Viestiliigakausi käyntiin!

HS:n miehet tavoittelevat tämän kauden liigassa paluuta voittokantaan parin hopeavuoden jälkeen. FinnSpring-viestistä pisteitä hamutaan usean kovan joukkueen voimin. Norjan maailmancupiin valmistautuvat Olli, Topi ja Mathieu ovat riveistä poissa, mutta HS on silti ehdottomasti yksi kisan voittajasuosikeista.

Kisassa on mukana yhteensä ennätykselliset 104 joukkuetta. Nopeassa ja helpohkossa maastossa juostavasta viestistä tulee todella tasainen, ja kärkisijoituksia ratkotaan vielä ankkuriosuuden viimeisillä väleillä.

Myös naisten viestissä on tiedossa kova kilpailu, kun starttaavia joukkueita on jopa 77 kappaletta. Viestiliigan kärkikolmikko on Helsingin Suunnistajien naisilla toki tähtäimessä, mutta ensisijainen tavoite on suurviesteissä, Tiomilassa ja Venloissa.

Näihin Viestiliigan osakilpailut ovat erinomaisia valmistavia harjoituksia.- Joukkueissa näkyy kokeilunhaluisuus ja osittain myös testailu Tiomilaa ajatellen. Joukkuepaikoista tai osuuksista ei kuitenkaan kannata tehdä ihan hirveästi johtopäätöksiä, sillä esimerkiksi Tiomilassa sekä aloittajalta että pitkän päivän juoksijalta vaaditaan kovavauhtista suunnistustaitoa, kertoo naisten ryhmävalmentaja Elina Lammi.

Ratkaisut nähtävissä ISTV:ltä. Naisten viesti starttaa klo 10:30 ja miesten viesti heti perään klo 12:10.

Linkki lähetykseen: https://www.is.fi/urheilu/art-2000009529839.html.