Firmaliiga-kausi huipentui Salmin osakisaan!

Vuoden 2023 Firmaliiga-kausi päättyi Vihdin Salmissa 29.8. Takana on jälleen hieno FL-kausi, suuret kiitokset osallistujille! Kuvassa hymyilee A-lohkon voitokas Fingridin joukkue.

Keväällä Firmaliigassa suunnistettiin kolme kisaa; Pirttimäessä, Röylän Sorvalammella ja kevätkausi huipentui Karnaistenkorven maastoihin ja Kisakallion rantasaunan löylyihin. Syyskaudella Firmaliigan suunnistajat saivat kevään tapaan nauttia makoisista maastoista ja haastetta tarjonneista radoista. Salmin lisäksi syyskaudella suunnistettiin Velskolassa ja Haukkalammella. Ratamestareina toimi kauden mittaan nimekäs joukko mm. suunnistuksen MM-kävijöitä ja pitkän linjan ratamestareita. 

Firmaliigaan osallistui tänä vuonna 124 joukkuetta. Joukkueet olivat enimmäkseen yritysjoukkueita, mutta mukana oli myös yhdistys-, kaveri- ja harrastejoukkueita. Kun jokaisessa joukkueessa on neljä suunnistajaa, ja kuntosuunnistajat päälle, kisapaikoilla riitti vilskettä ja juomapisteellä analysointipulinaa suunnistusten päätteeksi. Joukkueet kilpailivat kuudessa eri lohkossa, joista A-rata on pisin ja haastavin. Lyhyin F-rata tukeutui polkuihin ja selkeisiin kohteisiin. 

Syyskaudella lohkojen voitoista käytiin jännittävää kamppailua viimeiseen osakilpailuun asti, pistetilanne oli tiukka ja muutamat voitot ratkaistiin vain muutaman pisteen erolla. 

B–F-lohkojen pistetilanne kolmen parhaan joukkueen osalta on seuraava:  

  • B-lohko: 1. Suunto 1. 774p., 2. PwC 1. 772p. ja 3. SOK 727p. Suunnon ja PwC:n ero oli vain kaksi pistettä! 
  • C-lohko: 1. VTT 2. 775p., 2. Nordea Urheilu 1. 772p. ja 3. HS Yhteislähtö 2. 755p. VTT:n ja Nordea Urheilun ero oli vain kolme pistettä! 
  • D-lohko: 1. Elisa 1. 822p., 2. Vakuutus- ja finanssialan urheiluseura Vufi  778p. ja 3. Syke 766p.
  • E-lohko: 1. Mitta 738p., 2. Picosun 1. 723p. ja 3. Fingrid 2. 720p. 
  • F-lohko: 1. Wolt 2. 797p., 2. Maanmittauslaitos 3. 764p.  ja 3. CSC 2. 728p.

A-lohkoon oli sijoitettu 19 joukkuetta ja voiton vei keväällä kuudenneksi sijoittunut Fingrid 1 selkeällä piste-erolla toiseksi tulleeseen Reactor 1:seen ja kolmanneksi tulleeseen Avesportin joukkueeseen.

Firmaliigan pistetilanne syksy 2023

Kysyimme A-lohkon voittajajoukkue Fingridin yhteyshenkilö Teemu Väreeltä voitonjälkeisiä tunnelmia:

Miten Firmaliigan kausi kevät ja syksy meni?

Kausi meni kokonaisuudessaan nousujohteisesti ja tuloksena olikin Fingridin vuonna 2020 alkaneen Firmaliigan-historian ensimmäinen A-sarjan voitto. Myös kakkosjoukkue onnistui mainiosti ja oli E-lohkon top kolmosessa tasaisten suoritusten ansiosta. Oikeastaan kauden ainoa notkahdus oli kevään Röylän osakisassa, jossa erinäisten päällekkäisyyksien takia joukkueet jäivät vajaalukuisiksi. Muihin tapahtumiin ei ollut kyllä mitään vaikeuksia täyttää joukkueita.

Mikä on jäänyt päällimmäisenä mieleen kaudesta?

Päällimmäisenä kaudesta jäivät mieleen monipuoliset suunnistustehtävät hienoissa maastoissa – kuten edellisinäkin vuosina. Firmaliiga tarjoilee takuuvarmaa ratamestarityötä ja hienoa, että rohkealla lähtö- ja maalipaikkojen sijoittelulla saadaan uutta vinkkeliä ratoihin. Joka kerta porukalla oli maalissa hyvä fiilis, vaikka virhettäkin saattoi tulla väliin. Kauden viimeinen osakisa taisi joukkuesuorituksena olla paras

Tukeeko Firmaliiga työyhteisönne hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä?

