Lasten Rasteja löytyy nyt etsittäväksi!

Kevään 2023 Lasten Rastit Pirkkola, Paloheinä, Uutela ja Lauttasaari on viety maastoon. Rastit ovat käytettävissä 30.6.2023 asti.

Lasten Rastit ovat lapsiperheille ja aloitteleville suunnistajille suunniteltuja ratoja Helsingin lähimaastoissa. Radat ovat 1–2 km pitkiä ja kartat ovat helppolukuisia. Rastit ovat kuvassa näkyvän näköisiä kiintorasteja, numerolla tai lähtö tai maali tekstillä ja QR koodilla varustettuja. Radat tukeutuvat polkuihin, mutta jotkut rastit voivat olla maaston puolella. Melkein kaikki Lasten rastit ovat liikuntarajoitteisille ja esim. rattailla liikkuville sopivia, sillä rastit ovat ulkoilureittien varrella.

Lasten Rasteilla ei välttämättä tarvitse kompassia, kunhan muistaa pitää kartan käännettynä kohti menosuuntaa. Kartat ovat maksuttomia ja kartan voi tulostaa A4-kokoisena itse. Mutta muista tulostaa kartta värillisenä, jotta karttamerkit ja karttavärit erottuvat. Karttaa on helppo käyttää myös kännykän näytöllä.

Hyvää suunnistuskevättä!

https://helsinginsuunnistajat.fi/lapset-ja-nuoret/lasten-rastit/