Lasten rastit

Lasten Rastit vie turvallisesti lähimetsiin

Lasten Rastit ovat lapsiperheille ja aloitteleville suunnistajille suunniteltuja ratoja Helsingin lähimaastoissa. Radat ovat 1,5–2 km pitkiä ja kartat ovat helppolukuisia. Kartan mittakaava on 1:5000 (1 sentti = 50 metriä). Radat tukeutuvat osittain polkuihin, mutta rastit ovat kuitenkin selkeästi maaston puolella. Maastossa on Lähtö, rastiliput 5 – 8 kpl maali. Rasteilla ei ole leimasimia eikä ajanottoa. Lasten Rasteilla ei välttämättä tarvitse kompassia, kunhan muistaa pitää kartan käännettynä kohti menosuuntaa. Kartat ovat maksuttomia ja voit tulostaa A4-kokoisen kartan itse. Karttaa on helppo käyttää myös kännykän näytöllä.

Kevään Lasten Rastit viety maastoon

Kevään 2021 Lasten Rastit

Lasten Rasteja löytyy 1.4.2021 alkaen Pirkkolan, Paloheinän, Laakson ja Riistavuoren maastoista. Saat ladattua kartan omalle tietokoneellesi PDF-tiedostona.

Suunnistuskoulu verkossa ja sen kivat opetusvideot auttavat sinut alkuun!

Laakso Lähtö ja maali polkujen risteyksissä. Rasteja vaihtelevassa maastossa kahdeksan. Suurin osa rasteista on polkujen läheisyydessä mutta osa selkeästi maaston puolella. Maasto on polkurikasta ja pienipiirteistä (paljon eri yksityiskohtia) joten kannattaa olla tarkkana, että rastit löytyvät!

Lähtö ja maali lähellä Laakson ratsastuskenttää, Auroranportti 4.

Paloheinä Lähtö mäen päällä ja maali alhaalla, Rasteja maastossa viisi. Maasto on avaraa ja näkyväisyys on hyvä, polkuja pitkin pääsee lähelle rasteja, joten rata sopii hyvin aloittelijoille ja mm. liikuntarajoitteisille ja vaikka lastenvaunuille.

Paloheinän liikuntapuisto, Pakilantie 124

Pirkkola Lähtö parkkipaikan pohjoiskulmalla polulla, maali urheilukentän lounaislaidalla. Kuusi rastia. Polkurikasa, monimuotoinen, kallioinen ja teille rajattu alue, josta ei korkeuseroja puutu. Polkuja pitkin pääsee hyvin etenemään, ole kuitenkin tarkkana, ettei mene poluissa sekaisin.

Lähtö Pirkkolan uimahallin parkkipaikan luoteiskulmalla, Maali Pirkkolan urheilukentän laidalla, Pirkkolan metsätie 6.

Riistavuori Lähtö hiekkakentän lounaiskulma ja maali luoteiskulma. Urbaania luontoa kallioisella ja avoimella maastoalueella. Rasteja seitsemän.

Lähtö ja maali lähellä Etelä-Haagan kirjastoa, Isonnevantie 16.

Lasten Rastit Laakso
Lasten Rastit Paloheinä
Lasten Rastit Pirkkola
Lasten Rastit Riistavuori