Nuuksion Huurteinen on kaikille avoin kuntoliikunta- ja ulkoilutapahtuma Nuuksion Solvallassa lauantaina 23.11.2019. Tarjolla on sekä kahden tunnin rogaining 1-5 henkilön joukkueille että pitkän matkan suunnistus 10 ja 21km radoilla. Lämpimästi tervetuloa Nuuksion Huurteiseen!

 

HuurteinenAika: Lauantaina 23.11.2019, kello 9:00 – 13:30

Paikka: Solvallan urheiluopisto, Nuuksiontie 82, Espoo. Opastus Nupurintien (tie 110) ja Brobackantien (tie 11307) risteyksestä.

Sarjat: 2 tunnin rogaining (1-5 hengen joukkueet), suunnistusradat 10 ja 21km

Maksut: 15€ per osallistuja 17.11. mennessä ilmoittautuneet ja maksaneet, tapahtumapaikalla 20€ per osallistuja

Ilmoittautuminen: 17.11. mennessä alla olevalla lomakkeella tai tapahtumapaikalla (karttoja rajoitettu määrä)

 

PikalinkitOhjeet  –  Rogaining  –  Suunnistus  –  Ratamestarin terveiset  –  Tulokset

 

Huurteisen uutiset

  • Yleisön pyynnöstä pidensimme Huurteisen aukioloa 13:30 asti. Nyt pidemmällekin syyslenkille ehtii hosumatta.
  • Rogaining vai suunnistus? Kokosimme vinkkejä ratavalintaa pohtivalle  >> Lue lisää
  • Mitä on rogaining? Katso lajin esittelypätkä YLE Areenassa
  • Ilmoittautumiset Huurteiseen ovat hyvässä vauhdissa. Rogaining joukkeista löytyvät mm. Anad1g1, EKI, Go Katica, Hiidenkiven Rasti, Ihralisko, Karpalonkiertäjät, Keijo’s Sports Club, Kurttilan harhailijat, Najadit, Nyppylän Tiikerit, Out of Control, Rastitontut sekä Vahmiili Koppel.

 

Ilmoittautuminen ja osallistumismaksut

Osallistumismaksu on 15€ per osallistuja 17.11. mennessä ilmoittautuneille ja maksaneille. Tämän jälkeen ilmoittautuminen vain tapahtumapaikalla, osallistumismaksu 20€ per osallistuja, karttoja rajoitettu määrä! Koko joukkueen osallistumismaksu maksetaan yhdellä kertaa. Osallistumismaksuja ei palauteta, sarjaa voi vaihtaa tapahtumapaikalla.

Maksutavat ennakkomaksut MobilePay (koodi 52521), liikuntaetujen mobiili- ja verkkomaksut: SmartumPay, myEdenred, ePassi, Eazybreak, Tyky (käyttöpaikka “Helsingin Suunnistajat / Iltarastit”) sekä Iltarastit Saldo-sarjaliput (leimaus tapahtumapaikalla). Varaudu näyttämään maksutositteesi tapahtumapaikalla. Tapahtumapaikalla myös käteismaksut (ei maksukortteja) ja liikuntasetelit.

Ilmoittautuminen tällä lomakkeella 17.11. mennessä. Rogaan osallistuvat ilmoittavat joukkueen vain yhteen kertaan (joukkueen nimi ja osallistujien määrä, yhteyshenkilön tiedot).

  • Kalevan Kiertäjät ilmoittautuvat SuomiSportin kautta 17.11. mennessä, maksu erikseen.
  • Helsingin Suunnistajien jäsenet ilmoittautuvat myClub-jäsenpalvelun kautta 17.11. mennessä. Jäsenetu vain ennakkoon ilmoitttautuneille.

