HS miesten Viestiliigan 2024 voittoon!

Helsingin Suunnistajat voitti miesten viestiliigan 2024. Nyt onnistuttiin! Seitsenosaista viestiliigaa on käyty keväästä asti ja sarjan finaaliosakilpailu käytiin Salon Hämeenkylässä, jossa jaossa olivat tuplapisteet. Helsingin Suunnistajat, Tampereen Pyrintö ja Ikaalisten Nouseva-Voima olivat 20 pisteen sisällä toisistaan ennen finaalia.

Tuplapisteiden ansiosta lähtötilanne Hämeenkylässä oli, että kolmen kärkiseuran keskinäinen järjestys finaaliosakilpailussa ratkaisisi liigan: kolmikosta parhaiten sunnuntaina sijoittunut voittaisi. HS:n joukkueessa Arttu Syrjäläinen aloituksessa, Veli Kangas toisella osuudella ja ranskalaisvahvistus Mathieu Perrin ankkurina kestivät paineet. Suoritus oli kylmähermoinen, taidokas ja fyysisesti vahva, mikä toi voiton selkeällä erolla seuraavaan, Ikaalisten Nousevaan-Voimaan. Viestiliigan kokonaiskilpailussa kaksi ensimmäistä sijaa menivät edellä mainituille ja kolmas sija Tampereen Pyrinnölle, joka oli finaalissa viides.

Miesten ryhmävalmentaja Henrik Tala oli tyytyväinen suojattiensa suorituksiin:

“Tämä oli erityisen maukas voitto! Kausi on ollut hankala, suorastaan turhauttava loputtomien loukkaantumisten takia. Hyviä suorituksia on toki tehty ja oltu kivasti kärjen tuntumassa, mutta huippu-urheilussa tulos kuitenkin ratkaisee.

Varmastikin juuri vaikean kauden ansiosta urheilijat lähtivät kisaan todella päättäväisinä. Näyttämisen halua lisäsi, että viime viikonloppuna maailmancupissa loistaneita ikaalislaisia pidettiin viestissä selvänä ennakkosuosikkina. Viestisuoritus olikin yksi tämä porukan parhaista näissä lyhyissä viesteissä koskaan. HS oli ainoa kärkijoukkue, joka tässä teknisesti vaativassa viestissä onnistui, ja sillä liigavoitto ansaittiin.”

Miesten Viestiliigan kokonaispisteet

Naisten Viestiliigassa HSn joukkueet suorittivat kauden mittaan tasaisen hyvin ja tämä palkittiin kokonaiskilpailun kuudennella sijalla. Vuodesta 2023 nostoa oli peräti seitsemän sijaa. Viestiliigan finaalissa HS1 joukkueella Noora Hyyrynen – Emilia Tala ja Evely Kaasiku saavutti kauden parhaimman sijoituksen ja tuli maaliin kuudentena. HS:n naisillakin hyvä joukkuepöhinä tuottaa tulosta.

Naisten Viestiliigan kokonaispisteet

Artikkelin kuva Raino Lampinen

Teksti Anu Pikkarainen

Naisten HS1 sija kuusi. Kuva Tuomas Tala
Ankkuri Mathieu Perrin ja miesten ryhmävalmentaja Henrik Tala. Kuva Raino Lampinen
Arttu Syrjäläinen onnistui aloitusosuudella. Kuva Raino Lampinen
Veli Kangas vauhdikkaasti vaihtoon. Kuva Raino Lampinen
Viestiliigan MAUKAS voitto Helsinkiin! kuva Raino Lampinen