Viestiliigan Kvarken-viestissä onnistuminen!

Helsingin Suunnistajien miehet ottivat jo toisen voiton tämän vuoden viestiliigassa Mustasaaressa joukkueella Einari Heinaro – Arttu Syrjäläinen – Topi Syrjäläinen. Myös kakkosjoukkue taisteli koko viestin ajan kärkitiloista  ja sijoittui lopulta neljänneksi.

Kilpailu käytiin Merenkurkun rannikon tuntumassa, ja maasto oli tyypillisen kivistä. Toisen osuuden juossut Arttu Syrjäläinen piti maastosta, ja erityisesti kartoittajan työ sai häneltä kiitosta. Näkyvyys oli paikoitellen erittäin hyvä, mutta paikoitellen tiheiköt heikensivät näkyvyyttä ja hidastivat kulkua selvästi.

Ykkösjoukkueen aloittaja Eikka Heinaro joutui alkumatkasta pahaan tiheikköön ja menetti aikaa. Hän oli ensimmäisellä väliaikarastilla runsaan minuutin kärkeä jäljessä, mutta ajoi loppumatkalla keulaa kiinni niin, että vaihdossa eroa oli vain runsaat 20 sekuntia. Kakkosjoukkueen Pauli Leinonen pysyi koko matkan aivan kärjen tuntumassa ja vaihtoi neljäntenä vain 11 sekuntia kärjen jälkeen.

Toisella osuudella Arttu nosti joukkueen johtoon yhdessä Tampereen Pyrinnön kanssa. Kakkosjoukkueen Jussi Raasakka piti nelossijan. Ankkuriosuudella Topi Syrjäläinen pudotti noin radan puolivälissä hajontarasteilla Pyrinnön Mikko Eerolan kyydistä ja sai juosta lopun melko rauhassa maaliin.

Kakkosjoukkueen ankkuri Veli Kangas taisteli hienosti jopa toisesta sijasta, ja välillä HS:n joukkueilla oli kaksoisjohto. Aivan viimeisillä rasteilla Ikaalisten Nousevan-Voiman Eetu Savolainen ja Pyrinnön Mikko Eerola onnistuivat ohittamaan Velin.

Naisten viestissä ykkösjoukkue Noora Hyyrynen – Milla Mattila – Emilia Tala sijoittui seitsemänneksi ja kakkosjoukkue Minja Nietula – Johanna Hulkkonen – Thaisia Khokhlova kahdeksanneksi.

HS johtaa miesten viestiliigaa 45 pisteen erolla Nouskiin.

Teksti: J. Erkkilä

Kuva: Henrik Tala