Yleiset ohjeet

Aikataulu:

8:00  Ilmoittautuminen avataan
9:00 – 10:00  Suunnistus ja rogaining vapaat lähdöt
10:00  Kalevan Kiertäjät yhteislähtö (rogaining)
12:00  Yhteislähdön kahden tunnin aikaraja
13:30  Maali suljetaan

TapahtumakeskusSolvallan urheiluopisto, Nuuksiontie 82, Espoo

Pysäköinti: Sallituilla paikoilla tapahtumapaikan ympäristössä

Puku- ja pesutilat: Varusteiden vaihto sisätiloissa, ei pesumahdollisuutta

Kilpailualue: Nuuksio, lähtö ja maali Solvallan urheiluopisto

Kartta: Suunnistuskartta A3, 1:10 000, käyräväli 5m, muovitasku, rastimääritteet painettu karttaan

Kielletyt alueet: Merkitty karttaan violetilla pystyviivoituksella.

Rastit ja leimaus: Rasteilla rastiliput ja emit-leimasimet.

Siirtymät: Lähtöon 200m, maali tapahtumakeskuksen vieressä.

Tulospalvelu: Emit-kortin luku tuloksiin tapahtumakeskuksessa. Ilmoittaudu tulospalvelun myös jos keskeytät, jotta emme etsi sinua turhaan. Online-tulokset, reittihärveli pian tapahtuman jälkeen.

Vakuutukset: Osallistujia ei ole vakuutettu tapahtumajärjestäjän puolesta. Jokainen osallistuu omalla vastuullaan.

Muuta: Ajanotto emit-maalileimauksesta. Emit-tarkistuslipukkeita ei käytetä. Kilpailunumeroita ei käytetä. Elektronisten laitteiden paikka- tai karttatietoa saa käyttää vasta maaliintulon jälkeen.

 

Rogaining ohjeet

Ilmoittaudu tapahtumakeskuksessa, näytä joukkueesi maksutosite ja saat kartat. Aloita joukkueesi kanssa reittisuunnittelu. Valitkaa taitonne ja kuntonne mukainen reitti niin, että kahden tunnin aikana kierretyistä rasteista kertyy mahdollisimman suuri pistemäärä.

Rogassa on vapaa lähtö 9:00-10:00, Kalevan Kiertäjillä yhteislähtö 10:00. Siirtykää lähtöalueelle ja nollatkaa joukkueen emit-kortti. Joukkueen tulee liikkua koko ajan yhdessä. Joukkueen kaikkien jäsenten tulee käydä alle 10 metrin päässä kustakin rastipisteestä.

Tehkää maalileimaus ajoissa, kahden tunnin aikarajan ylityksestä sakotetaan 2 pistettä jokaista alkavaa minuuttia kohden. Esimerkiksi aika 2:01:12 = -4 pistettä. Roga-yhteislähdön aikaraja päättyy 12:00. 

Siirtykää maalileimauksen jälkeen tulospalveluun, jossa emit-kortin tiedot luetaan tuloksiin. Maali sulkeutuu ja ajanotto päättyy 13:30, tämän jälkeen tulleet hylätään. 

Pisteet: Rasteja on maastossa noin 30kpl. Rastit on pisteytetty vaikeusasteen mukaan, leimatusta rastista saa 1-6 pistettä. Rastikoodin ensimmäinen numero kertoo rastin pistearvon. Esimerkiksi rastikoodi 47 = 4 pistettä.

Tulos: Leimattujen rastien pistearvot lasketaan yhteen ja summasta vähennetään mahdolliset aikarajan ylityksen sakkopisteet. Tasapisteissä nopeampi loppuaika ratkaisee.

 

Suunnistus ohjeet

Ilmoittaudu tapahtumakeskuksessa, näytä maksutositteesi ja saat kartan. Vapaa lähtö 9:00-10:30.

Siirry lähtöalueelle ja nollaa emit-korttisi (4 välähdystä), ajanotto käynnistyy. Kulje sarjasi mukainen rata 10 tai 21km ja tee emit-leimaus rasteilla. Ajanotto päättyy maalileimaukseen.

