HS valmennuksen onnistunut talvileiri Portugalissa!

Helsingin Suunnistajien valmennusurheilijat leireilivät 15.-25.2. pohjoisessa Portugalissa, Aguiar da Beiran suunnistusparatiisissa yhteensä 46 urheilijan voimin! Upeista avokalliomaastoista tunnetta Aguiar da Beira tuli koko suunnistuskansan tietoisuuteen viimeistään vuonna 2022, kun siellä järjestettiin suunnistuksen nuorten MM-kilpailut.

Leirillä oli kaksi vaihtoehtoista ohjelmaa joista urheilijoiden sopi valita itselleen mieleisensä; Atte Lahtinen tarjosi sprinttereille toinen toistaan upeampia ja teknisiä ratoja maaseudun pikkukylissä, kun Arttu Syrjäläinen harjoitteli toisen puoliskon kanssa pääsääntöisesti maaston puolella. Välillä koko porukka kokoontui yhteisten harjoitusten äärelle viestiharjoituksissa, tai kilvoitteluun hotellin kattoterassilta pidetyn kilpailun merkeissä.

Virallisia kilpailuja ei leirin puitteissa ollut, vaikkakin osa urheilijoista oli ehtinyt ottaa reissuun pienen varaslähdön ja kilpaili Portugal O-Meetingissä lähiseudulla.

Aguiar da Beira oli oivallinen kohde harjoitusleirille pitäen silmällä tulevaa kautta ja urheilijat tuntuivat viihtyvän todella hyvin. Merkittävässä roolissa leirin onnistumisen ja urheilijoiden jaksamisen kannalta oli nappiin onnistunut majapaikan valinta! Terma’s Park hotel ja omistaja Sr. Adelino piti meistä suunnistajista erinomaista huolta ja eritoten ruokapuoli oli loistava! Yhteiset ruokahetket, Portugalin perinneruoat ja keittiömestarin legendaariset ranskalaiset ovat varmasti jotain mitkä jäävät Aguiar da Beirasta mieleen upeiden maastojen lisäksi!

Kevättä kohti!

Teksti Arttu Syrjäläinen

Talvileirejä on tällä järjestelykokoonpanolla järjestetty jo vuodesta 2017 alkaen. Tämä Portuvagalin leiri oli jo seitsemäs. Lisää on tulossa..
HS:n kärkiurheilijoide ja valmentajien haastattelut julkaistaan lähiaikoina O Portugal youtube kanavalla. Tässä kuvia haastattelutilanteista.