Kevään Lasten rastit jo maastossa

Uudet Lasten rastit ovat viety jo paikoilleen, joten jo Pääsiäisenä voi lähteä perheen kanssa rastijahtiin! Uudet Lasten rastit löytyvät Pirkkolasta (Helsinki), Laaksosta (Helsinki) ja Pirttimäestä (Espoo)

Lasten rastit ovat lapsiperheille ja aloitteleville suunnistajille suunniteltuja ratoja Helsingin lähimaastoissa tai Helsingin kaupungin ulkoilualueilla Espoossa. Radat ovat 1–2 km pitkiä ja kartat ovat helppolukuisia. Kartat ovat maksuttomia ja voit tulostaa A4-kokoisen kartan itse. Karttaa voi käyttää myös kännykän näytöllä.

Rastit ovat pyöreällä pohjalla olevia kiintorasteja, numerolla tai lähtö tai maali tekstillä varustettuja. Radat tukeutuvat polkuihin, mutta rastit ovat enimmäkseen maaston puolella. Jotkut rastit voivat olla esim. polkujen risteyksessä.

Lasten rasteilla ei välttämättä tarvitse kompassia, mutta muista pitää kartta käännettynä kohti menosuuntaa. Kompassia kuitenkin suositellaan, sillä se osoittaa missä on pohjoinen ja saat kartan käännettyä oikein päin.

Nämä Lasten rastit ovat maastossa 28.3. – 31.8.2024 välisen ajan.

https://helsinginsuunnistajat.fi/lapset-ja-nuoret/lasten-rastit/