Iltarastit aina maanantaisin. Katso koko kauden Iltarastit-kalenteri.

 

Pikaohjeet

Lähdöt: maanantaisin 16:30-18:30, maali sulkeutuu 20:00. Syksyllä sunnuntaisin lähdöt 10:00-11:30, maali sulkeutuu 13:00.

Maksu: Kertamaksu on 8€ alle 19v 3€. Emit-vuokra 2€. Maksutavat: Käteinen, erilaiset liikuntasetelit sekä Iltarastit SALDO -sarjaliput ja -yhteisömaksut.

Jäsenetu: Kaikki kalenteriin merkityt kuntosuunnistustapahtumat kuuluvat Helsingin Suunnistajien jäsenetuihin (vaatii rekisteröitymisen jäsenpalveluun).

Jälkimyynti: Jos et ehdi Iltarasteille, voit ostaa kartan Suunnistajan Kaupasta (Museokatu 34).

Palaute: Anna palautetta ja auta meitä kehittämään Iltarasteja.
ANNA PALAUTETTA

 

Paikka: Kalenterin mukaan Nuuksion maastoissa ja Helsingin liikutapuistoissa.

Radat: 1.5, 3, 4, 4V, 5, 6, 7 ja 9km. Rastit ovat maastossa koko viikon lauantaihin asti. Voit suunnistaa muitakin reittejä kuin malliratoja. Käytä hyväksesi kartassa olevia ylimääräisiä rasteja.

Kartta: Mittakaava 1:10 000 (1 sentti = 100 metriä). Kaikki rastit on painettu karttaan. Yhdistä oman ratasi rastit viivoin mallikartan mukaan.

Ratapainatus: Keskuspuiston ja muiden lähimaastojen tapahtumissa sekä Firmaliigassa on käytössä ratapainatus eli karttaan on painettu koko rata valmiiksi. Valitse kartta haluamasi radan mukaan, voit myös pyytää kaikki rastit-kartan.

Taitotreenit on Iltarastien erikoiskartta, jonka karttapohjaa on käsitelty tiettyyn harjoitukseen sopivaksi. Treenikartalla tuttukin maasto tarjoaa aivan uusia haasteita. Taitotreenejä järjestetään liikuntapuistojen maastoissa. Radat 4 ja 6km. Lue lisää  >> Taitotreenit

Yösuunnistus: Syyskuussa heti iltatapahtuman perään. Karttamyynti ja lähdöt klo 20.00-21.00, maali sulkeutuu ja ajanotto päättyy 22.30. Iltarasti-radat 4 ja 6km (Nuuksiossa 4V). Lue lisää  >> Yösuunnistus

Tulokset: ONLINE-tulospalvelu (tulokset, väliajat sekä henkilökohtainen tuloskortti ja reittihärveli, viimeisin Iltarastit- tai Firmaliiga-tapahtuma).

Reittihärveli: Piirrä tai lataa kulkemasi reitti Iltarastit reittihärveliin (käytössä Nuuksion tapahtumissa).

 

Hyvät tavat: Auta säilyttämään suunnistajien hyvä maine niin maastot säilyvät käytössämme jatkossakin. Kierrä piha-alueet niin, ettet häiritse asukkaita. Viljelyksiä ei saa tallata. Karttoihin merkityille kielletyille alueille ei saa mennä.

Turvallisuus: Kulje AINA MAALIN KAUTTA, jotta voimme tarkistaa, että kaikki ovat päässeet pois metsästä. Jokainen suunnistaa omalla vastuullaan. Kuntosuunnistajan vakuutus on vapaaehtoinen lisäturva kuntosunnistustapahtumiin sekä Jukolan ja Venlojen viestiin.

Opastus: Iltarastien toimitsijat ovat paikalla sinua varten. Opastamme ja autamme mielellämme!

 

Ohjeet Iltarasteille

Tarkista tapahtuman tiedot verkkosivuilta. Liittyminen maksuttomaan Iltarastit EXPRESS -palveluun nopeuttaa toimintaa, kertarekisteröinti riittää.

Saavu paikalle mieluiten julkisilla, fillarilla tai kimppakyydillä. Jos tulet autolla, tarjoa kyyti kaverillesi.

Pysäköi annettujen ohjeiden mukaisesti.

Tapahtumapaikalla etsi Iltarastit-vaunu, täytä kävijälappu (jos et ole ilmoittautunut ennakkoon) ja valitse oikea kaista kartan ostoa varten: Express, palvelu tai ilman aikaa suoraan kartanjakoon.

