Iltarastikausi alkaa Meri-Rastilassa 1.4.

Suunnistuskauden 2024 ensimmäiset Iltarastit järjestetään toisena pääsiäispäivänä 1. huhtikuuta Vuosaaren Meri-Rastilassa. Tapahtumakeskus on tällä kertaa hotelli Rantapuiston pihapiirissä, osoitteessa Furuborginkatu 3.  Maastoon pääsee klo 16.30–19. Maali on auki klo 20 asti.

Ramsinniemen kupeessa olevaan hotelli Rantapuistoon on Rastilan metroasemalta noin 1,7 kilometrin kävelymatka. Reitti kulkee Meri-Rastilantieltä Ramsinniementielle ja edelleen Furuborginkadulle. Bussilla 560 pääsee vajaan kilometrin päähän.

Autoilijoiden käytössä ovat hotellin asiakkaiden ja henkilökunnan pysäköintipaikat. Asiakkaiden parkkipaikalle pysäköivien on käytävä vastaanotossa ilmoittamassa auton rekisterinumero. Lisäksi sallittuja pysäköintipaikkoja on tulomatkalla Ramsinniementien varressa ja jonkin verran Pärnunkadun yleisellä pysäköintipaikalla.

Viikkoa ennen Iltarastit-tapahtumaa maastosta noin puolet oli lumetonta. Muualla lunta oli enimmäkseen ohuesti.

Sääennuste lupaa kohtalaisen lämpimiä päivä, joten loppukin lumi ehtinee sulaa maanantaihin mennessä. 

Tarjolla ovat radat 2 km, 3,5 km 4 V ja 5 km, ja kartan mittakaava on kaikilla radoilla 1:7500. Ratamestari Erkki Miettinen kertoo:

– Meri-Rastilassa maastoon lähdetään eri suunnasta kuin aikaisempina vuosina. Maasto on aika kivistä, joten erikokoisia kiviä osui myös rastipisteiksi. Kuvassa yksi rastipiste.

Voit ilmoittautua tapahtumaan ja maksaa osallistumismaksun etukäteen Rastilippu-palvelussa.

Kuva Erkki Miettinen

Rastit ovat Meri-Rastilassa 1.–13.4. omatoimisuunnistusta varten. Iltarastien jälkeen omatoimisuunnistusta varten tulee Rastilippuun tapahtuma, johon ilmoittautumalla voit ostaa ja tulostaa kartan. Voit myös ostaa painetun kartan myyntipisteistä.

Maksutavat: Rastilippu, Iltarastit-sarjalippu, MobilePay, liikuntaedut, pankkikortti ja käteinen. Suosittelemme hoitamaan maksun ennakkoon. Lue lisää: Hinnasto ja maksutavat.

Lue ohjeet osallistujille. Kauden 2024 Iltarastien tapahtumakalenteri.

Suunnistajan Kauppa on myös paikalla Iltarastien tapahtumissa.

Tutustu hotelli Rantapuistoon Iltarastien yhteydessä

Hotelli Rantapuisto ei liene kovin tuttu kaikille helsinkiläisillekään. Yli 60 vuotta vanha rakennus on arkkitehtonisesti merkittävä ja komealla paikalla meren rannalla. Päärakennus valmistui jo 1963 Pohjoismaiden Yhdyspankin (myöhemmin Suomen Yhdyspankin) koulutuskeskukseksi. 

Rakennuksen suunnitellut arkkitehtipariskunta Ragnar Ypyä ja Martta Martikainen-Ypyä saivat inspiraatiota muun muassa Alvar Aallon töistä.  Ragnar Ypyä työskenteli Aallon arkkitehtitoimistossa 1920-luvulla. Paviljonkityyppinen pohjakaava ja eri osien väliset lasiset yhdyskäytävät, yhdistävät ympäröivän luonnon ja rakennuksen sisätilat yhdeksi kokonaisuudeksi. Jäljellä on runsaasti alkuperäistä sisustusta, kuten valaisimia, takkoja ja kattorakenteita.

Hotellirakennuksen vieressä on vuonna 1917 rakennettu jugendtyylinen Villa Furuborg, joka toimi aikaisemmin Rosenlewin suvun kesähuvilana.  

Iltarastien osanottajat voivat vapaasti tutustua hotellin yleisiin tiloihin. Hotellin aulabaarissa voi ostaa kahvia ja pientä syötävää ja Design Lounge -menu on saatavilla klo 15–21.

Tervetuloa Meri-Rastilaan!