Helsingin Suunnistajat jatkaa lasten ja nuorten Tähtiseurana!

Olympiakomitean Tähtimerkki kertoo siitä, että seura luo lapsille ja nuorille turvallisen, kehittävän ja innostavan ympäristön harrastaa ja urheilla. Seura täyttää seuran johtamisen ja lasten urheilun laatutekijät, ja on osa suurempaa seuraverkostoa, joka kehittyy yhdessä ja oppii toisiltaan hyviä käytäntöjä. Tähtiseurassa jokainen saa urheilla omalla tavallaan hyvässä seurassa!

Helsingin Suunnistajat sai lasten ja nuorten Olympiakomitean Tähtiseuramerkin ensimmäistä kertaa vuonna 2017. Tämän jälkeen Tähtiseuramerkki on uusittu vuonna 2019 ja nyt uudestaan vuonna 2022. Tähtiseuraprosessissa arvioidaan toimintaa seuraavien tekijöiden kautta: Johtaminen ja hallinto, urheilutoiminta, seuran ihmiset ja aineelliset resurssit.

Huoltajille lähetetyn kyselyn, itsearvioinnin ja tähtiseuraprosessimateriaalin pohjalta Helsingin Suunnistajat työsti tarvittavia osa-alueita auditointitilaisuuteen, joka pidettiin tiistaina 29.11.2022. Auditoinnissa olivat paikalla tähtiseuratiimin lisäksi toimintaa sparraamassa Suunnistusliiton nuorisopäällikkö Katri Lindeqvist ja Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu aluejärjestön edustaja Sari Lähdesmäki. Samassa tilaisuudessa Tähtiseuramerkin sai myös Espoon Suunnan nuorisotoiminta. EsSun kanssa jatkamme edelleen hyväksi todettua yhteistyötä.

Tutustu Lasten ja nuorten sivuihin täältä

Kiitos Helsingin Suunnistajien lasten ja nuorten toiminnan tekijät! Tästä on taas hyvä jatkaa.

Artikkelin kuvassa vasemmalta alhaalla Kai Hilo, Jarmo Aho (EsSu) Anton Salmenkylä, Anu Pikkarainen. Ylhäältä vasemmalta Katri Lindeqvist (SSL) Antti Pasanen, Sari Lähdesmäki (ESLU) Elina Roschier, Minna Ryyppö, Anna Kotkajuuri ja Maija Lahdenniemi.