Erikoispitkä päätti SM-kisakauden

Erikoispitkänmatkan suomenmestaruuksista miteltiin Turkinkylän ja Tyryn maastoissa Jämsässä lauantaina 15.10. Samalla saatiin päätökseen pitkä SM-kisaputki.

Miesten yleisen sarjan 25,9 km raastavalla matkalla nähtiin Helsingin Suunnistajien osalta draamaa, kun loistavassa syysvireessä ollut Topi Syrjäläinen saapui ensimmäisenä maaliin mutta suoritus hylättiin saman tien. Asiasta ei jäänyt epäselvyyttä, syy väärällä rastilla leimaaminen (nro 27). Arttu Syrjäläiselläkin oli erittäin hyvä suunnistusvire ja vauhti alusta asti ja sama rytmi Nouskin Eetu Savolaisen ja Topin kanssa. Kolmikko oli saanut jo monen minuutin etumatkan seuraaviin. Lopulta Eetu Savolainen voitti kisan ylivoimaisesti mutta Artulla alkoi jalka painaa, lopulta hän saapui neljäntenä maaliin, joka on SM-kisassa erinomainen.

Naisten yleisessä sarjassa paras HS:läinen oli Venla Turakainen, ollen 15. D20 sarjassa Emilia Talalla kulki jälleen, hän saapui maaliin sarjansa toisena. Mikä upea kausi Emilialla onkaan ollut! Taisiia Khokhlova sijoittui samassa sarjassa hienosti sijalle 7. H15 sarjassa HS:n tehokas kaksikko Lauri Lakanen ja Väinö Haara olivat sijoilla 6. ja 7.

Veteraanisarjoissa mitaleita käytiin pokkaamassa seuraavasti: Kultaa Tuulikki Karvinen (D75). Hopeaa Åge Liljeström (H75), Mari Sane (D45) ja Olavi Junttila (H80) ja pronssia Jouko Karamo (H65).

Onnittelut mitalisteille, plaketisteille ja hyvän suorituksen tehneille urheilijoille. Kiitos hyvistä kisajärjestelyistä Jämsän Retki-Veikot.

Tästä tuloksiin

Kisasivut

Artikkelin kuva miesten yleisen sarjan yhteislähdöstä. Kuva Touho Häkkinen

Jälkipelejä. Topi Syrjäläinen, oikealla voittaja Ikaalisten Nousevan Voiman Eetu Savolainen, kuva Touho Häkkinen
Kuva yhteislähdöstä alkuvaiheessa, etualalla Arttu Syrjäläinen. Kuva Touho Häkkinen
Kuvia maastosta, keskellä Lauri Lakanen ja takana Väinö Haara. Kuva Tommi Kuronen
H15 palkintojenjako, kolmas oikealta Väinö Haara
D20 sarjan onnistujat, vasemmalla Emilia Tala hopeaa ja Taisiia Khokhlova sija 7.