Ollilla huippuonnistumiset viikonlopun maailmancupissa!

Maailmancupin päätöskierroksella Davosissa Sveitsissä Olli Ojanahon suoritukset olivat huippuluokkaa! Fyysisesti raastavissa maastoissa ja suunnistuksellisesti haastavilla radoilla Olli oli paras suomalainen miessuunnistaja ollen sekä keskimatkalla että pitkällä matkalla neljäs. Topi Syrjäläinen suunnisti myös hienosti keskimatkalla sijalle 14. ja pitkällä matkalla sijalle 37. Onnistuneiden Sveitsin kisojen myötä Ojanaho nousi maailmancupin kokonaispisteissä lopulta kuudenneksi ja Topi Syrjäläinen neljänneksi parhaiten Suomen miesten osalta sijalle 31.

Evely Kaasiku oli samoilla matkoilla 41. ja 37. Helsingin Suunnistajien Tereza Smelikova suunnisti Slovakian joukkueessa, ollen 52. ja 50. Evelyn sija maailmancupin kokonaispisteissä oli komea 20.

Kysyimme tuoreeltaan Ollin fiiliksiä viikonlopun jälkeen

Miten tyytyväinen olet kisaviikonloppuun? Olen erittäin tyytyväinen, etenkin koska SM-viestin jälkeinen flunssa ja sen jälkeiset ongelmat keuhkojen kanssa vaikeuttivat valmistautumista ja olo ennen viikonloppua oli aika epävarma. Oli tosi hienoa pystyä jatkamaan tasaisen hyviä suorituksia EM-kisojen jälkeen ja vielä keskieurooppalaisissa maastoissa.

Miten arvioit omia suorituksiasi?
Suorituksiin jäi vielä parannettavaa mutta kokonaisuudessaan homma oli hallussa koko ajan. Myös fyysinen vire oli hyvä, vaikka valmistautuminen ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan.

Mitä kisoista jäi käteen ensi vuoden MM-kisoja ajatellen?
Ainakin itseluottamusta siitä, että pystyy näissä maastoissa sekä fyysisesti että taidollisesti suoriutumaan hyvällä tasolla. Ja tietenkin muutamia kehityskohteita niin fysiikka- kuin taitoharjoitteluunkin talvelle ja ensi keväälle.

Suunnistusliiton uutiseen

Artikkelikuvassa Olli Ojanaho, kuvaaja: Erling Thisted