Tarkkuussuunnistuksen Suomen mestaruudet ratkottiin ensimmäistä kertaa Helsingissä

Tarkkuussuunnistuksen Stadi TrailO 2023 kilpailtiin viikonloppuna 6.–7.5. vilpoisessa kevätsäässä Helsingissä. Kilpailijoita oli reilu 120, joista yli puolet ulkomailta – Japania ja Hong Kongia myöten.

Kisoissa ratkottiin suomenmestaruudet PreO-normaalikisassa, joka oli kaksiosainen, sekä TempO-aikarastikilpailussa. Lisäksi jokainen osakilpailu oli WRE-kilpailu, ja yhteistulosten parhaat palkittiin.

Lauantaina kilpailtiin PreO1 ja TempO Rasti-Jyryn isännöimänä Pihlajamäessä, Suomen modernin arkkitehtuurin merkkikohteessa. Ensimmäinen kilpailu aloitettiin tähyilemällä Lahdentien vieressä sijaitsevan valtavan maamerkkimäisen kallion rinteille vietyjä rastilippuja, ja siitä jatkettiin Pihlajamäen ja Pihlajiston välistä laaksoa pitkin kohti kisakeskuksena toiminutta Pihlajamäen ala-astetta. TempO-rata puolestaan kulki ikonisten valkoisten tornitalojen välissä.

Sunnuntaina PreO2 kilpailtiin Helsingin Suunnistajien järjestämänä Mustikkamaalla aurinkoisessa säässä. Rata kiersi saaren rantaa ja tarjosi näkymiä Kalasatamaan, merelle ja rakenteilla olevalle Kruunuvuoren sillalle.

TempOn Suomen mestaruuden voitti moninkertainen arvokisamitalisti Antti Rusanen (Hauhon Sisu), hopeaa sai Sami Hyvönen (Nurmeksen Sepot) ja pronssia Juha Hiirsalmi (Turun Metsänkävijät). PreOn Suomen mestaruus meni tarkkuussuunnistuksen uudelle suurlupaukselle Teemu Niskaselle (Lahden Suunnistajat -37), hopealle ylsi Antti Rusanen ja pronssille Juha Hiirsalmi. P-sarjan paras oli totuttuun tapaan Pekka Seppä (Suunta-Sepot). WRE:n kokonaiskilpailun voitti Simone Frascaroli (FISO TrailO) Italiasta, toiseksi tuli Teemu Niskanen ja kolmanneksi Antti Rusanen.

Tulokset sekä kilpa- ja ratkaisukartat.

Teksti: Tuomo Markelin
Artikkelikuva: Taina Nyman (Rasti-Jyry)