Tukee ehdottomasti sekä hyvinvointia että yhteisöllisyyttä. Vaikka aikaa mitataan ja pisteitä lasketaan, niin tärkeintä kuitenkin on se, että jokainen voi haastaa itseään omalla tasollaan. Ja sopivan kokoinen tavoite tuo kivasti lisämotivaatiota itsensä liikuttamiseen. Huolimatta yksilöinä tehtävästä suunnistussuorituksesta on tässä vahva yhdessä tekemisen henki myös läsnä ja virheistä saa aina mukavasti jälkipelejä. Täytyy myös tässä kohtaa antaa tunnustusta Fingridin henkilöstön virkistys- ja harrastustoimintaa edistävälle henkilöstöyhdistys Kehykselle, joka on tukenut joukkueiden osallistumista alusta lähtien.

Katseet kohti Firmaliiga-kautta 2024!

Firmaliigan tiimi suunnittelee jo tulevaa kautta 2024.

Maaliskuussa 2024 aloitamme Firmasprinteillä. Luvassa on totuttuun tapaan kolme Firmasprinttiä pääkaupunkiseudulla, neljän hengen joukkueilla, joista kolmen parhaan tulos lasketaan. Ilmoittautuminen Firmasprinttiin avataan vuodenvaihteessa Firmaliigan sivuilla.

Firmaliiga alkaa toukokuussa 2024. Kauden mittaan on luvassa kolme erinomaista maastoa ja maastoihin ja lohkoille sopivia suunnistustehtäviä. Firmaliigan suunnistajat ovat saaneet nauttia Kisakallion rantasaunasta ja Karnaisten korven hienoista suunnistusmaastoista nyt jo 2 kertaa, eikä kahta ilman kolmatta. Paljon kiitosta saaneet radat, kilpailukeskuksessa toteutuva parkkeeraus sekä suorituksen jälkeen tarjolla oleva rantasauna ovat saaneet niin paljon kiitosta että haluamme tarjota tätä herkkua myös keväällä 2024. Firmaliigan kevätkauden finaali suunnistetaan siis Lohjan Kisakalliossa tiistaina 28.5. 

Syksyksi suunnitteilla myös uutta ja vanhaa sopivassa suhteessa. Seuraa ilmoittelua Firmaliigan sivuilta.

Lumonitella on Firmaliigan osallistujille oma tarjous!

lllat hämärtyvät, mutta suunnistuskausi jatkuu! On aika miettiä, tarvitseeko sinun päivittää varusteita. Nimittäin lampulla on väliä!

Lumonitella on Firmaliigan osallistujille oma tarjous! Valostoren verkkokaupasta, ostaessasi Lumonite-varusteita, koodilla FIRMALIIGA2023 saat 10 % alennuksen kaikista Lumonite-tuotteista.

Koodin pystyy aktivoimaan tämän linkin kautta tai vaihtoehtoisesti syöttämällä koodin tänne.

Firmaliigan kumppani Kisakallio on paljon muutakin kuin sporttia!

Kisakallion Urheiluopisto Lohjalla tarjoaa loistavat puitteet niin liikuntaan, urheiluun kuin yritysten kokous- ja työhyvinvointipäiviin. Kisakalliossa aukeaa myös uusi hotelli joulukuun 2023 alussa.

Jos Teillä yrityksessä on tarve järjestää kokous, virkistyspäivä, asiakastapahtuma, seminaari tai juhlat tai esimerkiksi kannustaa henkilökuntaa liikkumaan ja tarjota heille kuntotestit osana työhyvinvointiprosessia, Kisakallio on helppo ratkaisu. Kysy lisää sales@kisakallio.fi.

Suunnistuskausi ei suinkaan ole ohitse!

Firmaliigan kaipuuta voi liennyttää suunnistamalla Iltarasteilla maanantaisin ja pian sunnuntaisin marraskuun alkuun asti. Kauden päättävä Nuuksion Huurteinen suunnistetaan Salmissa 18.11.2023.

Artikkelin kuvassa vasemmalta oikealle: Olli Kara, Teemu Väre ja Juha Korpio

Alla kuvia Firmaliigan kevään ja syksyn 2023 osakilpailuista