Am yö ratamestarin ja valvojan lausunto

Vuoden 2022 Uudenmaan avoin aluemestaruusyösuunnistus  suunnistetaan tänä vuonna Nuuksion kansallispuistossa. Kilpailukeskuksena toimii ulkoilijoiden suosima Haukkalammen ulkoilumaja. Alue on mitä mainiointa yösuunnistusmaastoa. Aluksi haluammekin kiittää Metsähallitusta jälleen kerran mahdollisuudesta suunnistaa kansallispuistossa.

Lähtöön on kilpailukeskuksesta matkaa 1 km tietä pitkin. Ratojen alkuosa on kaikilla radoilla hieman hidaskulkuisempaa, mutta sen jälkeen kaikki radat pääsevät nauttimaan Nuuksion hyväkulkuisesta kalliomaastosta. Kallioalueilla on hyvä näkyväisyys ja kulkua helpottavat myös runsas polkuverkosto ja myös muutamat lammet helpottavat suunnistusta. Kilpailualueelle sattuu myös muutamia pystyvihreällä merkitty kaatuneiden puiden alueita, jotka kannattaa reitinvalinnoissa pyrkiä välttämään. Kartta on vuodelta 2019 ja kansallispuistoalueella ei muutoksia ole tullut. 

Matkojen pituuksissa olen pyrkinyt huomioimaan sen, että kilpailu on viikolla ja SM-yö suunnistetaan seuraavan viikonloppuna. Matkat ovatkin ehkä hieman normaalia lyhyemmät. Kaikille radoille olen pyrkinyt suunnittelemaan monipuolisesti lyhyempiä ja pidempiä reitinvalintavälejä. Pidemmät radat ovatkin varsin vähärastiset. Kilpailu toimii viimeistelynä ja hyvänä yöharjoituksena seuraavan viikonlopun Anttolan SM-yöhön, varsinkin jos ei muita yöharjoituksia ehdi ennen SM-kisaa suorittaa

Tervetuloa ratkomaan Uudenmaan yöaluemestaruuksia ja nauttimaan Nuuksion syksyisestä yöstä.

Hannu Lammi, Ratamestari