Lasten rastit

Lasten Rastit vie turvallisesti lähimetsiin

Lasten Rastit ovat lapsiperheille ja aloitteleville suunnistajille suunniteltuja ratoja Helsingin lähimaastoissa. Radat ovat 1–2 km pitkiä ja kartat ovat helppolukuisia. Kartan mittakaava on 1:2500-5000 (1 sentti = 25-50 metriä). Radat tukeutuvat osittain polkuihin, mutta rastit ovat kuitenkin selkeästi maaston puolella. Maastossa on lähtö, rastiliput sekä maali.

Rasteilla on HS:n kiintorastikennot QR-koodilla varustettuna. Lasten Rasteilla ei välttämättä tarvitse kompassia, kunhan muistaa pitää kartan käännettynä kohti menosuuntaa.

Kartat ovat maksuttomia ja voit tulostaa A4-kokoisen kartan itse. Karttaa on helppo käyttää myös kännykän näytöllä. Lisäksi Lasten rastit on sijoitettu niin että suunnistus on helppo yhdistää koko perheen aktiiviteetiksi. Maastojen lähellä on tarjolla mitä mainioimmat puitteet uimiselle, nuotiolla paistamiselle tai vaikka golfin kokeilulle!

Kesän Lasten Rastit viety maastoon

Kesän 2021 Lasten Rastit

Lasten Rasteja löytyy 1.7.2021 alkaen Lauttasaaren, Mustikkamaan, Paloheinän ja Luukin maastoista. Saat ladattua kartan omalle puhelimelle tai tietokoneelle PDF-tiedostona.

Suunnistuskoulu verkossa ja sen kivat opetusvideot auttavat sinut alkuun!

Lauttasaari Lähtö ja maali koulun ja puiston läheisyydessä. Rasteja vaihtelevassa kallioisessa maastossa kahdeksan. Suurin osa rasteista on polkujen läheisyydessä mutta osa selkeästi maaston puolella. Maasto on polkurikasta ja pienipiirteistä (paljon eri yksityiskohtia) joten kannattaa olla tarkkana, että rastit löytyvät!

Lähtö ja maali lähellä Lauttasaaren yhteiskoulua, Isokaari 19, Helsinki.

Mustikkamaa Lähtö ja maali Mustikkamaan parkkipaikan lähellä, rasteja maastossa on 9. Maasto on avaraa ja näkyväisyys on hyvä, polkuja pitkin pääsee lähelle rasteja, joten rata sopii hyvin aloittelijoille. Mustikkamaalle on myös hyvät kulkuyhteydet, joten paikalle tuleminen on helppoa. Samalla voi käydä vaikka Korkeasaaressa tai puukiipeilemässä!

Mustikkamaa, Mustikkamaantie 10, Helsinki.

Luukki Lähtö ja maali golfkentän parkkipaikalla. Kuusi rastia. Polkurikas, monimuotoinen, kallioinen ja teille rajattu alue, josta ei korkeuseroja puutu. Polkuja pitkin pääsee hyvin etenemään, ole kuitenkin tarkkana, ettet mene poluissa sekaisin. Tähän pystyy helposti yhdistämään pulahduksen ja grillauksen Kaitalammen upeassa miljöössä.

Luukin golfkentän parkkipaikka, Klockarsintie 2, Espoo.

Paloheinä Lähtö lähempänä golfkentän rangea pellon kulmassa ja maali Suomen Ladun majan lähellä pellon reunassa. Monelle tuttu maasto tarjoaa haasteita ja upeita luontoelämyksiä kokeneellekin suunnistajalle keskuspuiston sydämmessä.

Pysäköinti Paloheinän parkkipaikalle, Pakilantie 124, Helsinki.

Lasten Rastit Lauttasaari
Lasten Rastit Mustikkamaa
Lasten Rastit Luukki
Lasten Rastit Paloheinä