Hyyrynen Noora

Syntymävuosi: 1996

Asuinpaikka: Itä-Helsinki ja Vuosaari

Ammatti: No tuota. Koulutettu hieroja, mutta tällä hetkellä opiskelija. Opiskelen metsätieteitä Helsingin yliopistossa eli joskus sadan vuoden päästä musta tulee metsätieteiden maisteri eli metsänhoitaja. Työskentelen joustavana osa-aikaisena helsinkiläisessä metsäalan yrityksessä. Tietty olisi jees voida vastata tähän myös urheilija.

Twitter ja Instagram: Insagramissa noorahyyrynen

Parhaat tulokset: SM-viesti D20 pronssia 2016, SM-sprinttiviesti 6. 2019, SM-viesti 5. 2019

Valmentaja: Mika Tervala

Kuka olet, mistä tulet: Kotoisin Kouvolasta ja super kiinnostunut maailmasta ja ihmisistä.

Kauanko olet kilpaillut suunnistuksessa ja onko sinulla muuta urheilullista taustaa? Siinä suunnilleen seitsemän vuotiaana olen itse aloittanut suunnistuksen, mutta käytännössä olen ollut lajin parissa aina. Harrastin kilpailemista tosi pitkään ja vasta lukion aikana ja sen jälkeen tästä on tullut aidosti tavoitteellisempaa ja ammattimaisempaa. Olen harrastanut (ohjatusti) telinevoimistelua, lapsena miljoona eri jumppaa, hetken aikaa sulkapalloa ja uimahyppyjä, käynyt kaikki uimakoulut ja ollut hengenpelastuskerhossa (uinti). Perheen kanssa on aina hiihdetty ja pyöräilty ja monta talvea olen laskenut aktiivisesti Kouvolan Mielakassa laudalla.

Suunnistusurasi kohokohta tai parhain suoritus? SM-viestissä onnistuminen joukkueena Pihlan ja Millan kanssa oli hienoa. Kangasala Jukolan Venlojen viestin avausosuus oli onnistunut ja silloin nautin kisasta täysin rinnoin. Ja vaikkei suunnistukseen liity, niin kesän 2020 Kalevan kisojen onnistumiset olivat upeita!

Tavoitteesi suunnistuksessa? Venlojen viestin voitto

Lempimaastosi? Tunturimaisemat

Peukku- vai levykompassi ja miksi? Peukalokompassi. Muutama vuosi sitten, kun jouduin pakon edessä ottaa treeniin levykompassin, jouduin kysyä paikalla olijoilta neuvoa, että miten ihmeessä tätä käytetäänkään. Tosi tarina.

Mitä teet, kun pummaaminen alkaa? Katson ympärilleni ja etsin tunnistettavia kohteita. Kelaan myös kartalta taaksepäin sinne missä viimeksi olin kartalla.

Mottosi! Edelleen pitää uskaltaa kilpailla ja monessa kohtaa pieni kisailu on hyväksi. Ja toinen on, että tilaisuuksiin pitää osata tarttua.

Musiikkimaku? Monipuolinen. Nyt kun katsoin niin Spotifyn hausta löytyy esim. Cledos, ABBA, Antti Tuisku ja Kotiteollisuus. Niilo22 Hei Hei Kesä -kappaletta suosittelen kaikille – on bängeri. Myös Sibeliuksen Finlandia on aika kova.

Mikä on parasta suunnistuksessa? Terve ja turvallinen ympäristö olla rauhassa lapsi ja myöhemmin kasvaa nuoresta aikuiseksi. Olen sata prossaa itse tehnyt päätöksen ruveta urheilijaksi, ja ennen sitä päätöstä, on saanut silti leireillä, matkustaa ja kisata sekä saanut ohjausta ja valmennusta ryhmissä, joissa on ollut sekä suomenmestareita että rankilistan viimeisiä. Onko hienompaa?

Miksi olet tullut Helsingin Suunnistajiin? Muutin Helsinkiin ja koin tarvitsevani uutta puhtia urheilu-urani kehittymiseksi ympäristön vaihdoksen lisäksi uuden seuran avulla. Lähiympäristön harjoitukset, yhteisöllisyys ja huippu-urheilun ymmärtäminen ja osaaminen kiinnostivat ja siihen päälle koin oloni tervetulleeksi, niin siitä se sitten lähti.