Olli ja Topi huippusijoille maailmancupissa

Helsingin Suunnistajien Olli Ojanaho ja Topi Syrjäläinen suunnistivat hienosti sijoille kuusi ja kahdeksan maailmancupin keskimatkan kilpailussa Tsekin Kokorinskossa lauantaina. Kisan voitti Itävallan Jannis Bonek, joka on tänä vuonna noussut nopeasti maailman huipulle. Sveitsin MM-kilpailuissa hän sai jo pronssia. Olli hävisi voittajalle +1.25 min ja Topi +1.51 min. HS:läisistä Ranskaa edustava Mathieu Perrin oli 25. +4.11.

Topi aloitti Ollia vahvemmin ja oli alun väliajoissa parhaimmillaan neljäntenä. “En tehnyt lopussa juuri virheitä. Ehkä siinä oli pari huonompaa toteutusta, joka pudotti sijoitusta, Topi arveli. Topi iloitsi tähän mennessä parhaasta maailmancupin sijoituksestaan. “Tämä oli hyvä veto. Fyysisestikin jaksoin nousta hyvin mäkiä.”

Kilpailu juostiin vaativassa kivipaasimaastossa. Matkaa oli 5,1 kilometriä ja siinä 350 metriä nousua.
“Rata oli sopivan vaativa. Tuntui, että parin vuoden takaiset MM-leiritykset olivat vielä tuoreessa muistissa. Se auttoi ottamaan maastot nopeasti haltuun” Topi kertoi.

Olli piti maastosta ja radasta. “Kivipaasimaastot ovat ihan erityisiä ja tosi hienoja. Ajatukset omasta suorituksestani ovat kaksijakoiset. Muuten sujui hyvin, mutta kaksi virhettä tuli. Kakkosrastille tein vajaan minuutin pummin ja lopussa tuli noin 40 sekunnin virhe. Paremmalla keskittymisellä ne olisi ollut vältettävissä. Kyllä ne jonkin verran harmittavat, mutta kokonaisuutena kuitenkin ihan hyvä kisa ja tulos.”

Hiljattain käyty Ruotsin rastiviikko ei Ollin mukaan painanut jaloissa. “Ei se oikeastaan vaikuttanut fyysisesti, mutta ehkä maksimaalisen latauksen saaminen oli hiukan vaikeaa, kun on ollut aika paljon kisoja ja matkustusta. Silti taistelin mielestäni ihan hyvin” Olli pohti.

Huomenna 6.8. Ollilla, Topilla ja Mathieulla vielä pitkän matkan suunnistus.

Lisää Suunnistusliiton artikkelista: https://www.suunnistusliitto.fi/2023/08/ojanaho-kuudes-syrjalainen-ja-harju-kahdeksansia-maailmancupin-keskimatkalla/

Naisten kisassa Viroa edustava Evely Kaasiku oli 45.

Teksti: Jorma Erkkilä

Kuva: SSL Anu Uhotoinen