HS:llä vahva panos SM-sprinttiviestissä: ykkösjoukkueelle hopeaa, kakkosjoukkue kuudes

Helsingin Suunnistajien joukkue Tuomas Heikkilä ja Evely Kaasiku nappasi hopeamitalin sprinttiviestin SM-kilpailuissa Tampereen Härmälässä sunnuntaina. Tiukassa kamppailussa Tampereen Pyrintö pystyi tekemään viiden sekunnin eron HS:n joukkueeseen. Myös HS:n kakkosjoukkue Otto Kaario ja Minja Nietula suunnisti hienosti kuudennelle sijalle ja kolmosjoukkue Jussi Raasakka ja Milla Mattila 15:nneksi.

Tampereen Pyrinnön voittajajoukkueessa suunnistivat Severi Kymäläinen ja Venla Harju. MS Parman Akseli Ruohola ja Maija Sianoja saivat SM-pronssia.

Viestissä joukkueen kumpikin jäsen suunnisti kaksi osuutta, ensin mies ja sitten nainen. Osuuden pituus oli miehillä 3,1 ja naisilla 2,9 kilometriä. SM-sprinttiviesti juostiin ensimmäisen kerran tämän muotoisena.

Aamupäivän karsinta juostiin henkilökohtaisena kilpailuna. Joukkueen jäsenten ajat laskettiin yhteen, ja 30 parasta joukkuetta pääsi loppukilpailuun.

HS johti finaalia kolme ensimmäistä osuutta. Ankkuriosuudelle lähdettäessä HS:n etumatka MS Parmaan oli neljä ja Pyrintöön 25 sekuntia.

Tuomas Heikkilä oli tyytyväinen joukkueen tulokseen ja omiin osuuksiinsa.

– Ensimmäinen osuuteni meni aivan täydellisesti. Jälkimmäisellä osuudella kakkosrastin toteutus ei ollut aivan optimaalinen. Siinä Pyrinnön Severi Kymäläinen ja MS Parman Akseli Ruohola pääsivät kiinni kantaani. Myös hajontaerot olivat isot.

– Radat olivat aika helpot ja reitinvalinnat selviä, Tumppi kertoi.

Evely Kaasiku kertoi olevansa enimmäkseen tyytyväinen suunnistukseensa .

– Tietysti vähän harmittaa, että en pystynyt vastaamaan Venlan kiriin. Jotenkin en saanut jälkimmäisellä osuudella itsestäni kaikkea irti. Tein mielestäni hyviä reitinvalintoja ja pysyin pitkään edellä, mutta viimeisellä pitkällä rastivälillä Venla meni ohi, enkä pystynyt enää kirimään häntä kiinni.

– Olen tyytyväinen siihen, että paineisessa tilanteessa onnistuin suunnistuksessa hyvin, Evely sanoi.

Hopeamitalijoukkueen kummankin jäsenen kilpailutahti jatkuu tiiviinä. Alkuviikosta he matkustavat Sveitsin Olteniin, jossa suunnistetaan maailmancupin osakilpailu 25. ja 26. toukokuuta. Seuraavana viikonloppuna kilpaillaan Italian Genovassa.

Nuorten sarjassa H/D 18 HS:n joukkue Lauri Lakanen ja Manja Harjamäki sijoittui 17:nneksi. 

H/D 45:ssä joukkue Tuomas Tala ja Mari Sane oli viides sekä Mikko Salonen ja Heidi Salonen yhdeksäs.

Teksti: Jorma Erkkilä
Kuva: Milla Mattila
Kuvassa vasemmalta Tuomas Heikkilä, Evely Kaasiku, Otto Kaario ja Minja Nietula.