Lasten Rastit

Kevään 2023 Lasten Rastit Pirkkola, Paloheinä, Uutela ja Lauttasaari on viety maastoon. Tulostettavat kartat löydät alta.

Lasten Rastit ovat lapsiperheille ja aloitteleville suunnistajille suunniteltuja ratoja Helsingin lähimaastoissa. Radat ovat 1–2 km pitkiä ja kartat ovat helppolukuisia. Rastit ovat kuvassa näkyvän näköisiä kiintorasteja, numerolla tai lähtö tai maali tekstillä ja QR koodilla varustettuja. Radat tukeutuvat polkuihin, mutta jotkut rastit voivat olla maaston puolella.

Lasten Rasteilla ei välttämättä tarvitse kompassia, kunhan muistaa pitää kartan käännettynä kohti menosuuntaa. Kartat ovat maksuttomia ja voit tulostaa A4-kokoisen kartan itse. Tulosta kartta värillisenä. Karttaa on helppo käyttää myös kännykän näytöllä.

Osaatko kertoa mistä nämä viereiset kuvat ovat otettu?

Lasten Rastit 1.4. – 30.6.2023

Pirkkola

Pirkkolan Lasten Rasteilla on neljä rastia + lähtö ja maali. Kartan koko on 1:5000, joka tarkoittaa sitä, että kartalla yksi sentti on maastossa 50 metriä. Pirkkolan radan rastit on sijoitettu kiinnostaviin kohteisiin, kuten mm. juoksuhautaan ja suppiin. Radalla pääsee kokemaan haastavampien rastien löytämistä helpolla radalla.

Lähtöpaikka on Pirkkolan urheilupuiston kenttien pohjoispäässä. Osoite parkkipaikalle on Pirkkolan Metsätie 6, 00630 Helsinki.

Tulosta Pirkkolan kartta värillisenä tästä:

Paloheinä

Paloheinän Lasten rasteilla on viisi rastia + lähtö ja maali. Kartan koko on 1:5000, joka tarkoittaa sitä, että kartalla yksi sentti on maastossa 50 metriä. Paloheinän mäen ympärille sijoitettu suunnistusrata on hieman mäkinen ja helppo rata aloittelijoille. Radalla pääsee kokemaan sekä avonaisella että tiheämmällä alueella suunnistamista.

Lähtöpaikka sijaitsee Paloheinän majan eteläpuolella. Parkkipaikka Paloheinän radalle on osoitteessa Pakilantie 124, 00670 Helsinki.

Tulosta Paloheinän kartta tästä:

Uutela

Uutelan Lasten rasteilla on viisi rastia + lähtö ja maali. Kartan koko on 1:5000, joka tarkoittaa sitä, että kartalla yksi sentti on maastossa 50 metriä. Uutelan radalla pääsee kokemaan hieman vaativampaa, mutta aloittelijoille soveltuvaa suunnistusta. Alueen iso polkuverkosto haastaa suunnistajia, mutta luo samalla hyvät puitteet helpolle liikkumiselle maastossa.

Lähtöpaikka suunnistusradalle sijaitsee Uutelan kanavan päädyn itäpuolella. Parkkipaikka radalle sijaitsee täällä.

Tulosta Uutelan kartta tästä:

Lauttasaari

Lauttasaaren Lasten rasteilla on viisi rastia + lähtö ja maali. Kartan mittakaava on 1:2000, joka tarkoittaa sitä, että yksi sentti kartalla on 20 metriä maastossa. Maasto on kallioinen ja rastit mielenkiintoisilla ja maisemiltaan kauniissa paikoissa. Nautinnollista suunnistusta!

Lähtöpaikka on Lauttasaaren kirkon ja Lauttasaaren yhteiskoulun (Isokaari 19) välisellä alueella, leikkipuiston kaakkoiskulmalla. Tienvarsipaikkoja löytyy hyvin Isokaaren tien varrelta.

Tulosta Lauttasaaren kartta värillisenä tästä: