HS naiset kolmella joukkueella uudistuneeseen Tiomilaan

Kauden ensimmäinen suurviesti koittaa viikonloppuna, kun Tiomila kilpaillaan Nynäshamnissa Ruotsissa 4.–5.5. Ruotsalaiset ovat uudistaneet koko viestiä isosti, ja tämä näkyy erityisesti Damkavlenissa. Viiden osuuden sijaan viestissä on kuusi osuutta ja osa osuuksista suunnistetaan yöllä. Viesti starttaa lauantai-iltana klo 21.15 kahdella yöosuudella, minkä jälkeen viesti pysähtyy hetkeksi. Se jatkuu sunnuntaiaamuna klo 7 takaa-ajona, joten neljä viimeistä osuutta juostaan valoisassa.

HS lähettää kilpailuun kolme naisten joukkuetta. Naisten valmentaja Elina Lammi sanoo, että naisia on laaja rintama, joten yhden osuuden lisääminen ei vaikeuttanut joukkueiden kasaamista. Yösuunnistus on naisille tuttu harjoitusmuoto, mutta sitä on painotettu lisää syksystä saakka tätä viestiä ajatellen. Yöosuudet tuovat viestisuunnistukseen uuden elementin, mitä varten juoksijoiden on luotava omia rutiinejaan uudelleen ja oltava valmiita suoriutumaan tavallisesta poikkeavaan vuorokaudenaikaan. Tavoitteena onkin tehdä tasaisen varmoja suorituksia. “Naiset ovat uuden haasteen äärellä ja lähdemme sitä kohti avoimin mielin”, Elina sanoo.

Naisten joukkueet:

Teksti Niina Hulkkonen

Artikkelin kuva Timo Mikkola SSL