Kirsi Nurmi vahvistamaan naisten tiimiä

Huippusuunnistaja Kirsi Nurmi liittyy ensi kaudeksi Helsingin Suunnistajiin. 32-vuotias Nurmi on menestynyt niin kansallisilla kuin kansainvälisillä suunnistusradoilla, ja hän odottaa innolla tulevaa kautta uudessa seurassa.

Kuka olet ja mitä puuhaat elämässäsi tällä hetkellä?  

“Olen 32-vuotias Vaasasta kotoisin oleva nuorehko (ainakin henkisesti) nainen, joka on Göteborgin kautta päätynyt Vantaalle. Suunnitusharjoittelun lisäksi arkeani rytmittää osa-aikatyö yleislääkärinä. Olen kilpailuhenkinen ja nautin haasteista, lisäksi tykkään ruoanlaitosta ja reissuilla kulkee aina mukana joku neuleprojekti. “

Mikä on mielestäsi merkittävin saavutuksesi suunnistuksessa?

“Vaikea valita yhtä suoritusta, mutta muutamia mieleenpainuvia hetkiä ovat olleet pari suomenmestaruutta, nuorten maailmanmestaruus, Venlojen viestin ja Tiomilan 2. sijat ja EM-kisojen 11. sija. Viime vuoden MM-kisapaikan saavuttaminen tuntui myös usean vaikeamman vuoden jälkeen tärkeältä saavutukselta, itse kisasuoritus kuitenkin jättikin paljon nälkää tulevaan.”

Mitä tavoitteita sinulla on tulevalle kaudelle 2025?

“Toivun parhaillaan nilkkaleikkauksesta ja kulunut kausi oli muutenkin rikkonainen sairastelun ja nilkkavamman vuoksi, joten tavoitteena on taas saada ehjä harjoitus- ja kisakausi ensi vuodelle. Päätavoite on palata kv-tasolle ja koti-MM-kisat mielessä lähden ensi kauteen. Lisäksi tietysti seuraviestit kiinnostavat ja erityisesti Venlojen viestissä menestyminen motivoi.”

Miksi valitsit HS:n?

“Helsingin Suunnistajissa on mukava, tavoitteellinen ja motivoitunut niin miesten kuin naistenkin porukka. Toiminta on aktiivista, monipuolista ja kannustavaa ja tukee tavoitteitani niin yksilö- kuin joukkuetasolla. Odotan innolla etenkin tulevia yhteistreenejä ja leirejä.”

Kerro itsestäsi suunnistajana. Minkälaisessa kilpailussa olet parhaimmillasi?

“Olen monipuolinen suunnistaja, jolle sopii sekä sprintti- että maastomatkat. Erityisesti sytyn kovissa paikoissa ja olen yleensä parhaimmillani tärkeissä kisoissa, pikkukisoihin keskittymisen löytäminen on minulle haastavampaa. Tykkään erityisesti “nainen vastaan nainen”- otatuksista ja varmaankin siksi olen myös hyvä viestijuoksija. “

Helsingin Suunnistajat toivottaa Kirsi Nurmen lämpimästi tervetulleeksi ja odottaa innolla hänen panostaan tulevissa kilpailuissa.