena on tietenkin se, että harjoituksissa on riittävästi toimitsijoita ja tehtävät jakautuisivat tasaisesti huoltajien kesken.

Huoltajien tulee liittyä seuran jäsenpalveluun. Liittymisen voi tehdä joko seuran jäseneksi jäsenen eduilla ja velvollisuuksilla tai huoltajaksi, jolloin pystyy käyttämään jäsenpalvelua ja tarvittavaa tietoa ilman jäsenmaksuvelvoitetta.

Seuramme tukee kouluttautumista ohjaajatehtäviin, joten halutessasi kysy koulutusmahdollisuuksista.