Pauli Leinonen HS-paitaan

Marraskuu toi mukanaan vielä kolmannenkin kovan siirtouutisen HS:n miehiin, kun jyväskyläläinen Pauli Leinonen päätti pukea ylleen sini-vihreä-valkoiset suunnistusvaatteet. Suunnistuksen vasta aikuisiän kynnyksellä aloittanut Pauli on kivunnut viime vuosien aikana tasaisesti kohti kotimaan kärkeä. Maagisen aikuisten SM-plakettirajan hän on ylittänyt jo kahdesti SM-erikoispitkillä.

Myös viesteissä Pauli on ollut parhaimmillaan pitkillä osuuksilla. Viimeisenä kahtena vuotena hän on juossut Jukolassa pitkän ja pimeän osuuden osuussijalle 27. ja molemmilla kerroilla suomalaisista kymmenen parhaan joukkoon.

Pauli tuo joukkueeseen räväkkää treeniasennetta sekä vahvaa lajiosaamista, sillä hän on valmentanut Suunta Jyväskylässä ammatikseen jo muutaman vuoden ajan, ja valmentaa tällä hetkellä myös Suunnistusliiton nuorten Suunta Huipulle -ryhmää.

Missä asut ja mitä teet kun et suunnista?

Asun Jyväskylässä ja työskentelen Suunta Jyväskylässä seuravalmentajana.

Millainen on suunnistustaustasi ja mitä pidät parhaina suorituksinasi tähän asti?

Olen aloittanut suunnistuksen vasta lukioikäisenä, mutta viimeiset kymmenen vuotta olen harjoittelut ainakin jossain määrin suunnitelmallisesti ja tavoitteellisesti. SM-erikoispitkiltä olen saavuttanut parit plaketit, mutta muutoin parhaat tulokset ovat tulleet viesteistä. Syyskauden ehjin veto taisi tulla Halikko-viestin yksilöosuudella.

Mitä tavoittelet suunnistuksessa?

Tavoitteenani on kehittyä suunnistajana lähemmäksi kansallista kärkeä ja menestyä SM-kilpailuissa. Haaveenani on myös päästä kamppailemaan suurviesteissä huippusijoituksista.

Miksi uskot HS:n olevan oikea ympäristö sen saavuttamiseen?

Uskon, että HS:n miesten huippuporukassa saan paljon oppia itseäni kovemmilta ukoilta. Odotan innolla yhteisiä leirejä ja harjoituksia! Jyväskylästä löytyy varsin vahva HS:n paikallisosasto, joten seurakavereista on iloa myös päivittäisessä tekemisessä.