Iltarastit aina maanantaisin. Katso koko kauden Iltarastit-kalenteri.

 

Pikaohjeet

Lähdöt: maanantaisin 16:30-18:30, maali sulkeutuu 20:00. Syksyllä sunnuntaisin lähdöt 10:00-11:30, maali sulkeutuu 13:00.

Maksu: Kertamaksu on 8€ alle 19v 3€. Emit-vuokra 2€. Maksutavat: Käteinen, erilaiset liikuntasetelit sekä Iltarastit Express -sarjaliput ja -yhteisömaksut.

Jäsenetu: Kaikki kalenteriin merkityt kuntosuunnistustapahtumat kuuluvat Helsingin Suunnistajien jäsenetuihin (vaatii ennakkorekisteröitymisen jäsenpalveluun).

Jälkimyynti: Jos et ehdi Iltarasteille, voit ostaa kartan Suunnistajan Kaupasta (Museokatu 34).

 

Paikka: Kalenterin mukaan Nuuksion maastoissa ja Helsingin liikutapuistoissa.

Radat: 1.5, 3, 4, 4V, 5, 6, 7 ja 9km. Rastit ovat maastossa koko viikon lauantaihin asti. Voit suunnistaa muitakin reittejä kuin malliratoja. Käytä hyväksesi kartassa olevia ylimääräisiä rasteja.

Kartta: Mittakaava 1:10 000 (1 sentti = 100 metriä). Kaikki rastit on painettu karttaan. Yhdistä oman ratasi rastit viivoin mallikartan mukaan.

Ratapainatus: Paloheinän, Herttoniemen ja Kivikon sekä Firmaliigan tapahtumissa on käytössä ratapainatus eli karttaan on painettu koko rata valmiiksi. Valitse kartta haluamasi radan mukaan, voit myös pyytää kaikki rastit-kartan.

Taitotreenit on Iltarastien erikoiskartta, jonka karttapohjaa on käsitelty tiettyyn harjoitukseen sopivaksi. Treenikartalla tuttukin maasto tarjoaa aivan uusia haasteita. Taitotreenejä järjestetään liikuntapuistojen maastoissa. Radat 4 ja 6km. Lue lisää  >> Taitotreenit

Tulokset: ONLINE-tulospalvelu (tulokset, väliajat sekä henkilökohtainen tuloskortti ja reittihärveli, viimeisin Iltarastit- tai Firmaliiga-tapahtuma).

Reittihärveli: Piirrä tai lataa kulkemasi reitti Iltarastit reittihärveliin (käytössä Nuuksion tapahtumissa).

 

Hyvät tavat: Auta säilyttämään suunnistajien hyvä maine niin maastot säilyvät käytössämme jatkossakin. Kierrä piha-alueet niin, ettet häiritse asukkaita. Viljelyksiä ei saa tallata. Karttoihin merkityille kielletyille alueille ei saa mennä.

Turvallisuus: Kulje AINA MAALIN KAUTTA, jotta voimme tarkistaa, että kaikki ovat päässeet pois metsästä. Jokainen suunnistaa omalla vastuullaan. Kuntosuunnistajan vakuutus on vapaaehtoinen lisäturva kuntosunnistustapahtumiin sekä Jukolan ja Venlojen viestiin.

Opastus: Iltarastien toimitsijat ovat paikalla sinua varten. Opastamme ja autamme mielellämme!

 

Ohjeet Iltarasteille

Tarkista tapahtuman tiedot verkkosivuilta. Ennakkorekisteröinti Iltarastit Express -palveluun nopeuttaa toimintaa. Rekisteröinti on voimassa koko kauden, myös kauden 2016 Express-rekisteröinnit ovat edelleen voimassa.

Saavu paikalle mieluiten julkisilla, fillarilla tai kimppakyydillä. Jos tulet autolla, tarjoa kyyti kaverillesi.

Pysäköi annettujen ohjeiden mukaisesti.

Tapahtumapaikalla etsi Iltarastit-vaunu, täytä kävijälappu (jos et ole ilmoittautunut ennakkoon) ja valitse oikea kaista kartan ostoa varten: Express, palvelu tai ilman aikaa suoraan kartanjakoon.

Karttamaksun jälkeen saat karttasi (ja lainakompassin) kartanjakopisteestä. Jos et mene metsään tapahtuman aikana (haet vain kartan), ilmoita siitä toimitsijalle, jotta emme lähetä etsintäpartiota perääsi. Käytä mallikarttaa ja yhdistä oman ratasi rastiopisteet viivoin.

