Pallomyllyn labyrinttisuunnistus liikutti koululaisia

Helsingin kaupungin ja Helsingin Suunnistajien yhteistyönä toteutettava, jo perinteeksi muodostunut Pallomyllyn suunnistusviikko liikutti yli 2300:aa koululaista, 250:ä opettajaa ja noin satakunta HS:n lasta ja aikuista viikon 41 aikana. Neljästä erilaisesta labyrinttiradasta, joista kukin on pituudeltaan noin 800 – 1000m pääsivät nauttimaan niin Mäkelänrinteen lukion suunnistajat, Karviaistien erityiskoulun yläastelaiset kuin Puistolankaaren yläasteen jalkapallotytötkin.

”Näetkö nuo kaksi tyttöä? Heitä ei tahdo saada millään osallistumaan liikuntatunneille, saati juoksemaan. Nyt he kirmaavat tuolla ihan kuin toisetkin, uskomatonta”.

Turvallinen ympäristö, helposti juostava kenttäpohja ja yksin tai yhdessä suoritettavat tehtävät innostivat helpolla tavalla sekä liikkumaan että haastamaan aivoja. Liikunnan tuoma iloa oli upeaa katsella.

Suurkiitokset kumppaneillemme Helsingin kaupungille ja Urlus-säätiölle. Halli on ensi vuonnakin varattu viikoksi 41. (9. – 13.10.).

Tiedoksi kouluille ja opettajille: Pian alkavat koulujen liikuntasaleissa toteutettavat suunnistuslabyrintit, eli Pallomylly pienoiskoossa yli 40 koulun omissa liikuntasaleissa ympäri pääkaupunkiseutua ja vähän kauempanakin. Jos haluat, että Helsingin Suunnistajien aktiivit tulevat sinunkin koulullesi, ota yhteyttä reimo.uljas@elisanet.fi.

Jokainen luokka ohjeistettiin miten labyrintit toimii ja mitä suunnistaessa pitää huomioida.
Ratoja pöydällä odottamassa ottajaansa. Ensin mennään A sarjan radat, sitten voi siirtyä vaikeampiin ja monirastisempiin ratoihin. D oli pisin ja vaikein.
Radan suorittanut sai suorituksen jälkeen tulospalvelusta lipukkeen, missä näkyi radan suorittamiseen käytetty aika. Omaa aikaa sai parantaa halutessaan.
Ohjeeksi annettiin “malta katsoa että leimasinkortti Emit välähtää viisi kertaa!” Ja sitten voit lähteä..
Rasti odottaa leimaisua