Lasten rastit

Uudet Lasten rastit Pirkkolassa, Laaksossa ja Pirttimäessä!

Lasten rastit ovat lapsiperheille ja aloitteleville suunnistajille suunniteltuja ratoja Helsingin lähimaastoissa tai Helsingin kaupungin ulkoilualueilla Espoossa. Radat ovat 1–2 km pitkiä ja kartat ovat helppolukuisia.

Rastit ovat pyöreällä pohjalla olevia kiintorasteja, numerolla tai lähtö tai maali tekstillä varustettuja. Radat tukeutuvat polkuihin, mutta rastit ovat enimmäkseen maaston puolella. Jotkut rastit voivat olla esim. polkujen risteyksessä.

Lasten rasteilla ei välttämättä tarvitse kompassia, mutta muista pitää kartta käännettynä kohti menosuuntaa. Kompassia kuitenkin suositellaan, sillä se osoittaa missä on pohjoinen ja saat kartan käännettyä oikein päin.

Kartat ovat maksuttomia ja voit tulostaa A4-kokoisen kartan itse. Tulosta kartta värillisenä. Karttaa voi käyttää myös kännykän näytöllä.

Jos huomaat maastossa että jokin rasti puuttuu, ilmoita siitä info@helsinginsuunnistajat.fi

Kevään ja kesän Lasten rastit ovat maastossa 28.3. – 31.8.2024 välisen ajan

Alla tulostettavat kartat Pirkkola, Laakso ja Pirttimäki. Tulostettava kartta avautuu painamalla mustaa painiketta.

Kevät ja kesä 2024

Pirkkola

 • Jos tulet autolla, maksuton parkkipaikka on Pirkkolan uimahallin parkkipaikka, osoitteessa Pirkkolan Metsätie 6.
 • Lähtöpaikka (kolmio) on parkkipaikan pohjoispuolella eli sisääntulon lähellä ulkokuntosalin kulmalla. Maali (kaksoisympyrä) on ulkokenttien välissä.
 • Radalla on kuusi rastia + lähtö ja maali. Kulje rata numerojärjestyksessä. Rata tukeutuu polkuihin mutta suoraa kulkemalla voi osan rastiväleistä mennä myös maastoa pitkin
 • Jos huomaat rastin puuttuvan, ilmoitathan siitä info@helsinginsuunnistajat.fi

Laakso

 • Paikalle on hyvät liikenneyhteydet julkisilla. Jos tulet autolla, maksuton parkkipaikka on Auroran portti 4.
 • Lähtöpaikka (kolmio) ja maali (kaksoisympyrä) ovat hevoskentän pohjoispäädyssä ulkokuntosalin luona.
 • Radalla on kuusi rastia + lähtö ja maali. Kulje rata numerojärjestyksessä. Rata tukeutuu polkuihin mutta suoraa kulkemalla voi osan rastiväleistä mennä maastoa pitkin
 • Jos huomaat rastin puuttuvan, ilmoitathan siitä info@helsinginsuunnistajat.fi

Pirttimäki HUOM! 27.3. rastiväleillä 1-2, ja 2-3 vielä ladut käytössä, joten suosittelemme kävelyä ladun vieressä, ei laduilla.

 • Jos tulet autolla, maksuton parkkipaikka on Savupirtintie 3. Espoon keskuksesta lähtee bussilinja 246, joka menee Pirttimäen ohi.
 • Lähtöpaikka (kolmio) ja maali (kaksoisympyrä) ovat samassa paikassa Pirttimäen kahvila Uken edessä.
 • Radalla on kuusi rastia + lähtö ja maali. Kulje rata numerojärjestyksessä. Rata tukeutuu polkuihin ja teihin. Ole varovainen ulkoilureiteillä, joku voi tulla lujaa pyörällä sitä pitkin!
 • Jos huomaat rastin puuttuvan, ilmoitathan siitä info@helsinginsuunnistajat.fi
 • HUOM! Suosittelemme lämpimästi suunnistuskierroksen päätteeksi käyntiä Pirttimäen kahvila Uken:ssa. Sieltä saa Pohjois-Espoon parhaat ja isoimmat korvapuustit!

Opetusmateriaalia

Suunnistusopetuksessa voi apuna hyödyntää videoita, jotka löytyvät Iltarastit youtubesta, aihetunnisteella Lasten suunnistuskoulu.

Aiheena ovat:

Jos suunnistus kiinnostaa, tule mukaan Helsingin Suunnistajien toimintaan!

Lue lisää lasten aloita lasten ja nuorten harrastuksesta seurassa tai aikuisharrastajan polusta