Tumppi vauhdissa Keravan näyttösprintissä

Keravalla juostiin 18.4. sprinttisuunnistuksen EM- ja MM-näyttökilpailu. Samalla upean aurinkoisessa kevätsäässä käynnistettiin myös uusi kisasarja, Suunnistusliiga. Kisaan osallistui Helsingin Suunnistajista kahdeksan naista ja seitsemän miestä.

Päivän parhaasta suorituksesta vastasi Tuomas Heikkilä, joka oli Tampereen Pyrinnön Aleksi Niemen voittamassa vauhdikkaassa mutta reitinvalinnallisesti haastavassa kisassa viides. Tossu liikkui erittäin vahvasti myös Einari Heinarolla, joka hävisi Tuomakselle vaivaisen sekunnin ja oli kuudes. Kahdentoista parhaan joukkoon suunnistivat myös Luukas Valtonen (9.) ja Otto Kaario (12.). HS:n miesten yhteispanos oli jälleen kerran todella vahva siitäkin huolimatta, että metsämatkoihin keskittyvät Olli Ojanaho ja Topi Syrjäläinen olivat kisasta poissa.

”Kisaaminen maistui hyvältä varsinkin, kun takana on onnistunut talvi ja kunto on hyvä”, kertoi Tumppi tunnelmistaan ennen kisaa. Kilpailua alkuvaiheessa johtanut Tumppi ei kuitenkaan ollut juoksuunsa tyytyväinen. ”Kisa lähti erittäin hyvin liikkeelle ja alun intensiiviset pujotteluvälit sujuivat hyvin. Ajoin kuitenkin myöhemmin pidemmällä välillä (8–9) pussinperään, eivätkä radan loppupuolenkaan pitkät välit sujuneet hyvin. Radalla tuli lopulta ihan liikaa ajanhukkaa, enkä ole suoritukseen kovin tyytyväinen.”

Mitä mieltä olet-näyttökisan konseptista, eli siitä, että rata juostiin ajanotolla uudelleen muutamaa tuntia varsinaisen kisan jälkeen? ”Oli mukavaa juosta rata uudestaan, kun korjattavaa jäi niin paljon. Uusintajuoksu on mielestäni hyvä lisä näyttökilpailuohjelmaan. Se on varmasti paras tapa mitata juuri sprinttisuunnistuksen fyysistä kapasiteettia, koska testausympäristö on sama missä itse sprinttisuoritus tapahtuu. Arvokisoissa knock-outissa ja sprinttiviestissä fyysinen puoli korostuu perinteiseen sprinttiin verrattuna, kun muista voi saada apua suunnistukseen.”

Naisten kilpailussa parhaasta Helsingin Suunnistajien suorituksesta vastasi Evely Kaasiku, joka oli Suunta Jyväskylän Veera Klemettisen voittamassa kisassa 12. Hyvin suunnisti myös Noora Hyyrynen ollen 16.

Kilpailu televisioitiin IS-tv:n kautta. ja lähetykset ovat katsottavissa tallenteena Oikea Reitti -youtube-kanavalla Naiset  ja Miehet. Tästä tuloksiin