Kotimainen kisakausi käyntiin Kevätyössä kahlaten

Turun perinteinen Kevätyönviesti ei olosuhteillaan tarjonnut suunnistuksen riemujuhlaa, maastossa oli kattava lumipeite, tiet olivat pääosin jäisiä ja maasto lattea ja iloton. Siitä huolimatta HS:ltä mukana melkoinen määrä joukkueita eri sarjoissa, eikä ainakaan niiden tunnelmassa kisapaikalla tuntunut olevan valittamista.
Nuorissa (H/D16) HS:n ykkönen (Anton Salmenkylä, Essi Roininen, Atte Hietaoja) oli kolmas. Matkantekoa hidasti Antonin silmän umpeen iskenyt oksa. Ei ole varmaan ensimmäinen stadilainen, joka tulee Turun Lausteen lauantai-illasta silmä mustana. Kakkonen (Veeti Otsamo, Iida Heiskanen, Kasperi Niemi) sinnitteli Veetin hyvän aloituksen siivittämänä viidenneksi.
Mukana oli myös tasaisesti juossut ja 11:nneksi päätynyt kolmonen (Miika Tala, Venla Turakainen, Johannes Louhi) sekä nelonen (Ville Mannonen, Katariina Aaltonen, Aapo Salonen), jolle tuli kevätajalle tyypillinen hylkäys sammahtaneen kilpailukortin takia.
Illan voitto tuli H165-sarjassa, jossa Jouko Karamo, Esa Lehto ja Jouko Malinen ottivat hylkäysten sävyttämässä kisassa ykkössija.
 

Miesten joukkueet mukana sammutetuin lyhdyin

HS:n miesten joukkue (Luukas Valtonen, Kari Salo, Einari Heinaro, Antto-Iiro Suhonen) paransi viimevuotista sijoitusta yhdellä ja oli kuudes. Parempaan olisi ollut kuitenkin mahdollisuuksia, sillä Luke juoksi puolet avausosuudesta – onneksi ei täyspimeästä – lamppu sammuneena, ja Eikalla valo katosi jo kakkosen jälkeen.
Myönteistä oli kuitenkin se, että kisaan lähdettiin peräti neljällä joukkueella. Millään muulla seuralla ei ollut edes kolmea joukkuetta viivalla. Myös suorituksissa oli monia valopilkkuja, esimerkiksi Karin toisen osuuden komea nosto viestin kakkoseksi sekä Lampisen Villen napakka juoksu kakkosjoukkueen kolmannella osuudella. ”Hyvä kulku näköjään siirtyi tieltä maastoon” oli testijuoksussa jo vauhtia pitäneen Karin kommentti maalissa.
Vähemmän valoisaa oli nelosjoukkueen ankkurin liittyminen kakkosrastilla hämärätouhuihin lampun rikkouduttua. Hyvä tietysti, että nämä tekniset ongelmat käytiin lävitse nyt eikä sitten Tiomilassa.
Tulokset, väliajat ja reittihärveli: https://tulospalvelu.olfellows.fi/2013/kevatyo/

Avainsanat: