Lasten rastit

Lasten Rastit ovat lapsiperheille ja aloitteleville suunnistajille suunniteltuja ratoja Helsingin lähimaastoissa. Radat ovat 1–2 km pitkiä ja kartat ovat helppolukuisia. Kartan mittakaava on 1:5000 (1 sentti kartalla = 50 metriä maastossa). Radat tukeutuvat osittain polkuihin, mutta rastit ovat kuitenkin selkeästi maaston puolella. Maastossa on lähtö, rastiliput sekä maali. Rasteilla on HS:n kiintorastikennot QR-koodilla varustettuna. Lasten Rasteilla ei välttämättä tarvitse kompassia, kunhan muistaa pitää kartan käännettynä kohti menosuuntaa. Kartat ovat maksuttomia ja voit tulostaa A4-kokoisen kartan itse. Tulosta kartta värillisenä. Karttaa on helppo käyttää myös kännykän näytöllä. Lisäksi Lasten rastit on sijoitettu niin että suunnistus on helppo yhdistää koko perheen aktiiviteetiksi.

Lasten rastit kevät 2022

Lasten Rasteja on keväällä 2022 neljässä eri maastossa, Uutela, Laakso, Maunula ja Pirkkola. Rastit ovat maastossa 30.6. asti. Alla kartat kuvana ja Lasten rastin logoa klikkaamalla avautuu kartta pdf muodossa. Jos huomaat, että rasti puuttuu, ilmoita siitä sihteeri@helsinginsuunnistajat.fi. Kiitos!

Uutela

Lähtö ja maali sijaitsevat sataman parkkipaikan Uutelantie1 lähistöllä. Uutela on kaunis ja monipuolinen ulkoilualue, joka tarjoilee meren kimallusta ja metsän hämyä. Monipuolisella maastoalueelle vaihtelevat kalliot ja metsäiset rinteet. Suunnistuksen jälkeen alueelle voi jäädä vaikka grillailemaan. Lue lisää Helsingin kaupungin ulkoilualueesta ja sen tarjoamista palveluista

Uutelan Lasten rasteilla on lähtö ja maali ja viisi (5) rastia.

Laakso

Laakson Lasten rastien rata sijaitsee upeassa, monipuolisessa ja luonnoltaan rikkaassa Helsingin Keskuspuistossa, jonne on helppo tulla autolla tai julkisilla. Parkkipaikka löytyy osoitteessa Auroranportti 4. Lähtö sijaitsee Laakson ratsastuskentän pohjoislaidalta kävellen muutaman sadan metrin päässä, ja maali aivan kentän laidassa. Laakson rata sopii hyvin lasten vaunuilla tai rattailla liikuttaessa ja liikuntarajoitteisille, sillä rastit sijaitsevat polkujen ja ulkoilureittien varrella.

Laakson Lasten rasteilla on lähtö, maali ja viisi (5) rastia

Maunula

Maunulan Lasten rastien lähtö ja maali sijaitsee aivan Maunulan maja lähellä, osoitteessa Metsäläntie 9. Rastit ovat sijoiteltu niin, että polkuja ja ulkoilureittejä pitkin pääsee lähelle, mutta rastinotossa täytyy olla tarkkana. Alueen kallioinen, jylhä ja kaunis luonto innostaa liikkumaan ja etsimään rasteja.

Maunulan Lasten rasteilla on lähtö, maali ja kuusi (6) rastia

Pirkkola

Ennen uimareissua suunnistamaan! Pirkkolan Lasten rastien rata lähtee ulkoilureitin varrelta parkkipaikan (Pirkkolan Metsätie 6) ja maali on uimahallirakennuksen takana. Pirkkolan Lasten rastit seikkailevat ympäri alueen kaunista, kallioista ja monimuotoista maastoa. Ole tarkkana missä rastit luuraa, polulla kävellen niitä ei pelkästään löydä!

Pirkkolan Lasten rasteilla on lähtö, maali ja kahdeksan (8) rastia