Siirry lähtöön. Ykköslähdöstä lähtevät radat 1.5, 3 ja 4km; kakkoslähdöstä (jos käytössä) kaikki muut. Tee nollaleimaus lähdössä (neljä välähdystä). Ykköslähdön toimitsija auttaa tarvittaessa.

Maalissa tee maalileimaus ja anna emit-korttisi toimitsijalle tietojen purkua varten. Laina-emit jää maalin toimitsijalle, samoin ns ”narikkalappu” jos et käytä emit-korttia.

Näet tuloksesi heti ONLINE-tulospalvelusta. Aikaisempien tapahtumien tulosarkiston löydät kalenterista.

 

Express-kaista

Express-kaista on tarkoitettu kaikille ennakkoon Iltarastit Express -palveluun rekisteröityneille. Käytä tasarahaa niin vältymme jonoilta (käteinen, etuseteleit tai sarjalippu).

Ojenna emit-korttisi ja maksu myyjälle. Hän lukee ja tarkistaa korttisi  tiedot sekä käsittelee maksun. Maksun jälkeen saat karttasi kartanjakopisteestä.

Palvelukaista

Täytä kävijälappu (nimi, puhelin, tieto emit-lainasta) ennen kuin tulet palvelukaistalle,

Ojenna kävijälappu, oma emit-korttisi (jos on) sekä maksu myyjälle. Hän kirjaa tietosi, käsittelee maksusi ja antaa laina-emitin. Maksun jälkeen saat karttasi kartanjakopisteestä.

Ilman ajanottoa

Iltarasteille voit osallistua myös ilman ajanottoa. Täytä kävijälappu (nimi, puhelin, tieto emit-lainasta) ja mene suoraan kartanjakopisteeseen,

Ojenna kävijälappu ja maksu myyjälle. Saat kartan ja numeroidun ”narikkalapun” jonka jätät maaliin.

 

Lisätietoa maksutavoista

Iltarasteilla käytetyt maksutavat ja niiden käyttöohjeet.

Käteinen

 • Eurot käy

Sarjalippu

 • Iltarastit Express -sarjalippu tekee emit-kortistasi maksukortin
 • Iltarastit Yrityksile – Express -palvelu joka laskutetaan yritykseltä/yhteisöltä

Etusetelit

Verkkomaksut netissä

 • Tee maksu palveluntarjoajan verkkopalvelussa (käyttöpaikka on “Helsingin Suunnistajat/Iltarastit”) ja ota tosite mukaasi (tulostettu tai kännykän näytöllä). Jos mahdollista, merkitse maksuun viestiksi: “Iltarastit, oma nimi, emit numero”.
 • Smartum – maksa Smartum Saldo (Polku) verkkopalvelussa
 • ePassi (SporttiPassi) – maksa verkkopalvelussa  (ePassi ohje)
 • Eazybreak – maksa verkkopalvelussa, Iltarastit koodi on P349 (Eazybreak ohje)
 • Tyky-online – maksa verkkopalvelussa  (Tyky-online)
 • Edenred Ticket (Virike/Mind&Body) – ei verkkomaksupalvelua

Mobiilimaksut appseillä

 • Tee maksu palveluntarjoajan mobiilisoveluksella (käyttöpaikka on “Helsingin Suunnistajat/Iltarastit”) ja ota tosite mukaasi (tulostettu tai kännykän näytöllä). Jos mahdollista, merkitse maksuun viestiksi: “Iltarastit, oma nimi, emit numero”.
 • Smartum – mobiilimaksu ei käytössä
 • ePassi (SporttiPassi) – maksa mobiilisovelluksella (ePassi ohje)
 • Eazybreak – maksa mobiilisovelluksella, Iltarastit koodi on P349 (Eazybreak ohje)
 • Tyky-online – mobiilimaksu ei käytössä
 • Edenred Ticket (Virike/Mind&Body) – maksa mobiilisovelluksella (Edenred ohje)

Korttimaksut

 • Iltarasteilla ei ole korttimaksupäätteitä
 • Express Sarjalipun voi maksaa Suunnistajan Kaupan maksupäätteellä (pankki/luottokorttimaksu)

 

Yhteystiedot

Iltarastit-yhteyshenkilö: Hilleriikka Vaho, if.ta1521545814jatsi1521545814nnuus1521545814nigni1521545814sleh@1521545814ohav.1521545814akkii1521545814relli1521545814h1521545814