Naisten joukkue 17. Tiomilan Damkavlenissa

Helsingin Suunnistajien naiset kamppailivat hyvälle 17. sijalle Tiomilan Damkavlenissa, joka suunnistettiin osittain yöllä ja osittain sunnuntaiaamuna Nynäshamnissa. Naisten viesti uudistui melkoisesti viime kaudesta. Osuuksien määrä lisääntyi viidestä kuuteen ja naisille tuli kaksi yöosuutta, joita ei ennen ole ollut. Yöosuuksien jälkeen viesti pysäytettiin ja kolmannesta osuudesta jatkettiin takaa-ajona aamun valjettua.

Naisten viestin vei Stora Tuna OK, jonka ylivoimainen ankkuri Tove Alexandersson rynnisti puolentoista minuutin takaa-ajoasemasta lähes kolmen minuutin voittoon.

HS:n ykkösjoukkueen yösuunnistajat Noora Hyyrynen ja Minja Nietula hoitivat osuutensa hienosti ja joukkue oli 18. sijalla runsaat viisi minuuttia kärkeä jäljessä. Viestin pisimmän osuuden suunnisti Evely Kaasiku ja hänen jälkeensä Emilia Tala ja Milla Mattila. Viiden osuuden jälkeen joukkue oli 12:s. Ankkurina suunnistanut slovakialainen Tereza Smelikova piti suurimman osan matkasta asemat hyvin, mutta joutui lopussa päästämään muutaman joukkueen ohitseen.

Evely Kaasiku kertoi joukkueen olevan kohtalaisen tyytyväinen tulokseen, vaikka parempaankin oli mahdollisuuksia. 
“Meidän päätähtäin on Venlojen viestissä ja tämä antoi kyllä mukavasti itseluottamusta siihen. Tiomilaa varten emme esimerkiksi ole käyneet leirillä” Evely kertoi. “Omassa suunnistuksessani harmittaa yksi iso virhe. Se tuli helpossa paikassa pitkällä rastivälillä. Ensin juostiin tietä, josta piti kääntyä polulle ja mennä sähkölinjan yli. En löytänyt polkua ja seisoin pitkään sähkölinjalla miettimässä, missä olen. Perässäni tuli iso joukko tyttöjä ja kaikki seisoivat siinä  ihmettelemässä. Sitten suurin osa säntäsi metsään ja ehkä löysivät rastin. Minä en luottanut muihin enkä lähtenyt perään. Myöhemmin tavoitin letkan uudestaan ja tulimme vaihtoon yhtenä jonona. Juoksu kulki aika hyvin, vaikka en ole tottunut juoksemaan näin aikaisin” Evely sanoi.

Naisten kakkosjoukkue suunnisti 58. ja kolmosjoukkue 178 sijalle.

Naisten ykkösjoukkueessa juoksivat Noora Hyyrynen, Minja Nietula, Evely Kaasiku, Emilia Tala, Milla Mattila ja Tereza Smélikova.

Teksti Jorma Erkkilä

Kuva Marko Rajala

HS 2
HS 3