Karttamaksun jälkeen saat karttasi (ja lainakompassin) kartanjakopisteestä. Jos et mene metsään tapahtuman aikana (haet vain kartan), ilmoita siitä toimitsijalle, jotta emme lähetä etsintäpartiota perääsi. Käytä mallikarttaa ja yhdistä oman ratasi rastiopisteet viivoin.

Siirry lähtöön. Ykköslähdöstä lähtevät radat 1.5, 3 ja 4km; kakkoslähdöstä (jos käytössä) kaikki muut. Tee nollaleimaus lähdössä (neljä välähdystä). Ykköslähdön toimitsija auttaa tarvittaessa.

Maalissa tee maalileimaus ja anna emit-korttisi toimitsijalle tietojen purkua varten. Laina-emit jää maalin toimitsijalle, samoin ns ”narikkalappu” jos et käytä emit-korttia.

Näet tuloksesi heti ONLINE-tulospalvelusta. Aikaisempien tapahtumien tulosarkiston löydät kalenterista.

 

Express-kaista

Express-kaista on tarkoitettu kaikille Iltarastit EXPRESS -palvelun käyttäjille. Käytä tasarahaa tai Iltarastit SALDO-sarjalippua niin vältymme jonoilta.

Ojenna emit-korttisi ja maksu myyjälle. Hän lukee ja tarkistaa korttisi  tiedot sekä käsittelee maksun. Maksun jälkeen saat karttasi kartanjakopisteestä.

Palvelukaista

Täytä kävijälappu (nimi, puhelin, tieto emit-lainasta) ennen kuin tulet palvelukaistalle,

Ojenna kävijälappu, oma emit-korttisi (jos on) sekä maksu myyjälle. Hän kirjaa tietosi, käsittelee maksusi ja antaa laina-emitin. Maksun jälkeen saat karttasi kartanjakopisteestä.

Ilman ajanottoa

Iltarasteille voit osallistua myös ilman ajanottoa. Täytä kävijälappu (nimi, puhelin, tieto emit-lainasta) ja mene suoraan kartanjakopisteeseen,

Ojenna kävijälappu ja maksu myyjälle. Saat kartan ja numeroidun ”narikkalapun” jonka jätät maaliin.

 

Lisätietoa maksutavoista

Iltarasteilla käytetyt maksutavat ja niiden käyttöohjeet.

Käteinen

  • Eurot käy

Sarjalippu

  • Iltarastit SALDO -sarjalippu tekee emit-kortistasi maksukortin
  • Iltarastit Yrityksile – Express -palvelu joka laskutetaan yritykseltä/yhteisöltä

Korttimaksut

  • Iltarasteilla ei ole korttimaksupäätteitä
  • Iltarastit SALDO-sarjalipun maksun voi tehdä Suunnistajan Kaupan maksupäätteellä (pankkikorttimaksu). Muista tuoda maksutosite Iltarastit myyntiin.

Liikuntaedut (liikunta- ja virikesetelit sekä niiden verkko- ja mobiilimaksut)

 Palvelu Tapahtumassa Verkossa Mobiili appsillä Ohje
Smartum Smartum Oma Smartum Smartum tuki
Edenred Edenred myEdenred Edenred tuki
ePassi ePassi ePassi ePassi ohje
Eazybreak Eazybreak Eazybreak Iltarastit koodi P349
Tyky Tyky Tyky-online Tyky ohjeet

 

  • Maksa liikunta- ja virikeseteleillä kuten käteisellä. Setelit ovat henkilökohtaisia, muista kirjoittaa nimesi selkeästi setelin kääntöpuolelle. Varmista setelin voimassaolo. Setelimaksuista ei anneta vaihtorahaa.
  • Tee verkkomaksu palveluntarjoajan verkkopalvelussa etukäteen (käyttöpaikka on “Helsingin Suunnistajat/Iltarastit”) ja ota tosite mukaasi (tulostettu tai kännykän näytöllä). Jos mahdollista, merkitse maksuun viestiksi: “Iltarastit, oma nimi, emit numero”.
  • Tee mobiilimaksu palveluntarjoajan mobiilisoveluksella etukäteen (käyttöpaikka on “Helsingin Suunnistajat/Iltarastit”) ja ota tosite mukaasi (tulostettu tai kännykän näytöllä). Jos mahdollista, merkitse maksuun viestiksi: “Iltarastit, oma nimi, emit numero”.