Tuomas Heikkilä maailmancupin johtoon

Tuomas Heikkilä jatkoi erinomaisia otteitaan maailmancupin sprintissä Sveitsin Oltenissa. Sunnuntain kilpailussa hän sijoittui toiseksi ja hävisi sekunnin Ruotsin Emil Svenskille. Kahden ensimmäisen osakilpailun jälkeen Tumppi johtaa maailmancupia.

Voittokamppailu oli alusta lähtien sekuntipeliä. Kahdella tv-rastilla Svensk johti niukasti Tumppia. Järjestäjien väliaikarasteiilla miehet olivat tasoissa ja maalissa eroa oli vaivainen sekunti. Ruotsin Martin Regborn pystyi kiristämään loppua kohti ja sijoittui kolmanneksi hävittyään voittajalle neljä sekuntia.

“Olen tyytyväinen siihen, että homma pysyi hyvin kasassa koko kilpailun ajan. Valitsin rauhallisesti lyhimmiltä näyttäneet reitit ja onnistuin mielestäni aika hyvin. Rata ei ollut mitenkään huippuvaikea”, Tumppi kertoi.

“Fyysinen vire oli hyvä. Lauantain kolme erää eivät mielestäni painaneet. Olen ennekin juossut samanlaisia vetoja ja olen palautunut niistä hyvin.”

“Olen tyytyväinen juoksuuni. Turha jossitella ja miettiä, mistä sen sekunnin olisi säästänyt. Paikkoja oli varmasti monta. Tässä oli tämän päivän tulos”, Tumppi totesi.

Varmasti yksikään mies ei suunnistanut koko rataa parasta mahdollista rataa käyttäen. Tv-kuvassa nähtiin, kun Tumppi liukastui ja kaatui käännöksessä hiukan ennen toista väliaikarastia. Maalissa sääri oli verinen ja siihen jouduttiin ompelemaan neljä tikkiä. “Jalka on varmasti juoksukunnossa jo maanantaina.”

Samassa kohdassa kaatuivat muun muassa Martin Regborn ja Norjan Kasper Fosser. Kaikkien kaatumisen syynä oli ilmeisesti jalan alla luistanut irtonainen hiekka. 

Ensi viikonloppuna maailmancup jatkuu Italian Genovassa, jossa ohjelmassa ovat henkilökohtainen sprintti ja sprinttiviesti.

“Matkustamme maanantaina Italiaan. Siellä on jopa kahden harjoituksen päiviä ennen kilpailuja.”
Samalla seudulla suunnistetaan sprinttimatkojen MM-kisat vuonna 2026.

Teksti Jorma Erkkilä

Kuva Simon Buser

Suunnistusliiton artikkeli