Siirry tulospalveluun, jossa emit-kortin tiedot luetaan tuloksiin. Maali sulkeutuu ja ajanotto päättyy 13:30, tämän jälkeen tulleet hylätään.

 

Rogaining vai suunnistus?

Huurteisen suunnistusradoista valittavana on 10 tai 21km ja näiden välillä on paras valita oman kunnon ja aikataulun mukaan. Huurteisen maalin aukioloa on jatkettu 13:30 asti eli pitkänkin lenkin ehtii tehdä myös rauhallisempaan tahtiin. Loppusyksyn luontokierrokseen on jopa 4.5 tuntia aikaa, jos lähdet liikkeelle heti klo 9.

Rogaining eli pistesuunnistus on vähemmän tuttu sisarlaji. Aikataulu on annettu valmiiksi eli rastien hakuun on 2 tuntia aikaa. Reittiä ei sen sijaan ole annettu vaan suunnittelet sen itse. Suunnitteluun on vapaasti aikaa klo 10 asti. Kaikki rastit löytyvät kartasta ja rastit ovat 1-5 pisteen arvoisia vaikeusasteen mukaan. Valitse reittisi niin, että saat kerättyä kahdessa tunnissa mahdollisimman suuren pistemäärän. Älä kuitenkaan ylitä aikarajaa, sillä jokaisesta alkavasta ylimäärisestä minuutista vähennetään 2 pistettä.

Rogaining on joukkuelaji eli voit tehdä reittisuunnittelun ja Nuuksion kierroksen kavereiden kanssa yhdessä. Huurteiseen voi lähteä myös yhden hengen “joukkueena”. Muista myös, että koko kahden tunnin maksimiaikaa ei ole pakko käyttää. Kierrä oma reittisi omaan tahtiin ja nauti matkasta!

 

Karttapala1Ratamestarin terveiset

Helsingin Suunnistajien loppusyksyn rogaining järjestetään Solvallan urheiluopistolta käsin Nuuksion kansallispuistossa. Kansallispuiston maasto on viimeisenpäälle upeaa suunnistusmaastoa ja tarjoaa rogainingin järjestämiselle loistavat puitteet.

Maasto on pääosin todella vauhdikasta avokalliomaastoa. Alueella on myös lukuisia ulkoiluteitä ja pienempiä retkeilypolkuja jouduttamassa matkantekoa. Näkyvyys ja kulkukelpoisuus ovat pääasiassa erittäin hyvät. Maaston itä-osassa on myös muutama melko jyrkkäpiirteinen mäki, jotka osaltaan luovat haasteita reitinvalintojen suhteen.

Karttapala2Ratamestarina pyrin tekemään ennen kaikkea nautinnolliset radat, jotka hyödyntävät maastoa mahdollisimman monipuolisesti haastavuutta unohtamatta. Urjan kauniit rantapolut, tai Karjakaivon rannasta kohoava kalliomäki ei jätä taatusti ketään kylmäksi viileämpänäkään syyspäivänä. Mitä pisteytykseen ja rastien sijoitteluun tulee, niin koin työn olevan valmis, kun ratamestari itse alkoi seota laskuista ja reittejen mittailuista tarpeeksi monta kertaa.

Karttapala3Jyväskylässä 28.10.
Arttu Syrjäläinen, ratamestari

 

Yhteystiedot

Tapahtuman järjestäjä on Helsingin Suunnistajat, yhteyshenkilö Jorma Erkkilä, 040 510 6205, if.ta1573787612jatsi1573787612nnuus1573787612nigni1573787612sleh@1573787612alikk1573787612re.am1573787612roj1573787612

Tapahtuman aikana järjestäjän puhelin: 040 220 1821, hätänumero 112.

 

Palaute: Anna palautetta ja kerro kuinka onnistuimme Nuuksion Huurteisen avaustapahtumassa?
ANNA PALAUTETTA