Iltarastit

Lasten Rastit vie turvallisesti lähimetsiin

Lasten Rastit kausi 2020 on päättynyt. Lämmin kiitos kaikille rasteja kiertäneille! Suurkiitos Helsingin Suunnistajien talkooporukalle, joka järjesti luontoliikuntaa myös poikkeusoloihin!

Lasten Rastit ovat lapsiperheille ja aloitteleville suunnistajille suunniteltuja ratoja Helsingin lähimaastoissa. Radat ovat 1.5 – 2km pitkiä ja kartat helppolukuisia, mittakaava 1:5000 (1 sentti = 50 metriä). Radat tukeutuvat polkuihin, mutta ilkivallan välttämiseksi rastit on sijoitettu sivuun isoimmilta kulkuväyliltä.

Lasten Rastit löytyvät Helsingin liikuntapuistoista. Kausi 2020 on päättynyt mutta kuvasuunnistusta voi kokeilla edelleen Laaksossa ja Lauttasaaressa (katso kartalla).

 

kartta

Katso Lasten Rastien paikat kartalta

 

Kompassia ei välttämättä tarvita. Maastossa on rastiliput (*), myös lähtö ja maali, ei leimasimia, ei ajanottoa. Kartat ovat maksuttomia ja voit tulostaa A4-kokoisen kartan itse. Karttaa on helppo käyttää myös oman kännykän näytöllä.

(*) Laaksossa ja Lauttasaaressa ei ole rastilippuja, vaan kartan ohessa on valokuvat radan jokaisesta rastipisteestä. Tarkista rastin sijainti kuvien avulla.

Tulosta kartta kaverille tai naapurille ja auta löytämään uusi harrastus!

 

UUTTA:

 

mittakaava

Kartta on helppolukuinen, 1 sentti = 50 metriä

 

eväät

Lasten Rasteilla tärkein suunnistuvaruste on eväät!

 

löytyi

Löytämisen riemua tutussa lähimaastossa!

 

känny

Lasten Rasteilla myös kännykkä voi toimia karttana!

 

Toimi näin

  • Napsauta alla näkyvää karttakuvaa
  • Tulosta maksuton kartta tai käytä karttaa suoraan kännykän näytöllä
  • Ota mukaan Laaksoon ja Lauttasaareen myös rastipisteiden valokuvat (oma linkki kartan alla)
  • Suuntaa maastoon! Liiku ja toimi turvallisesti ohjeiden mukaan

Toimitaan vastuullisesti: sairaana pysytään kotona, käsiä pestään, yskitään oikein, pidetään etäisyyttä ja huomioidaan riskiryhmät.

 

Laakso

Laakso 2.2km / 10 rastia, ei rastilippua maastossa, tarkista rastin sijainti kuvien avulla TÄSTÄ LINKISTÄ.

 

Lauttasaari

Lauttasaari (mittakaava 1:4000, 1 sentti = 40 metriä) 1.4km / 9 rastia, ei rastilippua maastossa, tarkista rastin sijainti kuvien avulla TÄSTÄ LINKISTÄ.

 

 

 

 

Suunnistuksen perusteet

Ansku ja Pauliina opastavat suunnistuksen perusasiat 9 lyhyen videon sarjassa. Hyvät ohjeet toimivat myös ilman maastoharjoitusta.

 

.

Lasten suunnistuskoulut

Ellen ja Minna kertovat, mitä välineitä suunnistaja tarvitsee, mitkä ovat yleisimmät karttamerkit ja kartan värit, mitä tarkoittaa kartan suuntaaminen ja miten käytetään kompassia. Mukana myös karttamerkkiharjoitus. Kuuden lyhyen opetusvideon sarja.

 

.
logo

Lisää rasteja?

Innostuitko suunnistamaan? Lisää lapsiperheille ja aloittelijoille sopivia rasteja, reittejä ja maastoja löytyy Iltarasteilta ja Lähikiintorasteilta. Katso ohjeet ja lisätiedot Iltarastit kalenterista.