Am yö 20.9. kilpailuohjeet

Päivitetty 20.9.

Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä sekä järjestäjien laatimaa kilpailuohjetta.

Maastokuvaus 

Kilpailu käydään Nuuksion kansallispuistossa. Maasto on hyväkulkuista ulkoilupolkujen ja lampien rikkomaa avokalliomaastoa, jossa on hyvä näkyvyys ja kohtalaiset korkeuserot. Erinomainen ja mukava yömaasto. Ratamestarin lausunto.

Opastus ja pysäköinti 

KIlpailukeskukseen Haukkalammen parkkipaikalle (Haukkalammentie 32) pääsevät vain täydet autot (neljä henkeä). Ensisijainen parkki on kilpailukeskukseen mennessä Solvallan Urheiluopiston/Haltian parkkipaikalla, Nuuksiontie 59, josta pääsee kisakeskukseen täyttämällä auton täyteen tai järjestäjien bussikuljetuksella. Bussi ajaa n. 20 min välein kilpailukeskukseen Solvallasta klo 18.30 alkaen. Matka Solvallasta Haukkalammelle kestää 10 min.

Sarjat ja matkat

Tästä linkistä

Kilpailukeskus, info ja ensiapu

Kilpailukeskus aukeaa klo 18.15 ja sinne on Haukkalammen parkkipaikalta 400 m. matka. 

Kilpailukeskuksessa on kilpailuinfo, maali, ensiapu, WC:t ja Suunnistajan kauppa, 

Paikalla ei ole pukeutumis- ja pesupaikkoja. Sateen sattuessa järjestäjä varaa telttoja pukeutumiseen ja tavaroiden säilytykseen.

Seurateltoille ei ole kilpailukeskuksessa tilaa. 

Emit vuokrakortit ja Emit muutokset

Emit-vuokrakorttien lunastus tapahtuu kilpailuinfossa. Etukäteen sovitut vuokrakortit ovat noudettavissa nimellä kilpailukeskuksen infosta. Vuokrakortin hinta on 4 euroa. Maksu pankkikortilla, MobilePaylla 52521 (näytä maksusuoritus toimitsijalle) tai tasarahalla käteismaksu laatikkoon. 

Ilmoittautumisen jälkeen tapahtuneista Emit-kortin numeroiden muutoksista ilmoitus Jyrki Louhelle maanantaihin 19.9. klo 20:00 mennessä sähköpostitse, jyrki.louhi@helsinginsuunnistajat.fi

Kilpailupäivän muutokset kilpailuinfoon paikan päällä, maksu 3 euroa. Maksu palauttamattomasta Emit-kortista peritään 90 €.

Emit-kortin tarkastus

Emit-kortin tarkastus sijaitsee kilpailuinfon läheisyydessä. Tarkista korttisi toimivuus 0-leimasimella. Toimimattoman Emit-kortin käyttö johtaa hylkäykseen. Toimimattoman kortin tilalle voi vuokrata vuokra-Emitin kilpailuinfosta.

Kilpailunumerot ja tarkistusliuskat

Kilpailussa ei käytetä kilpailunumeroita. Emit-tarkistusliuskat ovat saatavilla toimitsijoilta lähdössä. 

Kartta ja rastimääritteet

Mittakaava 1: 10 000, paitsi sarjoissa H/D50 ja vanhemmilla mittakaava 1: 7 500. Käyräväli 5 metriä. Kartan koko A4. Kartta on vuodelta 2019, pieniä ajantasaistuksia on tehty ratamestarityön ohessa. Tulostus Mapline. Kilpailukartta on muovikotelossa. 

Rastimääritteet on painettu karttoihin. Irrallisia rastimääritteitä ei ole. Karttaan on painettu rastikoodi heti rastinumeron viereen.

Matkat lähtöihin 

Lähtöihin on viitoitus kilpailukeskuksesta. Lähtöön on matkaa 1 km.

Lähtöajat, lähtöluettelot 

  • Lähtöluettelot julkaistaan sunnuntaina 18.9. 
  • Ensimmäinen lähtö klo 20:15
  • Lähtöajat paperisina nähtävissä kilpailukeskuksessa sekä lähdöissä 

Lähdön toiminta

  • 3 minuuttia: Kilpailija kutsutaan nimellä lähtökarsinaan, jossa suoritetaan Emit-kortin nollaus ja tarkastus.
  • 2 minuuttia: Kilpailun mallikartta nähtävillä.
  • 1 minuutti: Kilpailija siirtyy sarjansa mukaisen karttasangon viereen. D14- ja H14-sarjalaiset saavat ottaa ja tutustua kilpailukarttaan viimeisen minuutin ajan ennen lähtöhetkeä.
  • Lähtöhetkellä: Muiden sarjojen kilpailijat ottavat itse kartan lähtömerkin saatuaan sarjatunnuksella varustetusta sangosta. Kartat ovat muovisuojuksissa. Kilpailija vastaa itse oikean kartan ottamisesta.

Lähdöistä on viitoitus K-pisteelle.

Kielletyt ja vaaralliset alueet

Kiellettyjä alueita ovat normaalisti kaikki “oliivinvihreällä” merkityt tonttialueet sekä violetilla kielletyn alueen rasterilla merkityt alueet.
Maastossa on isoja jyrkänteitä, olkaa niiden läheisyydessä varovaisia.

Maali ja tulokset

Viimeiseltä rastilta on viitoitus maaliin. Kilpailussa on käytössä maalileimaus. Puuttuva maalileima johtaa hylkäykseen. Keskeyttäneiden tulee ilmoittautua maalissa. Maali suljetaan viimeisen kilpailijan saavuttua maaliin tai viimeistään klo 24. 

Tulokset ja väliajat julkaistaan ainoastaan tällä sivulla

Kilpailukeskuksessa ei ole tulostauluja.

Palkinnot 

Palkintona Uudenmaan AM-mitalit toimitetaan seuroittain kilpailujen jälkeen.

Tuomarineuvosto

  • Tuomarineuvoston pj. Petteri Muukkonen, OK Trian
  • Jäsen Anja-Riitta Hokajärvi, Pihkaniskat
  • Jäsen Kari Ranta-Puska, Espoon Akilles

Kilpailunjohto

Antoisaa AM-yötä toivoo Helsingin Suunnistajat