HS kahdella kovalla joukkueella Venlojen-viestiin

HS lähtee Venlojen viestiin itsevarmana ja kovin tavoittein. HS:n kahden kärkijoukkueen valmistautuminen on sujunut hyvin eikä viestiin lähdetä nöyristelemään. Ykkösjoukkueesta löytyy kolme samaa naista kuin viime vuoden joukkueesta: Tereza, Milla ja Evely, ja kakkosjoukkueesta nousee aloittaja Noora. Myös tämän vuoden kakkosjoukkueesta löytyy kokemusta: samoin kuin viime vuonna joukkueessa ovat Minja, Johanna ja Emilia ja uutena siihen on valittu Kata.

Naisten valmentaja Elina Lammi, millaisin tavoittein naiset lähtevät viestiin?

”Tavoitteenamme on ehdottomasti saada kaksi joukkuetta palkintojenjakoon ja ykkösjoukkue lähtee parantamaan viime vuoden sijasta 13. Olemme onnistuneet siinä, että viivalla on kahdeksan kovinta naistamme, eikä poisjääntejä ole tullut.”

Millaisessa kunnossa naiset tänä vuonna ovat?

”Monien urheilijoiden osalta on nähtävissä selkeää kehitystä viime vuodesta. Jokainen heistä on osoittanut kykynsä huippusuoritukseen tämän vuoden Viestiliigan osakilpailuissa ja Tiomilan Damkavlenissa. Näin ollen urheilijoiden ei tarvitse yliyrittää vaan perussuositus riittää. Vahvuutenamme on tietenkin myös se, että meiltä löytyy maailmanluokan ankkuri.”

Venlojen viestin lähtö on tuttuun tapaan klo 14:00 lauantaina. Kilpailukeskus sijaitsee tänä vuonna Kauhavan lentokentällä. Maaston puolesta odotettavissa on juoksuvoittoinen alku minkä jälkeen seuraa tiukempaa suunnistusta pienipiirteisellä alueella. Nousumetrejä ei maastossa kerry, joten viestistä odotetaan kovavauhtista.

HS:n neljä ensimmäistä joukkuetta Venlojen viestiin:

HS1
Noora Hyyrynen
Tereza Šmeliková
Milla Mattila
Evely Kaasiku

HS2
Minja Nietula
Johanna Hulkkonen
Katarina Sallila
Emilia Tala

HS3
Tiina Haarlaa
Elina Lammi
Katja Lahtinen
Taisiia Khokhlova

HS4
Eerika Rantala
Pihla Otsamo
Niina Hulkkonen
Merianna Rantakokko

Kilpailutapahtumia voi seurata suorana Yle TV2/TV1:n tai Yle Areenan välityksellä.

Teksti Niina Hulkkonen

Kuva Porvoo-Jukolasta 2023, Milla Mattila ojentaa kartan Evely Kaasikulle. Kuva Markku Brummer