HS Junnut

HS Junnut on Helsingin Suunnistajien lasten ja nuorten ryhmä, joka koostuu innokkaista 6 –14 -vuotiaista suunnistajista. Tule mukaan, jos haluat aloittaa suunnistusharrastuksen ja liittyä iloiseen ja aktiiviseen ryhmään, jossa on mukava liikkua!

Liittyäksesi HS Junnuihin toivomme, että olet käynyt läpi suunnistuksen alkeet. Seuramme järjestämät Aloita Suunnistus! -kurssit sekä suunnistuskoulu verkossa ovat hyviä tapoja tutustua lajiin ennen ryhmään liittymistä. Liity seuran jäseneksi (jos et vielä ole) ja tule mukaan HS Junnuihin!

Oravat, Ketut ja Sudet

HS Junnujen toiminta on jaettu kolmeen eritasoisten ja -ikäisten ryhmiin, jotka ovat nimeltään Oravat, Ketut ja Sudet.

Ryhmien harjoitukset ovat yhdessä ja pidetään viikoittain vaihtuvissa paikoissa.

Katso videolta ryhmien esittely ja toiminnan pääpiirteet.

Oravat, Ketut ja Sudet, Kuva: Doris Väisänen

Oravat

Oravat ovat noin 7–10-vuotiaille tarkoitettu ryhmä, johon myös kaikki alkeiskurssin käyneet pääsääntöisesti aluksi tulevat. Orava-ryhmäläiset opettelevat karttamerkkejä ja harjoittelevat mm. kartan suuntaamista polku- ja tiepainoitteisilla radoilla. Ryhmän harjoitukset ovat tarkoitettu ns. rastireittitasoisille suunnistajille. Rastireitti tarkoittaa viitoitettua reittiä, jonka varrella rastit ovat. Harjoituspaikkojen maastot tarjoavat runsaine polkuverkoistoineen hyvän maaston lapsille ilman erillistä viitoitusta. Monet oravaryhmäläiset kulkevat ratoja oman vanhemman kanssa yhdessä.

Ketut

Kettu-ryhmäläiset ovat noin 11–12-vuotiaita. Ketut-ryhmä on tarkoitettu tukireittitasoisille suunnistajille. Monet Ketut juoksevat harjoituksen jo itse tai parin kanssa mutta vanhempi voi olla mukana, jos lapsi/nuori niin itse haluaa. Tarjolla on monipuolisia ratoja, joita tukevat kreppinauhat tai hymiökyltit. Rastit poikkeavat hieman kreppinauhan varrelta. 

Sudet

Sudet-ryhmä on tarkoitettu lapsille, jotka osaavat suunnistaa jo jonkin verran ilman polkujen ja teiden tuomaa apua, eli ns. suoraa suunnistusta. Ryhmäläiset ovat noin 12–14-vuotiaita. Harjoitukset ovat monipuolisia ja ne ovat pituudeltaan useimmiten noin 3 km. Vanhimmat susiryhmäläisistä voivat osallistua valmennusjaoston nuorten ryhmän (14-vuotiaat ja vanhemmat) harjoituksiin ja samoin nuorten ryhmäläiset voivat tulla susien harjoituksiin.

Pelisäännöt

Lapset ja nuoret ovat yhdessä tehneet säännöt (1.10.2022) joita noudatetaan ryhmätoiminnassa:

  • Kannusta kaveria
  • Auta kaveria
  • Ota kaikki mukaan
  • Ei saa kiroilla
  • Pidetään hauskaa 
  • Kaikki on kavereita
  • Pyydä anteeksi tarvittaessa
  • Ei saa ohittaa makkarajonossa
  • Ei ruokahävikkiä tai roskaamista
Säännöt tehtiin yhdessä Nuorisoviestin ja Oravatonni viikonlopun yhteydessä 1.10.2022