Helsingin Suunnistajat Nuorten Jukolassa

Nuorten Jukola 2023 juostiin lauantaina 19.8. Hyvinkään Sveitsissä, Perttulan ruohokentän toimiessa kisakeskuksena. Viestin osuuksilla oli paljon polkuja ja teitä, myös kiellettyjä alueita. Reitinvalintoja piti osata tehdä ja toteuttaa. Vaikeita rastipisteitä ei varsinaisesti ollut, mutta rastinotto piti tehdä huolella ja harkitusti ja usein reippaassa juoksuvauhdissakin. Kylmäpäisyyttä siis tarvittiin.

Helsingin Suunnistajilta viestiin osallistui viisi joukkuetta. “Viisi joukkuetta maaliin ja kaksi 20 joukkoon on kova suoritus! Hienoa tekemistä koko porukalta ja monia onnistuneita suorituksia. Melkein koko valmennusryhmä oli saatu viivalle” oli tyytyväisen joukkueenjohtaja Antonin yhteenveto suoritusten jälkeen.

HS1 tuli parhaana HS joukkueena maaliin sijalla 12. Joukkueessa juoksivat Lauri Lakanen, Mariann Zernant, Tuukka Valtonen, Edith Sauso, Erik Zernant, Väinö Haara ja Aada Sauso.

HS 2. joukkue oli 20.s. HS3. oli 63.s ja heti perään tuli HS4. sijalle 64. HS5 oli 140. Joukkueissa juoksi ensikertalaisia ja kokeneita konkareita. Tunnelma HS leirissä oli korkealla koko viestin ajan ja joukkuekaverit ja huoltajat kannustivat innokkaasti joukkueita ja suunnistajia viestin edetessä.

EDIT. Kaikkien HS:n joukkueiden sijat nousivat kahdella. “Kilpailun jälkeen tuomarineuvosto hylkäsi kaksi kärkipäähän sijoittunutta joukkuetta, joiden suunnistajat olivat juosseet kielletyn alueen läpi. Tuomarineuvoston päätöksestä tehtiin vastalause, joka kuitenkin hylättiin. Kaikkien hylättyjen takana olleiden joukkueiden sijoitukset paranivat kaksi pykälää” HS1 siis parhaana HS joukkueena sijalle 10.

Kuvat Heikki Vajavaara, Ilkka Malmi ja Anton Salmenkylä

Joukkuepalaveri ennen lähtöä, joukkueiden johtaja Anton Salmenkylän johdolla
HS1 joukkueessa juoksivat Lauri Lakanen, Mariann Zernant, Tuukka Valtonen, Edith Sauso, Erik Zernant, Väinö Haara ja Aada Sauso.
HS3 joukkueessa juoksivat Aapo Joensuu, Manja Harjamäki, Verneri Mattila, Lotta Nurminen, Tuomas Vajavaara, Ilari Skyttä ja Iida Siivola
HS5 joukkueessa juoksivat Alvar Krogius, Milja Hälikkä, Ellen Malmi, Lilja Haarlaa, Unto Kainu, Aaro Heikkinen ja Sofia Viippola
HS2 joukkueessa juoksivat , Eemil Roschier, Alina Siivola, Arttu Järvensivu, Emma Sainio, Topias Ryyppö, Santeri Ahoniemi ja Lotta Lehtinen
HS4 joukkueessa Pyry Tuominen, Liina Vepsäläinen, Oiva Laitinen, Ilona Siivola, Elias Koivula, Aapo Lintula ja Lumi Joensuu