Nyt on mahdollisuus päästä tulevaisuuteen!

Oletko dynaaminen, fiksu ja filmaattinen? Kiinnostaako sinuakin horisontin takainen tulevaisuus jähmettyneen nykytilan sijaan? Oletko se juuri sinä? Lue, jaa ja lähde ylittämään rajoja, isosti.

Jokainen viisas urheiluseura tähyilee rastien lisäksi kauas tulevaisuuteen, horisontin tuolle puolen. Suunnistus on ennennäkemättömässä puristuksessa kun avohakkuut, kaupungistuminen ja videopelit laajentavat alaansa. Ongelmien vastaukset eivät löydy piikkareiden edestä, vaan puiden takaa.

Helsingin suunnistajien tulevaisuustyöryhmä, “taivaanrannan maalarit”, on paininut näiden kysymysten parissa jo pitkään. “Katse oli liian lähellä, suunnistus oli sylissä kuten lajissa puhutaan. Lopulta meiltä löytyi kykyä nähdä riittävän pitkälle”, projektiryhmäläinen taustoittaa haastattelua. “Kun avohakkuiden reunat puristavat ja elintila vähenee kuin kauriilla konsanaan ymmärsimme nostaa katseen ylös”. Ryhmä havaitsi että taivaalla eivät puut ole esteenä, eivätkä hakkuut rajoina. “Sähköinen ilmailu on tulevaisuus. Se on vielä kaukana, mutta se tulee. Halusimme tai emme, ennusteet näyttävät että liikkuminen siirtyy siiville, ja sinne myös HS haluaa ponnistaa”.

Ajatus on vatsanpohjaa kutkuttava. Voisiko hyttysten, vesisateiden, kuran ja soiden piinaama laji tosiaankin löytää tulevaisuuteensa aurinkoiselta taivaalta. Ainakin jos “taivaanrannan maalareita” on uskominen. “Edulliset ja helppokäyttöiset lentolaitteet tulevat varmuudella korvaamaan niin videopelit, autot kuin vanhanaikaiset urheilulajit. Tässä meidän pitää olla eturintamassa”. Tavoitteena on pilotoida lentäen tapahtuvaa suunnistusta mahdollisimman pian.

“Tällä hetkellä kehitämme lentosuunnistukselle sääntöjä”. Työ on mittava. Lähes kaikki pitää muuttaa. Onko rastilippujen kokoa suurennettava, miten leimaus toteutetaan, miten lentolaitteiden GPS estetään luotettavasti, pitääkö peesaus hyväksyä, onko yhteislähdöt mahdollisia, otetaanko maalintuloaika keulasta, pyrstöstä vai painopisteestä? Kysymysten lista on loputon. Sääntöjen lisäksi joudutaan vakavasti pohtimaan mihin karttojen nykyiset sponsorilogot sijoitetaan ja miten suunnistuksen televisioitavuus ja seurattavuus saadan säilytettyä.

Onneksi Helsingin suunnistajat eivät ole yksin. Me tarvitsemme sinua. Seurasta, tai seurattomuudesta, riippumatta tule 3.4. Meri-Rastilan Iltarasteille. Kerro mielipiteesi lentosuunnistuksen säännöistä. Tai tule vain suunnistamaan. Pidetään hieno lajimme pinnalla.

Tämä tiedote on julkaistu 1.4.