Lasten rastit

Lasten Rastit ovat lapsiperheille ja aloitteleville suunnistajille suunniteltuja ratoja Helsingin lähimaastoissa. Radat ovat 1–2 km pitkiä ja kartat ovat helppolukuisia. Kartan mittakaava on 1:5000 (1 sentti kartalla = 50 metriä maastossa). Radat tukeutuvat osittain polkuihin, mutta rastit ovat kuitenkin selkeästi maaston puolella. Maastossa on lähtö, rastiliput sekä maali. Rasteilla on HS:n kiintorastikennot QR-koodilla varustettuna. Lasten Rasteilla ei välttämättä tarvitse kompassia, kunhan muistaa pitää kartan käännettynä kohti menosuuntaa. Kartat ovat maksuttomia ja voit tulostaa A4-kokoisen kartan itse. Tulosta kartta värillisenä. Karttaa on helppo käyttää myös kännykän näytöllä. Lisäksi Lasten rastit on sijoitettu niin että suunnistus on helppo yhdistää koko perheen aktiiviteetiksi.

Lasten rastit syksy 2022

Lasten rastit löytyvät Uutelasta, uusia ratoja uusiin maastoihin on suunnitteilla.

Alla kartta kuvana, mustaa laatikkoa otsikon alla klikkaamalla avautuu kartta pdf muodossa. Jos huomaat, että rasti puuttuu, ilmoita siitä sihteeri@helsinginsuunnistajat.fi. Kiitos!

Hyvää suunnistusretkeä!

Uutela

Lähtö ja maali sijaitsevat sataman parkkipaikan Uutelantie1 lähistöllä. Uutela on kaunis ja monipuolinen ulkoilualue, joka tarjoilee meren kimallusta ja metsän hämyä. Monipuolisella maastoalueelle vaihtelevat kalliot ja metsäiset rinteet. Suunnistuksen jälkeen alueelle voi jäädä vaikka grillailemaan. Lue lisää Helsingin kaupungin ulkoilualueesta ja sen tarjoamista palveluista

Uutelan Lasten rasteilla on lähtö ja maali ja viisi (5) rastia.