Knock-Out sprintin SM-titteleistä suunnistettiin historian ensimmäistä kertaa, HS:lle menestystä

Knock-Out sprintin SM-kisa juostiin sunnuntaina 17.9. Tampereella, Hervannassa. Knock-out on suunnistuksen arvokilpailuista ja maailmancupista tuttu formaatti, joka nyt siis järjestettiin SM-tasolla ensimmäistä kertaa. Järjestelyvastuussa oli Tampereen KooVee.

Kilpailu käytiin H/D:n pääsarjoissa ja 18-vuotiaissa ja se koostui aamun karsintakilpailusta ja iltapäivän eristä ja lopulta finaalista. Finalisteille juoksusta tuli päivän neljäs sprintti.

Helsingin Suunnistajien edustusta nähtiin eniten miesten pääsarjan (H21) finaalissa, johon pääsi peräti kolme HS:läistä kuudesta finalistista. Naisten pääsarjassa finaalissa HS:ää edusti Evely Kaasiku ja H18-vuotiaissa Lauri Lakanen.

Finaalit olivat todella jännittäviä. Miesten pääsarjassa SM-kisan ulkopuolella suunnistava HS:n Mathiu Perrin pinkoi vahvasti maaliin voittaja Eero Heinosen kintereillä, tullen toiseksi. Otto Kaario oli neljäs mutta SM-kisoissa voitti pronssia ja Tuomas Heikkilä oli viides mutta SM-kisoissa neljäs. Joten HS:n miehillä meni kokonaisuutena todella vakuuttavasti !

Tässä Mathieun kommentti kisasta:

“The race went really well for me. Didn’t do any knock-out lately so I was a bit unsure about what I could aim for. I already felt really good in qualifications. Then, the quarter final was really challenging, but I managed to make it through. Semi was much better technically, so I made it to the final. We were 3 (!) HS guys in final, so a lot of cards to play. We stayed grouped the whole way, and I had the final kick to make it to a good 2nd place !

The course were quite interesting, although maybe not the most technical. But overall really happy with this good knock out competition before heading to Italy for European champs in two weeks.

Mathieu valmistautuu lähtöön
Finaalin loppuratkaisuja, maali jo häämöttää
Otto Kaario valmistautuu lähtöön
Miesten palkintojenjaossa.

Naisten kisassa Evely oli Suunnistusliiton tiedotteen mukaan pronssimitalissa kiinni, mutta liukastuminen viimeisellä rastilla maksoi muutaman sekunnin ja pudotti hänet finaalin kuudenneksi. HS:n Milla Mattila pääsi välieriin.

Naisten palkintojenjaossa.
Välierä, jossa oli myös Milla (vasemmalla) ja Evely (oikealla). Tämän välierän voitti Evely.

H18-sarjassa Lauri Lakanen onnistui erinomaisesti kaikissa erissä, pääsi finaaliin ja sielläkin onnistui kampeamaan itsensä taktisesti viisaalla juoksulla pronssille. Ja pronssihan maistui makoisalta Laurille.

Tässä Laurin kommentit kisasta:

“Kisa meni yli odotusten, vaikka tiesinkin olevani hyvässä juoksukunnossa, pystyin silti erien kovassa vauhdissa katsomaan kaikki omat hajontani ja panostamaan loppuun sen verran että pääsi aina jatkoon ja finaalissa tietysti palkinnoille. Ensimmäisenä tavoitteenani oli päästä edes karsinnasta läpi kokeilemaan eriin, ja siitä tavoitteet sitten jokaisen juoksun jälkeen “nousivat” finaaliin asti, jossa tietenkin lähdin tavoittelemaan mahdollisimman hyvää sijaa. Päällimmäiset ovat todella hyvät, varsinkaan kun itse en ole vielä tällä kaudella sm kisaan saanut hyvää suoritusta”

Lauri valmistautuu kisaan
Lauri palkintopallilla, kuva Reetta Lakanen
Loppusuoran jännitystä, loppukirin ja H18 sarjan voitti

Lue Suunnistusliiton artikkeli kokonaisuudessaan

Kooveen Kisasivut, josta löytyvät myös tulokset

Ensi vuonna järjestelyvastuussa on Helsingin Suunnistajat. SM knock-out sprintti järjestetään 9.5.

Kuvat, viimeistä lukuunottamatta kisajärjestäjien puolesta Juho-Veikko Hytönen