EsSu vs HS hiihtohaaste!

Espoon Suunta haastoi Helsingin Suunnistajat keräämään hiihtokilometrejä viime viikonloppuna 27.-28.1.24. Viikonloppuna näkyikin molempien seurojen hiihtäjiä pitkin pääkaupunkiseudun upeita latuja. Mutta myös esimerkiksi Vierumäellä, Pajulahdessa, Jyväskylässä ja Vuokatissa kerrytettiin kilometrejä omille seuroille ja jopa Marcialongassa Italian Trentinossa näkyi seuravärejä.

Viikonlopun aikana hiihdettiin uskomattomat 12357,2 km! Tämä on parikymmentä kilometriä enemmän kuin viime vuotisessa hiihtohaasteessa, jossa Espoon Suunta haastoi Tampereen Pyrinnön. Viime vuonna hiihtoaikaa oli kolme päivää ja tänä vuonna vain kaksi. Uskomaton suoritus molemmilta seuroilta.

EsSu vei voiton tällä kertaa ja HS oli hyvä kakkonen. Ilahduttavaa oli, että molemmat seurat saivat aika lailla saman verran porukkaa liikkeelle. EsSulla yksilösuorituksia oli 298 ja HS:llä vain 15 vähemmän eli 284. Essulaisilla keskimääräinen hiihtomatka oli 21,1 km ja HS:llä 19,5 km.

Helsingin Suunnistajat kiittää Espoon Suuntaa haasteesta, tämä oli todella innostavaa. Järjestelypuolella molemmilla seuroilla on tiedossa jännittävä kisaviikonloppu toukokuun alussa kun EsSu järjestää SM-sprintin lauantaina 11.5. Espoossa ja HS isännöi knock-out-sprintin SM-kisoja ja kansallista kisaa HOG sprinttiä Helatorstaina 9.5. Helsingissä!

Sanna Tervakankaan alkuperäistä tekstiä muunnellen Anu Pikkarainen