HS miehet lähtevät kovin tavoittein Tiomilaan

Kauden ensimmäinen suurviesti koittaa viikonloppuna, kun Tiomila kilpaillaan Nynäshamnissa Ruotsissa 4.–5.5. Herrkavlenissa on edelleen kymmenen osuutta, mutta viestin aikataulu on muuttunut isosti viime vuodesta. Viesti starttaa lauantai-iltana klo 17.30  ja se etenee kolmen valoisan osuuden verran, minkä jälkeen viesti pysähtyy hetkeksi. Viesti jatkuu uudestaan klo 23.30, jolloin neljäs osuus lähtee takaa-ajona ja yöosuudet alkavat. Voittaja saapuu maaliin aamukuuden jälkeen, joten viimeinen osuus on taas valoisa.

HS lähettää matkaan kolme miesten joukkuetta. Ensimmäinen joukkue on kivenkova ja niin on tavoitekin. “Tavoitteena on suoritus, jolla voimme taistella voitosta”, miesten valmentaja Henrik Tala kertoo. Viime vuonna sijoitus oli seitsemäs, mitä halutaan lähteä parantamaan. Taktiikkana joukkueella on tehdä perusvarmoja suorituksia ja tärkeillä osuuksilla, kuten pitkällä yöllä ja lopun osuuksilla, iskeä kunnolla. “Näillä osuuksilla meillä löytyy todella iskukykyisiä juoksijoita”, Henrik vakuuttaa. Nynäshamnin maastossa on vaativia avokalliomäkiä ja korkeuserot ovat huomattavat. Yöosuudet tulevat olemaan vaikeita ja Henrik aavistelee, että virheitä tullaan näkemään myös kärkijoukkueilta.

Joukkueet ovat:

Teksti Niina Hulkkonen

Artikkelin kuva Marko Kantaneva SSL