Viestiliiga 2022 päätökseen

Suunnistuksen seitsemän osakilpailun Viestiliiga 2022 saatiin lauantaina 17.9. päätökseen, kun kilpailusarja ratkesi kauden viimeisessä osakilpailussa Porvoon Virvikissä. Helsingin Suunnistajat suoritti läpi koko pitkän kauden tasaisen vahvasti sekä miehissä että naisissa. Kokonaiskilpailun osalta molemmilla on syytä hymyyn.

Viimeisessä osakilpailussa naisten viestivoittoa juhli Tampereen Pyrintö ja miehissä Paimion Rasti. Viestiliigan kokonaisvoitto meni naisilla vakuuttavan kauden jälkeen Tampereen Pyrinnölle, kun miehissä tilanne oli jokaisen osakilpailun jälkeen tasaisen jännittävä. Lopulta miesten voiton vei lauantaina toiseksi tullut Koovee.

Finaalissa HS:n miesten ykkösjoukkue tuli maaliin sijalla viisi (5.) ja kakkosjoukkue sijalla seitsemän (7.) Ykkösjoukkueen suoritus riitti kokonaiskilpailussa komeaan kakkossijaan. Kakkosjoukkuekin saavutti kokonaiskisassa lopulta sijan 13.

“Mukavanlainen kakkossija. Kausi oli joukkueelta tasaisen hyvä, mutta kaivattuja voittoja ei tullut kuin liigasta lopulta pois jätetystä SM-viestistä. Korkeaa motivaatiota ja henkistä vahvuutta osoittaa pitkän kauden taisteleminen läpi niin, että kaikissa pikkuviesteissäkin HS oli aina neljän viiden joukossa. Lisäksi meillä oli loppupisteissä liigan paras kakkosjoukkue, kolmosjoukkue, nelosjoukkue ja vitosjoukkue. Laaja taso lupaa menestystä tuleville vuosille” Vastasi miesten joukkueen valmentaja ja valitsija Henrik Tala kysyttäessä tunnelmia Viestiliigan päätyttyä.

Naisten finaali viestissä HS1. tuli maaliin sijalla kahdeksan (8.), ja kakkosjoukkue sijalla 16. Viestiliigan kokonaiskisassa naiset nousivat hienosti viidenneksi.

“Viestiliigan viides sija oli iloinen yllätys, joka saavutettiin nousujohteisella pistesarjalla. Joukkueissa ja juoksujärjestyksissä on ollut jonkin verran vaihtuvuutta ja siten useampi nainen on päässyt kokemaan ja harjoittelemaan viestitilanteita ykkösjoukkueessa. Lisäksi joukkueita on jokaisessa kilpailussa ollut viivalla vähintään kaksi kappaletta ja ryhmähenki on naisissa hyvällä tasolla” kertoo naisten joukkueessa juossut Noora Hyyrynen.

Finaalissa ykkösjoukkueen ankkurina suunnistaneella Evely Kaasikulla oli vaikeuksia päästä porvoolaisesta maastosta ja kartasta jyvälle. Ykkösjoukkueen avannut Emilia Tala teki tykkijuoksun tullen vaihtoon viidentenä 21 sekuntia kärjen perässä. Toisella osuudella paluun viestikarkeloihin teki Noora Hyyrynen ja Emilian tavoin leimantarkastukseen käveli hymyilevä urheilija. Kakkosjoukkueessa suunnistivat Taja Khokhlova, Katja Lahtinen ja Minja Nietula.

Viestiliigan finaalin 17.9. tulokset

Viestiliigan 2022 kokonaiskilpailun tulokset naiset ja miehet

Kuvassa vasemmalta ylhäältä: Anni Rajala, Milla Mattila, Evely Kaasiku, Niina Hulkkonen, Elina Lammi (valmentaja ja urheilija) Noora Hyyrynen. Vasemmalta alhaalta Minja Nietula, Venla Turakainen, Pinja Hietanen Anniina Suhonen ja Teresa Smelikova

Artikkelin kuva Henrik Tala. Vasemmalta Einari Heinaro, Luukas Valtonen, Miika Suominen, Lauri Syrjäläinen, Anton Salmenkylä, Atte Lahtinen, Veli Kangas, Mikko Koskilaakso ja Ollipekka Heikkilä